Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
FONDÖTEN SÜRDÜKTEN SONRA YÜZÜM PUL PUL OLUYOR, NE YAPMALIYIM?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürün
SHEER GLOW FOUNDATION
NARS
Cildin Işıltısını Ortaya Çıkaran Fondöten
2.240,00 TL
WASO SATOCANE PORE PURIFYING SCRUB MASK
SHISEIDO
Gözenek & Siyah Nokta Temizleyen Peeling Etkili Maske
2.100,00 TL
ICESOURCE SUPER HYDRATING MASK
POLAAR
Yoğun Nemlendirici Maske
1.350,00 TL 875,00 TL
WHITE LUCENT BRIGHTENING GEL CREAM
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Jel Krem
4.550,00 TL
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL

Ten Makyajı

FONDÖTEN SÜRDÜKTEN SONRA YÜZÜM PUL PUL OLUYOR, NE YAPMALIYIM?

  • Haziran 24, 2020

Fondötenden sonra cildiniz pul pul oluyorsa, bunun sadece cilt kuruluğuyla ilgisi olmadığını bilmelisiniz. Demek ki cilt bakımında eksik yaptığınız bir şeyler var... Peki bu sorunun önüne nasıl geçersiniz? Hadi gelin fondöten yüzde nasıl pürüzsüz durur birlikte inceleyelim.

Bize en çok sorulan sorulardan biri; “Fondötenden sonra yüzüm pul pul oluyor, ne yapmalıyım?” Çok merak edilen bu konuyu araştırdık, uzmanlara danıştık ve cevabını yazımızda verdik.

Fondötenden sonra cilt neden pul pul olur? Fondöten neden pütür pütür durur ?

1) Fondötenin yapısı cilt tipinize uygun değilse...

En önemli kriter elbette bu. Cildiniz kuru ise ve siz yağlı ciltler için olan bir fondöten kullanıyorsanız, cildiniz elbette bu ürünü kabul etmez ve tepki gösterir. Eğer kuru ciltli iseniz, pudra fondötenlerden, yoğun kapatıcı özelliği olan ve mat yapıdaki fondötenlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Bunlar kuru ciltlere uygun değildir. Yüzde kusmayan fondöten arayışında kuru ciltlilerin ihtiyacı olan likit formlu, nemlendiricili, aydınlatıcı etkili saten bitişi olan fondötenlerdir.


shiseido synchro skin glow foundation


Nars Light Reflecting Fondöten ve Nars Sheer Glow fondöten gibi ışıltılı bitişli, cilde parlaklık veren fondötenler kullanmalısınız.


nars sheer glow foundation

2) Fondötenin uygulanma biçimi yanlış ise...

Fondöten sürdükten sonra cildinizin iyi durmamasının, kabarmasının veya tabaka tabaka görünmesinin sadece cilt kuruluğuyla ilgisi yoktur. Bu durum fondötenin yapısıyla da ilgili olabilir. Yani fondöten yüzde nasıl pürüzsüz durur derseniz, bazı fondötenleri - ciltte hemen sabitlenenleri- hızlı hızlı cilde yedirmek gerekebilir. Bu şekilde uygulamadığınız zaman fondöten ciltte belli noktalarda kurur; birikme ve topaklanma yapabilir. Fondötenden istediğiniz performansı alamazsınız, çok başarılı bir ürün dahi olsa... O yüzden fondöten alırken yapısını ve uygulama şeklini mutlaka uzmana/satıcıya danışın.

3) Arındırıcı Maske

Waso Satocane Pore Purifying Scrub Mask , Siyah nokta ve tıkanmış gözeneklerin oluşumunu önler. Nazik peeling etkisiyle cildi kurutmadan ölü cilt hücrelerinden arındırır. 3’ü 1 arada işlevi vardır: Temizleme, arındırma ve peeling. İçeriğindeki Shikuwasa özü cildin nemini korur ve cilt sorunlarının oluşmasını engeller.  Daha iyi sonuç için haftada 2 kez kullanılması önerilir. 

“Fondöten kullanmadan önce her zaman peeling yapın. Peeling ile cildimizdeki ölü hücreler ve kirli tabaka tamamen temizleneceği için üstüne uygulanan makyaj da bir o kadar düzgün ve mükemmel olacaktır. Fakat burada şuna dikkat etmeniz gerekiyor; bazen peeling uygulamasından sonra fondöten cildinizde tutunamayabilir. O yüzden işi riske atmamak için peeling bakımlarını hafta 2-3 kere düzenli yaparsanız, her zaman fondötenden önce uygulama yapmanıza da gerek kalmaz.” – Erkan Uluç


peeling uygulaması

Makyaj yaptıktan sonra yüzünüzün pul pul kabarıp kötü görünmemesi için basit ama etkili tüyolar şöyle:

Fondöten pütür pütür olmaması için ne yapmalıyız diye soracak olursanız aşağıda önerdiğimiz bakımları cildinizin ihtiyacına göre haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz. Elbette tüm bakımları üst üste yapmak doğru değildir. Cildinizin ihtiyacına uygun olanları seçip belli periyodlarla bakım yapabilirsiniz. Fondötenin pütür pütür olmaması için en ideali; peeling + maske +nemlendirici uygulamasıdır.

1) Peeling

Waso Satocane Pore Purifying Scrub Mask, gözeneksiz ve pürüzsüz görünen bir cilt için kirleri ve inatçı siyah noktaları hedef alan, gözenekleri derinlemesine arındıran mineral kil maskesidir. Tüm cilt tipleri için idealdir. Siyah nokta ve tıkanmış gözeneklerin oluşumunu önler. Nazik peeling etkisiyle cildi kurutmadan ölü cilt hücrelerinden arındırır. 3’ü 1 arada işlevi vardır: Temizleme, arındırma ve peeling. Sebum dengesini sağlar. %99 biyolojik olarak parçalanabilir formüle sahiptir. Duru bir cilt ortaya çıkarır. Sürdürülebilir ambalaja sahip, vegan ve temiz içerikli üründür. 15 yaşından itibaren herkes için idealdir. Yüzüm pul pul dökülüyor ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız, önce cildinizi iyice arındırmalı ve nem takviyesi yapmayı asla atlamamalısınız.

2) Nem Maskesi

Nars Aqua Gel Luminous Mask: Cilde yüksek oranda nem sağlayan aydınlatıcı maskedir. Bitki içerikleriyle zenginleştirilmiştir. Işığı yansıtan özel bir kompleks içerir. Nemi fazladan artırmak için haftada 2-3 kez ya da gerektiğinde kullanın.

Polaar IceSource Super Hydrating Mask, %95’i doğal içeriklerden oluşan yoğun nemlendirici maskedir. İçeriğindeki nemlendirici aktif maddeler ile cilde yoğun bir şekilde nüfuz eder ve cilde yumuşaklığını, canlılığını ve güzelliğini geri verir. İçeriğinde buzul suyu, hyalüronik asit, Antartika yosunu bulunur.

3) Arındırıcı Maske

Waso Satocane Pore Purifying Scrub Mask , Siyah nokta ve tıkanmış gözeneklerin oluşumunu önler. Nazik peeling etkisiyle cildi kurutmadan ölü cilt hücrelerinden arındırır. 3’ü 1 arada işlevi vardır: Temizleme, arındırma ve peeling. İçeriğindeki Shikuwasa özü cildin nemini korur ve cilt sorunlarının oluşmasını engeller.  Daha iyi sonuç için haftada 2 kez kullanılması önerilir. 

4) Nemlendirici

Peeling ve/veya maske uygulamasından sonra mutlaka ve mutlaka nemlendirici uygulamalısınız. Cildinizin ihtiyacına göre uygulayacağınız bir nemlendirici ile fondötenin performansını da arttırmış olursunuz. Fondöten cilt ile maksimum seviyede bütünleşir ve çok iyi görünür.

Işıltılı bir cilt için!

Shiseido White Lucent Brightening Gel Cream, parlak, ışıltılı ve eşit tonlu bir cilt için canlandırıcı ve lekelere karşı cildi aydınlatıcı özellik taşıyan jel kremdir.Yeni leke oluşumuna karşı ciltte bariyer oluşturur. Kuruluktan kaynaklanan ince çizgilerin oluşmasını önlemek için cildi 24 saat nemli tutar. Anında nem ile doymuş cilt görüntüsü sağlar. Shiseido White Lucent Overnight Cream&Mask gece maskesi ile beraber kullanıldığında ise 1 ay sonra leke görünümü farkedilir derecede azalır. Paraben ve mineral yağlar içermez. Komodojenik ve alerjik değildir. 20 yaş itibariyle tüm cilt tipleri için etkilidir.



 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ