Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BOB KESİM SAÇ NASIL ŞEKİLLENDİRİLİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 4D CLEAN VOLUME DETOX DRY SHAMPOO
OLAPLEX
Hacim Veren Detoks Etkili Kuru Şampuan
1.490,00 TL
VOLUME BLOW DRY SPRAY
WE ARE PARADOXX
Hacim Veren Vegan Saç Spreyi
1.390,00 TL 1.175,00 TL
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
MOISTURE HEAT PROTECT SPRAY
WE ARE PARADOXX
Yüksek Isıya Karşı Koruyucu Sprey
1.050,00 TL 735,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL

Saç Bakımı

BOB KESİM SAÇ NASIL ŞEKİLLENDİRİLİR?

  • Şubat 27, 2023

Ünlüler dünyasında giderek daha çok ismin dikkatini çeken bob kesim saç, şekillendirme noktasında da oldukça zahmetsiz!

Bir dönemin en popüler saç kesimlerinden biri olan bob, Hollywood dünyasının etkisiyle birlikte yeniden güçlü bir şekilde aramızda. Bunu dün akşam 29.su gerçekleştirilen Screen Actors Guild Awards Ödül Töreni’nde Zendaya sayesinde görmüş olduk. Hem de yavaş yavaş ilkbahar aylarına doğru ilerlerken saçında değişiklik yapmak isteyenler için de oldukça popüler bir seçenek. Böyle bir karar vermeden önce bob kesim saçın değişik modellerini ve bu saçı nasıl şekillendirebileceğini öğrenmek isterseniz, lütfen yazımızı okumaya devam edin!

Bob kesim modelleri nelerdir?
Konu bob kesim saç olduğunda araştırabileceğiniz ve kuaförünüze danışabileceğiniz farklı modeller mevcut.

Asimetrik bob saç kesimi: Bu saç modeli açılı bir kesime sahip. Saçın arkası daha kısa ve önü daha uzun olan asimetrik bob saç kesimi saçlara hacim kazandırdığı için de sıkça tercih ediliyor. Eğer kare bir yüz şekliniz varsa, bu model size uygun olabilir.
Klasik bob: Blunt bob olarak da bilinen bu kısa saç modeli, saçın aynı uzunluğa sahip olmasından oluşuyor. Bu küt kesim, yüze yuvarlak bir görünüm vererek uzun yüz şekillerinin görünümünü dengeliyor.


Lob: Uzun bob olarak da bilinen lob, klasik bob kesimin daha uzun bir versiyonu aslında. Omuz hizasında saç kesimi tüm yüz şekillerine uyum sağlamayı başarıyor. Uzun saçlarınız varsa ve saçınızı çok da kısaltmadan farklı bir görünüm yakalamak istiyorsanız, uzun bob yani lob kesimi deneyebilirsiniz.
Katlı bob: Bu kısa kesim, aralara atılan katlarla birlikte saçların kesinlikle çok daha havalı görünmesini sağlıyor. Eğer düz ve ince saçlarınız varsa, katlı bob saç kesimi tam da size göre!

Bob kesim saç nasıl şekillendirilir?
Öncelikle kısa saçların daha zor şekillendirildiğine dair yanlış bir algıyı ortadan kaldırmakta fayda var. Burada önemli olan doğru ürünleri ve teknikleri kullanmak. İşte size yardımcı olabilecek bazı öneriler;


1- İnce-orta telli saçlı olanların saçlarını her gün, daha kalın telli saçlar ise haftada bir ila iki kez saçlarını yıkayabilir. Buradaki püf nokta saçınızı daha düzenli yıkıyorsanız, nemlendirmeyi hedefleyen bir şampuan tercih etmeniz. Günlük kullanıma uygun Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo ise saçı derinlemesine nemlendirip ve güçlendiriyor ve elektriklenmeyi önlemeye yardımcı oluyor.

2- Yıkama günleri arasında kalan saç bakım rutininize biraz zaman kazanmak için kuru şampuan eklemek de oldukça hızlı ve etkili bir çözüm. Olaplex No. 4D Clean Volume Detox Dry Shampoo ultra ince mikro nişasta sayesinde hem kalıntı bırakmadan saçların daha temiz görünmesini sağlıyor hem de saçların daha hacimli olmasına katkıda bulunuyor.

3- Eğer katlı bob denemeye karar verdiyseniz, katlarınızı daha da belirginleştirecek ve saçlarınıza ekstra hacim katacak spreylerden destek alabilirsiniz. We Are Paradoxx Volume Blow Dry Spray fön öncesi kullanıldığında saça astar görevi görüyor. Duştan sonra havluyla kurutulan nemli saça uygulayıp fön ile kuruttuğunuz takdirde hacimli ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlıyor. 

4- Kıvırcık saçlıysanız ve dalgalarınızın daha da belli olmasını isterseniz Olaplex No.6 Bond Smoother ve No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum kullanabilirsiniz.

5- Zaman zaman Hailey Bieber’ınki gibi dümdüz saçlara sahip olmak isterseniz, We Are Paradoxx Moisture Heat Protect Spray sıktığınız saçlarınızı ısı koruması sağladıktan sonra düzleştirici yardımıyla düzleştirebilir, ardından hem pürüzsüzlüğü korumak hem de Hasarlı ve yıpranmış saç bağlarını güçlendirmek daha parlak saçlara sahip olmak için Olaplex No.7 Bonding Oil kullanabilirsiniz. 
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ