Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DALGALI SAÇA HANGİ KESİM YAKIŞIR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
MOISTURE SUPER FUEL FACE, HAIR + BODY OIL
WE ARE PARADOXX
Nemlendirici & Besleyici Kuru Yağ - Yüz&Vücut&Saç
1.475,00 TL 1.180,00 TL
DETOX DRY SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Detoks Etkili Arındırıcı Kuru Toz Şampuan
1.390,00 TL 1.112,00 TL
MOISTURE HANGOVER HAIR ELIXIR
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Nemlendirici Vegan Saç İksiri
1.475,00 TL 1.175,00 TL
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 4D CLEAN VOLUME DETOX DRY SHAMPOO
OLAPLEX
Hacim Veren Detoks Etkili Kuru Şampuan
1.490,00 TL
MOISTURE HEAT PROTECT SPRAY
WE ARE PARADOXX
Yüksek Isıya Karşı Koruyucu Sprey
1.050,00 TL 735,00 TL

Saç

DALGALI SAÇA HANGİ KESİM YAKIŞIR?

  • Temmuz 19, 2022

Sınırsız saç kesim modeli arasında Dalgalı saç yapısına sahip kişilere yakışacak en favori saç kesimi sizce hangisi? Öncelikle şunu söylemeliyiz ki eğer dalgalı bir saç yapısına sahipseniz çok şanslısınız. Neden mi? Çünkü kıvırcık saçlara ya da düz saçlara sahip olan kişilere göre sahip olduğunuz saç kesim modeli seçenekleri daha fazla. Ama elbette bizim konumuz dalgalı saça hangi kesim daha çok yakışır onu söylemek.

Kısa saç kullanmayı seviyorsanız size en uygun olan ve en çok yakışacak olan BOB saç kesimidir. Bob modeli nedir? Diye soracak olursanız hemen söyleyelim. Bob saç kesimi saçların çene hizasında kesildiği ve bombeli bir kesime sahip olan modeldir. Klasik modeller yerine daha çekici, daha havalı ve daha hareketli saç kesimlerini tercih ediyorsanız hele bir de saçlarınız dalgalı bir yapıya sahipse bob saç kesim modeli tam size göre diyebiliriz. Eğer saçlarını uzun kullanmayı tercih eden biri iseniz burada sadece katlı kesimleri tercih etmemenizi tavsiye ederiz, onun dışında uzun saç kesim modellerinde çok fazla tarz seçeneğine sahip olacaksınız.

Peki, kabarık ve dalgalı saçlar nasıl kesilmeli? Dalgalı saç kesim modelleri

Burada ise yine saç boyunuz önemlidir. Eğer saçlarınız kabaran ya da elektriklenen bir dalga yapısına sahipseniz ve kısa saç kullanmak istiyorsanız Lob yani omuz hizasındaki bob saç kesimi de asi saçlara çok yakışacaktır. Uzun saçlarda ise V kesim denilen model özellikle saç uçlarında ki kabarık görüntüyü ortadan kaldırarak sizi mutlu edecektir. Dalgalı saçların kabarmaması için ne yapılmalı? Sorusunun cevabı da tam olarak uygun kesimi yaparak cevap bulacaktır. 

Saçlarınız dalgalı fakat siz daha kıvırcık olmasını istiyorsanız muhtemelen kafanızda Dalgali saç nasil Kivircik olur? Sorusu canlanmıştır. Bunun için ise bukle belirginleştirici ürünlerden destek alabilir, saçlarını burma yaparak bir süre bekletebilir veya saçları kurutma aşamasında fırçalar ile şekillendirme yapabilirsin. Ya da tüm bunlara alternatif olarak bilinen en yaygın yöntem nemli iken saçları örmek olacaktır. Bu uygulamalar sayesinde dalgalı olan saçlarının daha kıvırcık görünmesine yardımcı olabilirsin. 

Birde gelelim saçları düz olan ama dalgalı saç tutkunu olan kadınlar için birkaç soruyu cevaplamaya. Bu hep böyle değil midir sahi? Saçı düz olan dalgalı saç ister, dalgalı olan ise düz.

Maşa gibi ısıl işlemler ile saçlara dalgalı bir görüntü vermeyi tabi ki hepimiz biliyor hatta uyguluyoruz. Peki, Maşa olmadan evde dalgalı saç nasıl yapılır? Bunun için çok eskilerden gelen Annelerimizin, Anneannelerimizin saç şekillendirme yöntemlerine başvurabiliriz. Bunlardan en öne çıkanı ise bir gelenek haline gelmiş olan bigudi, bigudi ile saçları sarmak ısı kullanmadan doğal dalgalar elde etmek için ideal bir yöntemdir. Bundan farklı olarak ise son zamanlarda trend olan çorap, evet evet yanlış okumadınız ilginç gelse de çorap ile saçları sarmak oldukça trend. Bunun için yıkadığınız, temiz olan nemli saçlarınızı temiz bir çorap ile sarmanız yeterli. Buklelerinizin daha doğal ve hacimli görünmesi için bu yöntem hem çok pratik hem de etkili bir yöntemdir.

Birde bu dalgalar kalıcı olsa her gün her gün şekillendirmeye uğraşmasak dediğinizi duyar gibiyiz.

Saçlarımı nasıl kalıcı dalgalı yapabilirim? 

Saçların uzun süre kalıcı dalgalara sahip olabilmesi için profesyonel bir yardım almak elbette şart. Çünkü bu işlem maalesef kimyasallar yardımı olmadan pek de mümkün değildir. Bu işlem salonlarda küçük küçük kesilmiş kağıtlar ve bigudiler kullanılarak yapılan ve dediğimiz gibi kimyasal ilaçlar kullanılarak yapılan bir işlemdir. Bu işlem sonrası saç dalgaları ortalama 4-6 ay arası kalıcı olur.

Son olarak, Kolay Su Dalgası Nasıl Yapılır? bir bakalım.

Saçlarının sanki hiç işlem görmemiş gibi görünmesini, ama doğal su dalgası olmasını istiyorsan maşa yerine düzleştiricilerden destek alabilirsin. Bu sayede dalgalar daha iri, daha doğal görünecek ve uygulaması da daha kolay olacaktır. Bunun haricinde saçlarını kuruturken fön fırçası ile saçlarını kıvırarak kurutmakta doğal su dalgaları elde etmene yardımcı olacaktır. 

Tüm bu işlemlere ek olarak kaliteli saç şekillendirici ürünlerden faydalanmak da işini oldukça kolaylaştıracaktır. Bu konuda deniz tuzu spreyleri, saç şekillendirici pudralar en etkili ürünlerdir. 
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ