Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
HAMİLELİKTE SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
REPAIR GAME CHANGER HAIR MASK
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı Mucize Etkili Vegan Saç Maskesi
1.940,00 TL 1.550,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL

Saç Bakımı

HAMİLELİKTE SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI?

  • Mart 08, 2023

Hamileliğiniz boyunca saçınızın sağlığını ve canlılığını korumak için neler yapabileceğiniz merak ediyor musunuz? O halde yazımızı okumaya devam edin!

Hamilelik, hiç şüphesiz bir kadının yaşayabileceği en inanılmaz deneyimlerden biri. Tabii bu dönemde vücudunuzun yaşayacağı önemli değişimler kaçınılmaz. Hormonal değişiklikler, saç sağlığınızda da bazı farklılıklar görmenize neden olabilir. Saçınız daha dolgun ve canlı görünebilir veya aşırı derecede kuruyabilir. Peki, hamilelik döneminde nelere dikkat ederek ve neler yaparak saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz? İşte sizin için bir araya getirdiğimiz 5 madde

1- Saç derinize masaj yapın
Hamilelik sırasında saçınıza bakmanın en basit yollarından biri saç derisine masaj yapmaktır. Ayrıca bu rahatlamanıza da yardımcı olur. Saç derinize parmaklarınızla 5-10 dakika boyunca yavaşça masaj yapabilir, eğer isterseniz zeytinyağı, badem yağı ve hindistancevizi yağı gibi doğal yağları da bu rutine dahil edebilirsiniz. Böylelikle kan dolaşımı sağlanacağı için saç sağlığı da olumlu yönde etkilenecektir.

2- Maskelerle bakım yapmayı ihmal etmeyin
Hamilelik döneminde saçlarınız kurumaya meyilli olabilir. Bunu engellemek için haftalık maskelerle düzenli bakımlar yapmaya özen gösterin. We Are Paradoxx’un doğal içerikli Repair Game Changer Hair Mask, Moisture Express Hair Mask ve Detox Restorative Hair Mask maskeleriyle saçlarınıza gerekli bakımı yapabilirsiniz. Ayrıca Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask ile de kuru saçlarınıza yoğun nem kazandırabilir ve saçlarınıza parlaklık ve yumuşaklık sağlayabilirsiniz.

3- Dengeli şekilde beslenin
Hamilelikte yediğiniz her şey bebeğinizi beslemeye yardımcı olacağı gibi vücudunuza da ihtiyaç duyduğu gücü verecektir. Dengeli bir şekilde beslenmek ise hem vücut sağlığınız, hem bebeğinizin sağlığı hem de saç sağlığınız için önemlidir. Elbette protein bakımında beslenmek önemli olsa da hamilelik sırasında uzak durmanız gereken belirli yiyecekler olup olmadığını öğrenmek için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

4- Saç uçlarınızı düzenli olarak kestirin
Saçı düzenli olarak kestirmek her kadının özen göstermesi gereken bir konu. Ancak özellikle hamilelik döneminde saçın dokusu etkilenmeye müsaittir ve bu nedenle saçınızı kestirmek daha da önemlidir. Saç uçlarından düzenli olarak kestirmeniz, kırık ve hasarlı uçlardan kurtulmanıza, kırılmaları kontrol altına almanıza ve saçın incelmesini önlemenize yardımcı olur. Uzun vadede ise saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlar.

5- Sıkı saç modellerinden kaçının
Çok sıkı saç modelleri saç köklerinizi çekerek saç dökülmesinin artmasına neden olabilir. Bu nedenle, özellikle hamilelik sırasında daha sıkı saç stillerinden kaçınmaya dikkat edebilirsiniz çünkü bu dönemde hormonlar nedeniyle zaten saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalabileceğiniz için en azından sıkı saç modellerinden kaçınarak bunu önleyebilirsiniz.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ