Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
ADENOGEN HAIR ENERGIZING SHAMPOO
SHISEIDO
Saç Uzamasını Hızlandıran Şampuan
1.850,00 TL
ADENOGEN HAIR ENERGIZING FORMULA
SHISEIDO
Saç Dökülmesini Önleyen Enerji Veren Saç Losyonu
2.850,00 TL
ANTI HAIR LOSS SET
SHISEIDO
Saç Uzamasını Hızlandıran Bakım Seti
4.700,00 TL 3.995,00 TL
GROWTH THICKENING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Kremi
1.580,00 TL 1.264,00 TL
GROWTH THICKENING SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Şampuan
1.440,00 TL
GROWTH - KEEP IT CLEAN KIT
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen 2’li Set
3.020,00 TL 2.416,00 TL
THE GROWTH REGIME
WE ARE PARADOXX
Saç Dökülmesini Engelleyen & Saç Uzamasını Destekleyen Set
5.510,00 TL 4.408,00 TL

Erkek Saç Bakımı

ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

  • Mart 21, 2023

Erkek tipi saç dökülmesi nedir ve erkek tipi saç dökülmesine ne iyi gelir sorularını inceleme altına alıyoruz.

Hem erkekler hem de kadınlar saç dökülmesinden muzdarip olsa da, genellikle erkekler bu endişeyi kadınlardan daha fazla yaşar. Erkek tipi saç dökülmesi olarak da bilinen erkeklerde saç dökülmesi genellikle hormonlarla ilişkilidir ancak diğer nedenleri arasında stres, beslenme düzeni ve farklı alerjiler de bulunur.

Erkek tipi saç dökülmesi nedir?
Her gün yaklaşık 50 ila 100 saç telini kaybetmek kadın ve erkekler için normaldir. Genellikle bu dökülme herhangi bir sorun teşkil etmez çünkü dökülen saçların yerine yeni saçlar doğal döngüsünde çıkmaya devam eder. Saç dökülmesi ve buna bağlı olarak ilerleyen dönemlerde oluşan kellik, saçlar çok hızlı döküldüğünde veya yeni saçların büyümesi durduğunda ortaya çıkar. Erkek tipi saç dökülmesinde ise başın tepe bölgesindeki ve ön kısmındaki saçlar zamanla incelmeye ve dökülmeye başlar. İlerlemesi durumunda ise aşırı dökülmeye bağlı olarak kellik oluşabilir.

Erkek tipi saç dökülmesine ne iyi gelir?
Altında yatabilecek sağlık sorunlarını öğrenmek adına elbette öncelikle doktor kontrolü ve birkaç tahlil şart. Eğer herhangi bir problemden kaynaklanmıyorsa ya da var olan problemi tedavi ederken size yardımcı olabilecek yöntemler ise şöyle;

1- Saç derisi masajını ihmal etmeyin
Saç derisine yapılan birkaç dakikalık masaj sadece rahatlamanızı değil saç foliküllerinin de harekete geçmesine yardımcı olur. Mümkünse her gün sadece 5 dakika boyunca saç derinize masaj yapabilir, bu esnada saçlarınızı güçlendirecek ve dökülmesini engelleyecek serumlardan destek alabilirsiniz. 
Shiseido Adenogen Hair Energizing Formula saç köklerine canlılık katarak saçlara çok daha hacimli bir görünüm verir. saç diplerine masajla uygulamak, saç diplerindeki mikro dolaşımı harekete geçirerek saç köklerine oksijen akışını teşvik eder. Saç kaybını ve dökülmesini önler.

2- Doğru beslenin
Dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenmek, vücudunuza ve dolayısıyla saçlarınıza da kesinlikle iyi gelecek yolların başında yer alıyor. Mevsime uygun çeşitli sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar ve doymamış yağlar beslenme rutininizde yer vermeli, mümkünse işlenmiş gıdalardan uzak durmalısınız. Ayrıca bol su içmeye de dikkat etmelisiniz.

3- Saç güçlendirici ürünler kullanın
Saç dökülmesi probleminiz varsa ya da saçlarınızın inceldiğini fark ediyorsanız, buna özel olarak geliştirilmiş ürünlere saç bakım rutininizde yer verebilirsiniz. Elbette saçları içten beslemek çok önemli. Ancak bu tarz ürünlerle de sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz.
Shiseido Adenogen Hair Energizing Shampoo, saç köklerini kirden arındırarak, saçların daha hızlı ve sağlıklı uzaması için uygun ortamı hazırlar. Saç derisindeki fazla yağı ve kiri temizler, saç büyütücü faktörlerin emilimine yardım eder.
We Are Paradoxx Growth Thickening Shampoo saçların sağlıklı uzaması için en uygun koşulları teşvik etmek amacıyla saçları derinlemesine temizler ve saç derisini besler. Saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olmak için biyotin, kafein ve ginseng karışımı içerir.

4- Stresten mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışın
Kabul edelim günümüz şartlarında bu madde biraz zor olabilir. Ancak saç dökülmesinin ilk nedenleri arasında kesinlikle stres bulunuyor. Stresinizi biraz olsun azaltabilmek için fırsat buldukça yürüyüşe çıkabilir, uyku düzeninize dikkat edebilir, düzenli egzersiz yapabilir ve dinlendirici müzikler dinleyebilirsiniz.

Erkek tipi saç dökülmesi tedavisi
Hem doktor kontrolünden geçtiyseniz, hem de yukarıda adımlara dikkat ediyorsanız ve erkek tipi saç dökülmesi için hala yeterli sonuç elde edemediğinizi düşünüyorsanız, destek alabileceğiniz bazı profesyonel tedavi yöntemleri de mevcut. 
- PRP bunların arasında ilk sırada geliyor. Açılımı “platelet-rich plasma” olan yöntemde saç büyümesini teşvik etmek için kendi kanınızdaki trombositler kullanılıyor ve saç derinize enjekte ediliyor. En iyi sonuçlar için, başlangıçta dört ay boyunca ayda bir, ardından üç ayda bir veya yılda iki kez yaptırmanız öneriliyor.
- Düşük Seviyeli Lazer Tedavisi: Düşük seviyeli lazer tedavisi, derecesi düşük olarak ayarlanan lazerlerin kafa derisindeki hücresel büyümeyi uyarması, böylece foliküllerin daha güçlü, daha kalın ve daha hızlı büyümesiyle saç dökülmesini kontrol altına almayı vadediyor.
- Denenen her şeyin yetersiz kaldığı aşamada ise saç ekimi devreye giriyor. Ancak bu aşamada cerrahi bir işlem devreye girdiğinden, ayrıca saç ekimi sonrasında da dikkat edilmesi gereken bir bakım süreci olduğundan iyice araştırılması gerekmekte. Yine de saç dökülmesi ve saçta seyrelme konusunda en etkili yöntemlerden de biri. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ