Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÜNEŞLENİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
AFTER SUN INTENSIVE RECOVERY EMULSION
SHISEIDO
Güneş Sonrası Yoğun Bakım Emülsiyonu (Yüz ve Vücut)
1.650,00 TL
CLEAR SUNSCREEN STICK SPF50+
SHISEIDO
Yüksek Güneş Koruyuculu Şeffaf Stik - Yüz & Vücut (Yeni Formül)
2.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR CREAM SPF30
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Krem SPF30 - Yüz
1.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR CREAM SPF50+
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Krem SPF50+ - Yüz
1.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF30
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF30
2.200,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 300 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
3.450,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 150 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
2.200,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 50 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
1.390,00 TL

Cilt Bakım

GÜNEŞLENİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

  • Haziran 15, 2023

Yaz tatillerinin olmazsa olmazlarındandır güneşlenmek. Ancak hafif bronz bir ten elde etmek için bu süreçte de mutlaka dikkat etmeniz gereken, yapmanız ve uzak durmanız gereken önemli maddeler var.

Genellikle bronzlaşmayı sevsek de, güneş altında zaman geçirme nedenimiz sadece bu değil. Her şeyden önce güneş ışığı serotonin seviyesini yükselterek kendimizi daha mutlu hissetmemizi sağlıyor. Ayrıca kemik, diş, cilt ve saç sağlığı için gerekli olan D vitaminini vücudumuza almamızın en doğal yolu da bu. Elbette bunlar güneşin güzel yanları. Bir de yola açabileceği bazı olumsuzlar var. Mesela erken yaşlanma ve cilt kanseri riski gibi… O halde güneşlenmeden önce yapmanız ve uzak durmanız gereken şeyleri bilmenizde kesinlikle fayda var.


1- Güneşin tepede olduğu zamanlarda dikkat edin
Uzmanların da sık sık önerdiği gibi, saat 12.00 ve 15.00 arası güneşin en tepede olduğu saatlerde mümkünse güneşlenmekten kaçının. Çünkü güneş bu saat aralıklarında en yoğun halindedir ve dolayısıyla yaratacağı hasar da daha kötü olacaktır.

2- Güneşin altındaysanız yalnızca bir kez SPF uygulamanız yetmez
Güneşe maruz kaldığınızda en az iki saatte bir, terliyorsanız veya sporlarla ilgileniyorsanız daha sık olarak güneş kremini yeniden uygulamalısınız. Bunun nedeni, güneş koruyucunun vücut tarafından emilmesi ve terleme yoluyla kaybolmasıdır.

Buna karşı önlem almak için size önerimiz kesinlikle Shiseido güneş kremlerine yer vermeniz. Shiseido Expert Sun Protector Cream SPF 50+ ve Shiseido Expert Sun Protector Lotion SPF50+, içeriğinde yer alan Wetforce teknolojisi sayesinde su ve ter ile temas ettiğinde koruma gücünü daha da artırır. Ayrıca UV korumasını güçlendirmek için güneşten gelen ısıya direnç gösteren Heatforce teknolojisi ile formüle edilmiştir.

3- Gölgeye geçerek mola vermeyi unutmayın
Bütün gün güneş altında vakit geçirmek, hem cildinizi hem de genel olarak sağlığınızı tehdit edebilir. Güneşlenmeye mola vererek gölge de vakit geçirmek, UV yoğunluğunu ve güneş yanığı riskini azaltır, bronzluğunuzun daha sağlıklı ve daha uzun süre kalıcı olmasına destek verir.

4- Gerektiğinde mutlaka güneş sonrası bakım ürünü kullanın
Cildinizi yaktıysanız, kabarmayı ve daha fazla iltihaplanmayı önlemek için onu yatıştırmanız gerekir. Bununla birlikte cildinizi ne kadar nemli tutarsanız, bronzluğunuzu da o kadar uzun süre koruyabilirsiniz.
Shiseido After Sun Intensive Recovery Emulsion besleyici içerikleri sayesinde güneş sonrasında cildin ihtiyaçlarını karşılar, canlandırıcı ve onarıcı etkilere sahiptir. Hem yüz hem de vücut için kullanılabilen bu ürün, cildin ihtiyaç duyduğu nemi tazeler ve bronzluğun ömrünü uzatır. Cilde hem esneklik hem ışıltı katar. Güneşten gerilmiş cildi rahatlatır.


5-    El, ayak, kulak ve dudaklarınıza da güneş kremi uygulamayı unutmayın
Yüzümüz ve cildimize gerekli özeni göstersek de, el, ayak ve dudaklarımızı güneşten korumayı unutabiliyoruz. Bunun için kullandığınız güneş kremini bu bölgelere de uygulamayı es geçmeyin. 

6- SPF özelliğine dikkat edin
Güneşin altında uzun bir süre geçirmeyi planlıyorsanız, kullandığınız güneş kreminin yüksek SPF içermesi gerekir. Bunun için de mutlaka SPF30 ve SPF50 özelliğine sahip güneş kremleri kullanmalı, sık sık tazelemeyi de ihmal etmemelisiniz. 

7- Sık sık su tüketin
Cildinizi güneşten korudunuz, güneş kreminizi belirli aralıklarla sık sık sürdünüz ve güneşten kaçınmanız gereken saatleri belirlediniz. Ancak yaz aylarında ve özellikle güneşin altında daha çok terlediğimiz için su kaybımız da o kadar yüksek olur. Bunu önlemek adına yanınızda su bulundurmayı ve tüketmeyi asla unutmayın. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ