Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÖZ ŞEKLİNE GÖRE ‘SMOKY’ MAKYAJ TEKNİKLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler

Göz Makyajı

GÖZ ŞEKLİNE GÖRE ‘SMOKY’ MAKYAJ TEKNİKLERİ

  • Temmuz 07, 2020

Smoky göz makyajında göz yapısı çok önemlidir. Çünkü dumanlı yani gölgeli makyaj anlamına gelen bu makyaj stilinde gölgeleri nasıl ve nereye uygulayacağınızı göz yapınız belirler. Burada 3 farklı göz yapısına odaklanabiliriz: Gizli crease bölgesi, hafif belli crease bölgesi ve belirgin crease bölgesi. Bu arada 'crease' denilen yer, göz kapağı çizgisi veya göz kapağının katlanma yeri olarak adlandırılan yerdir. İstediğiniz şekilde adlandırabilirsiniz, hepsi aynı anlama geliyor.
 

Göz yapınızın nasıl olduğunu anlamak için gözleriniz açıkken düz bir şekilde karşıya (aynaya) bakın. Eğer göz kapağınızın katlanma çizgisi hiç görünmüyorsa 'gizli göz kapağı çizgisine' sahipsinizdir. Biraz belli oluyorsa 'kısmen', katlanma çizgisini tamamen görüyorsanız 'belirgin' crease bölgesine sahipsinizdir.
 

 

Şekil 1: Gizli göz kapağı çizgisi (crease)
 

Göz kapağının katlanma yeri/çizgisi görülmeyenler yani gizli olan gözlerde makyaj ile 'sahte' bir crease bölgesi yaratmak ve gözlere bu şekilde boyut ve derinlik katmak esastır. Açık rengi yani Blondie’yi tüm göz kapağına sürün. Orta rengi yani Bengali’yi Make Up For Ever Precision Crease Brush #214 ile crease bölgesine dıştan içe doğru sürün. Gözünüz açıkken ve düz bir şekilde karşıya bakarken, tam gözün üzerine denk gelen hattı crease bölgesi yapmak için seçin. Yani makyaj efekti ile sahte bir katlanma bölgesi yaratacaksınız, tüm mesele bu! Koyu rengi yani Coconut Grove’u ise orta rengin üzerine birbirine harmanlayarak ve hafifçe üzerine taşırarak, kıvrım yeri olarak belirlediğiniz çizginin iyice ortaya çıkmasını sağlayın. Bunu da açılı fırça Nars Wide Countour Eyeshadow Brush #43 ile yapabilirsiniz.

 

Sonra kahverengi veya siyah bir göz kalemi (Shiseido Smoothing Eyeliner Pencil) ile üst kirpik diplerinizi boyayın, çok hafifçe dağıtarak fazla taşırmadan rengi yumuşatın ve hacim veren bir maskarayı (Shiseido Full Lash Volume Mascara) kirpiklerinize uygulayın. 

 


Şekil 2: Hafif belli göz kapağı çizgisi (crease)
 

Kısmen belli olan crease’a sahip gözlerde, bu crease çizgisini iyice ortaya çıkarıp gözleri iri göstermek amaçtır.

 

En koyu rengi yani yani Coconut Grove’u kirpik dibinden crease’e kadar tüm göz kapağına sürün. Orta rengi yani Bengali’yi Nars Wide Countour Eyeshadow Brush #43 ile crease bölgesine ve üstüne biraz taşırarak uygulayın ve sonra Make Up For Ever Precision Crease Brush #214 ile katlanma yerindeki koyu renk far ile harmanlayın.

 

Sonra kahverengi veya siyah bir göz kalemi (Shiseido Smoothing Eyeliner Pencil) ile üst kirpik diplerinizi boyayın, çok hafifçe dağıtarak fazla taşırmadan rengi yumuşatın ve maskarayı (Nars Audacious Mascara) kirpiklerinize uygulayın. 

 


Şekil 3: Belirgin göz kapağı çizgisi (crease) 
 

Eğer crease bölgeniz görünüyorsa amacınız buraya gölge ile derinlik ve boyut verip gözlerinizi daha büyük göstermektir. 

 

Açık rengi yani Blondie’yi tüm göz kapağına sürün, kıvrım yerine kadar. Orta rengi yani Bengali’yi gözün dışından içine doğru crease bölgesine Make Up For Ever Precision Crease Brush #214 ile uygulayın. Sonra Nars Wide Countour Eyeshadow Brush #43 ile koyu rengi gözün dış köşelerine odaklanarak orta rengin üzerine sürün ve iyice harmanlayın. Koyu renk gözün dış köşelerinde belirgin olsun. Fırçada kalanı alt kirpik diplerine de sürün. Bu, gözlerinizi büyük göstermek için iyi bir efekt yaratır. 

 

Sonra kahverengi veya siyah bir göz kalemi (Shiseido Smoothing Eyeliner Pencil) ile üst kirpik diplerinizi boyayın, çok hafifçe dağıtarak fazla taşırmadan rengi yumuşatın ve hacim veren bir maskarayı (Make Up For Ever Smoky Stretch) kirpiklerinize uygulayın.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ