Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÖZ TİPİNİ ÖĞREN MAKYAJINI SEÇ! GÖZ ŞEKİLLERİ NELERDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
CLIMAX MASCARA
NARS
Maksimum Hacim Veren Maskara
1.420,00 TL
MICROLINER INK EYELINER
SHISEIDO
24 Saat Dayanıklı Mikro İnce Uçlu Göz Kalemi
1.450,00 TL
CONTROLLED CHAOS MASCARA INK
SHISEIDO
Kirpikleri Dolgun Gösteren Maskara
1.650,00 TL
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
CLIMAX EYELINER
NARS
Climax Likit Eyeliner
1.300,00 TL

Göz Makyajı

GÖZ TİPİNİ ÖĞREN MAKYAJINI SEÇ! GÖZ ŞEKİLLERİ NELERDİR?

  • Haziran 25, 2020

Göz şeklinizin nasıl olduğunu biliyorsanız, makyaj yapmanız gayet kolay demektir. Çünkü herkesin göz şekline göre makyaj tekniği ayrıdır. Unutmayın, dünyanın en güzel makyajını yapmış bile olsanız eğer o size uygun değilse hiç hoş gözükmeyebilirsiniz. 

Detaylı olarak göz şekillerini ayırdık ve püf noktalarını yazdık. Sizin tipiniz hangisi öğrenmek istiyorsanız, önce tablomuza sonra aynaya bakarak tipinizi bulun. Göz şeklinizi artık tam olarak biliyorsanız, işte göz şeklinize göre makyaj için yapmanız gerekenler...

Göz şekilleri nelerdir?

Birbirine yakın gözler

Göz şekli dosyasında gözleri birbirine yakın olanlar, göz pınarlarına açık renk far uygulayıp gözün dış köşelerini koyultmalı ve yanlara doğru farı çekik şekilde uygulamalılar. Aynı zamanda kaşların orta kısmını birbirinden ayırmalılar. Böylece gözlerini birbirinden dengeli şekilde ayrık gösterebilirler. 

Gözleriniz birbirine yakın mı? Mesela Jennifer Aniston, Kristen Stewart ya da Lea Michele gibi mi? Dünyaca ünlü bu yıldızların da gözleri birbirine yakın.
 


Birbirine uzak gözler

Eğer birbirinden uzak gözleriniz varsa, göz kapağının iç kısımlarına koyu renkte kalem ve far uygulayabilirsiniz. Gözün dış kısımlarına ise açık renkte far uygulayabilirsiniz. Böylece gözlerinizi birbirine daha yakınmış gibi gösterebilirsiniz.

Miranda Kerr, Amanda Seyfried gibi gözlerinizin arasında uzak denecek kadar mesafe varsa, birbirinden uzak gözlere sahipsiniz demektir. Bu görünümü makyaj ile dengeleyebilirsiniz.

göz tipleri
 


 

Çekik gözler

Göz kenarlarının yukarı doğru olduğu şekle denir. Çekik gözlere sahip olan kişiler gözlerinin dış kısmına odaklanmalı. İlgiyi çekik ve güzel formda olan noktaya toplamalı. Çekik gözleri daha büyük göstermek için, katlanma çizgisine açık ve parlak tonlarda far uygulaması yapılabilir. Daha da çekik bir görüntü istiyorsanız , kuyruklu bir eyeliner çekebilirsiniz. Aynı zamanda  kirpik diplerini boyayıp, ‘smoky’ şekilde farı  dağıtırsanız  göz yapınız olduğundan büyük gözükebilir.
 

Çukur gözler 

Göz şekline göre makyajda en çok dikkat etmesi gereken grubun başında çukur gözlere sahip kişiler geliyor. Çukur gözlere sahip kişiler çok fazla gölgeli makyaj yapmamalı, gözlerinde açık ve aydınlık renkleri tercih etmeliler. Koyu ve karanlık renkleri tüm göz kapağında kullanmamalılar. Göz kapaklarının düşük bölgesini açık renkler kullanarak daha önde gösterebilirler. Göz tipine göre eyeliner uygularken oldukça ince çekmeliler çünkü kalın eyeliner göz kapağını örter. 

Diane Kruger ve Keira Knightley gibi dünyanın en güzel yıldızlarından ikisini düşünün... Onların da göz şekilleri çukur ve her daim inanılmaz güzel gözüküyorlar. Sizce bu tesadüf mü? Tabii ki hayır! Sadece nasıl makyaj yapacaklarını çok iyi biliyorlar. 

 

Düşük göz kapaklılar

Düşük göz kapağına sahip kişiler göz makyajında klasik lift tekniğini kullanmalılar. Gözlerin uç kısımlarını yani dış kenarlarını hafifçe yukarı çekik göstermeliler. Yani kaş altını çok aydınlatmadan ve göz kenarlarını koyu yapabilirler. Göz ucuyla kaş arasında çizgi varmış gibi düşünüp, farı buradan aşağı düşürmemeliler. Eyeliner uygulaması ile göz kapakları tamamen kapatmamalılar. Bunun için ince ve çekik  bir eyeliner çizgisi uygulanamalılar. Maskara uygularken ise sadece üst kirpiklerine uygulamalılar.

Düşük göz kapağına sahip kadınlar için göz makyajı çok önemlidir. Dikkat etmeleri gereken birkaç püf noktası vardır. Hollywood yıldızlarından Jennifer Lawrence’ın da göz kapakları düşüktür ve hep buna göre makyaj yapmaktadır.  
 

Yuvarlak göz

En ideal göz yapılarından biri. Bu göz tipinde yapılmaması gereken şey: Parlak ve aydınlık renklerin göz kapağına sürülmemesidir. Onun yerine orta veya koyu tonlardaki makyajlarla göz geriye itilmelidir. Bu göz tipine kalın eyeliner, kalın kalem çekmek çok yakışır. 
 

Yukarı çekik gözler

Bu tip gözlere sahip kişiler, farları göz kapağı dışına çıkarmamalılar. Sadece göz kapağının ortasına ve crease bölgesine gölge vermeliler. Bu gözleri yuvarlak gösterir.
 

Aşağıya çekik gözler

Gözün alt dış köşesini fazla boyamadan, gözün üst kısmındaki kirpik çizgisini takip edip degradeli bir makyaj yapabilirler. Kalem ya da eyeliner ile gözü yukarı çekebilirler gözün köşelerinde...

Dünyanın en güzel kadınlarından olan Katie Holmes, Camilla Belle ve gerçek bir ikon olan Blake Lively'nin gözlerine hiç dikkat ettiniz mi? Etmediyseniz, dikkatlice fotoğraflarına bakın. Bu ünlüler gibi göz şekliniz varsa, sizin de aşağıya çekik gözleriniz vardır. 
 

Badem gözler

Badem göz günümüzde oldukça popüler olan bir göz tipidir. Makyaj artistleri bu tip gözlere makyaj yapmaya bayılır! Göz şekline göre makyajda en ideal göz şeklidir. Badem göze sahip kişiler her makyajı rahatlıkla uygulayabilirler. Diledikleri far rengini seçebilirler. Ardında  eyeliner çekip makyajlarını tamamlayabilirler.

 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ