Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
HAMİLELİKTE CİLT BAKIMI YAPILIR MI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
PERFECT CLEANSING OIL
SHISEIDO
Makyaj Temizleyici Yağ
2.200,00 TL
EXTRA RICH CLEANSING MILK
SHISEIDO
Kuru/Hassas Ciltler İçin Köpüren Jel Temizleyici
2.250,00 TL
ICEPURE VELVETY CLEANSER
POLAAR
Yüz Temizleme Jeli
1.150,00 TL 745,00 TL
CLARIFYING CLEANSING FOAM
SHISEIDO
Tüm Ciltler İçin Arındırıcı Köpüren Temizleyici
2.250,00 TL
ICESOURCE HYDRATING CREAM
POLAAR
Yoğun Nemlendirici Krem
1.350,00 TL 1.080,00 TL
ULTIMUNE POWER INFUSING CONCENTRATE - 50ML
SHISEIDO
Cildin Savunmasını Güçlendiren Konsantre
5.450,00 TL
SPORTS BB CREAM SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Likit BB Krem SPF50+
2.550,00 TL
WASO SHIKULIME COLOR CONTROL OIL-FREE MOISTURIZER SPF30
SHISEIDO
Cildi Yağlandırmadan Renk Eşitleyen Nemlendirici – Tüm Ciltler
1.950,00 TL

Cilt Bakım

HAMİLELİKTE CİLT BAKIMI YAPILIR MI?

  • Mart 09, 2023

Bu soruya cevabımız kesinlikle “evet”! Sadece doğru ürünleri kullandığınızdan emin olmanız yeterli.

Hamilelik döneminde beslenmeden uyku düzenine hayatınızdaki bütün rutinler değişmeye meyillidir. Ayrıca nelerin yapılması ve yapılmaması gerektiğine dair de pek çok detay var. Ancak söz konusu cilt bakımı olduğunda, doğru içeriklerle hamilelik döneminizi geçirebilirsiniz. Bebeğiniz için güvenli olan ürünleri seçmenin yanı sıra, hamilelikle ilgili yaygın cilt sorunlarına yardımcı olması için cilt bakımı rutininizi bazı zamanlar değiştirmeniz de gerekebilir. 

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; hamileliğiniz boyunca retinol ve salisilik asit içerikli ürünler kullanmayı bırakmanız çok daha iyi olacaktır. Çünkü yüksek retinol seviyeleri bebeklerin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Yapabileceğiniz en iyi şey ise cildinize ve bebeğinize nazik olacak ürünler kullanmak. Peki, hamileyken cilt bakımı rutininiz nasıl olmalı?

1- Az ve öz ürün kullanmaya odaklanın
Her ne kadar güzellik dünyasında çok fazla ürün olsa da ve aralarına yenileri eklenmeye devam etse de, hamileliğiniz boyunca temel birkaç ürünle bakımınızı yapmanız yeterli. Bunun için iyi bir temizleyici, nemlendirici, serum ve güneş koruyucu edinebilirsiniz.

2- İkili temizlemeyi es geçmeyin
Özellikle gündüz spf içeren ürünler kullanmanız gerektiği için akşamları ikili temizleme yöntemiyle cildinizi temizlemeniz şart. Bunun için ilk edinmeniz gereken ürün temizleme yağı. Shiseido Perfect Cleansing Oil ise önerilerimiz arasında. Tüm kiri ve makyajı hızlı ve etkili bir şekilde temizleyen ve cildi nemlendiren bu makyaj temizleme yağı içindeki özel nemlendirici bileşim sayesinde makyajı cildin nem dengesini bozmadan temizliyor.
Temizleme yağının ardından ise cildinize uygun başka bir ürünle cilt temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Burada da size tavsiye edebileceğimiz ürünler şöyle;
Shiseido Extra Rich Cleansing Milk
Polaar IcePure Velvety Cleanser
Shiseido Clarifying Cleansing Foam

3- Cildinizi mutlaka nemlendirin
Hamilelik dönemin karşılaşılan cilt problemlerinden biri de kuruluk. Böyle bir durum yaşamasanız bile cilt bariyerinizi güçlü tutmak için mutlaka nemlendirici kullanmaya özen göstermelisiniz. Polaar’ın %95’i doğal içeriklerden oluşan yoğun nemlendirici kremi Polaar IceSource Hydrating Cream özellikle nemsiz ve kuruyan ciltler için ideal. Cildi hemen dolgunlaştırıyor, cilt berraklığını ve parlaklığını yeniden kazandırıyor. Eğer cildinizi hem nemlendiren hem de yaşlanmaya karşı bakım yapan bir nemlendirici isterseniz, Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Cream cildin yenilenme sürecini hızlandırır. Gözle görülür problemleri onarır. Gelecekte oluşabilecek cilt hasarlarına karşı direnç sağlar. Üstelik sadece 2 haftada gözle görülür bir şekilde kırışıklıkları azaltır, ince çizgileri düzeltir ve cilde nem verir.

4- Cildin bağışıklık sistemini göz ardı etmeyin
Bir bedende iki kişi yaşamak elbette vücudun bağışıklık sistemini büyük ölçüde etkiliyor. Bu durum cildiniz için de geçerli. O sebeple cilt bağışıklığını destekleyecek ürünlere de bakım rutininizde yer verebilirsiniz. Serum aşamasında kullanabileceğiniz Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate cildin iç savunmasını etkinleştirerek cildi ideal duruma getirmek için cildin hayati mikrosirkülasyonunu uyarıyor. Cilt daha pürüzsüz görünürken derinlemesine de beslenmiş hissediyor.

5- Mutlaka güneş kremi kullanın
Artık biliyoruz ki sadece yazın değil kış aylarında da güneş olmasa bile SPF içeren güneş kremleri kullanmak cildimiz için yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri. İsterseniz renkli versiyonlarıyla günlük cilt makyajınızı yapabilir ya da renksiz versiyonlarıyla sadece güneşin zararlı ışınlarına karşı önlem alabilirsiniz. Sizin için önerilerimiz ise şöyle;
Shiseido Sports BB Cream SPF50+: Hem makyaj hem bakım özelliği taşıyan bu ürün doğal bitişlidir ve ortaya yakın kapatıcılığı vardır. Cildini doğal ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki kusurların görünümünü azaltır.
Shiseido Expert Sun Protector Cream SPF50+: Cilt kuruluğunu önlemeye yardımcı olur. Cildin iç ve dış katmanlarını UVA ve UVB ışınlara karşı korur. Kırışıklıklar ve lekeler gibi UV ışınlarından kaynaklanan yaşlanma belirtilerine karşı koruma sağlar.
Waso Shikulime Color Control Oil-Free Moisturizer SPF30: Bu renkli nemlendirici 3’ü bir arada etki sunarak nemlendirme, renk eşitleme ve koruma görevi görür. Kusurları pürüzsüzleştirir. SPF30 ile UV ışınlarına karşı korur. Gelecekteki cilt problemlerini önlemek için bariyer işlevini onarır.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ