Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KIVIRCIK SAÇ KESİMİ NASIL OLMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
SMOOTH YOUR STYLE HAIR KIT
OLAPLEX
Saç Pürüzsüzleştirici & Onarıcı & Bağ Güçlendirici Üçlü Saç Bakım Seti
2.640,61 TL 2.240,00 TL
VIRAL BUN TRIO
OLAPLEX
Olaplex Bun Trendi İçin Bağ Güçlendirici Üçlü Saç Bakım Seti
4.470,00 TL
ICONIC STYLING DUO
OLAPLEX
Saçları Şekillendirirken Etkili Bakım Yapan Bağ Güçlendirici İkonik İkili
2.980,00 TL
FRIZZ CONTROL STYLING DUO
OLAPLEX
Elektriklenmeyi Kontrol Altına Alan & Bağ Güçlendiren İkili Saç Şekillendirme Seti
2.980,00 TL
BONDING & NOURISHING PROTECTOR DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendiren & Saçları Besleyen İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
ANTI-FRIZZ TRIO
OLAPLEX
Elektriklenme Karşıtı Nemlendirici & Bağ Güçlendirici Üçlü Set
4.470,00 TL

Kıvırcık Saçlar

KIVIRCIK SAÇ KESİMİ NASIL OLMALI?

  • Aralık 20, 2022

Buklelerinizle iyi anlaşmanız için önce onları nasıl kestirmeniz gerektiğini, ardından da nasıl şekillendirileceğini öğrenmelisiniz. Biz de bu noktada devreye girerek bilmeniz gerekenleri derledik. 

Kıvırcık saçlara sahip olmak, aslında güçlü bir ayrıcalık. Özellikle de saçlarınız ince telliyse… Ancak kıvırcık saçların kendine ait bir doğası var desek pek de yanılmış olmayız. Yani, bir kere şekillendirdiğiniz kıvırcık saçlarınız, ikinci gün aynı buklelere sahip olmayabilir. Böyle bir durumda onun dilinden anlamanız ve doğru şekilde hareket etmeniz, mükemmel saç günlerinizin sayısını artıracaktır. Kıvırcık saçların hem kesim hem de şekillendirme noktasında özel ihtiyaçları var. İlk olarak kesimle başlayalım. Kıvırcık saçların kesilme şekli, sağlığını, hacmini ve belirginliğini etkiler. Bu yüzden kıvırcık saç kesimiyle ilgili bilmeniz gereken şeyleri derledik. 

Saçlarınızı sık sık kestirmelisiniz

Kıvırcık saçların buklelerini daha dolgun ve canlı tutabilmesi için düzenli olarak kesilmesi gerekiyor. Zira uzadıkça kestirdiğiniz modelin şekli bozulmaya başlarken, çatallaşan uçlar ağırlık yaparak buklelerin görüntüsünü olumsuz etkileyebiliyor. Bunu yaşamamak adına ise 6-8 hafta arasında kuaför ziyaretleri gerçekleştirmekte fayda var.

Kuruyken kesim yapılması daha sağlıklıdır

Elbette saçlarınızın kalitesine ve tipine bağlı olarak bu durum değişkenlik gösterebilir. Ancak genellikle kıvırcık saçlılara kuru kesim uygulanmalıdır. Saç kuruduğunda, onu farklı bukle modellerine ayırmak ve her saç tipine uygun şekilde davranmak daha kolaydır. Ayrıca saçın ıslak ve kuru olduğu zamanki görünüm farkı, kıvırcık saçlar için diğer saç tiplerine göre çok daha belirgindir.  


İnceltme işlemi uygulanmamalı

Kıvırcık saç kesimi nasıl olmalı konumuzun bir diğer maddesi de bu. Kuaförler genellikle inceltici makaslardan yardım almayı severler. Ancak kıvırcık saçlıysanız bu sizin için pek de geçerli olmayabilir. Üstelik saçların uçlarını bu tarz makaslarla inceltmek, buklelerin daha cılız görünmesine sebep olabilir. 


Katlı kesim yapılabilir

Bu da yine saçınızın ve buklelerinizin tipine göre değişkenlik gösterse de kıvırcık saç katlı kesim için oldukça uygun. Katlı kesim hem buklelere hareket kazandıracak hem de saçların daha hacimli durmasına yardımcı olacaktır.


Kıvırcık saçlarınız varsa, canlı buklelere sahip olmak için önce doğru kesimin yapılması gerekiyor. Ardından ise ikinci sırada nasıl şekillendirmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bunun için de dikkat edebileceğiniz adımlar şöyle;


Kıvırcık saç nasıl yapılır?

-    Daima geniş dişli bir tarak kullanın. Buklelerinizin doğal şeklini koruyabilmesini sağlamak için saçınız hala ıslakken tarayabilirsiniz.

-    T-shirt veya mikrofiber havlu ile kurulayın.

-    Kıvırcık saçlar için tasarlanmış bukle belirginleştirici bir şampuan ve saç kremi kullanın.

-    Durulanmayan saç kremleri, köpük ya da jel formundaki ürünler kıvırcık saçlıların en yakın arkadaşları konumunda. O yüzden saç tipinize hangisinin en iyi şekilde uyum sağladığını keşfedin.

-    Saçınızı fönle kurutmak istediğinizde, kabarmaya neden olmaması için difüzör aparatı kullanın. Böylelikle bukleleriniz de ekstra canlı ve sağlıklı görünebilir.

-    Uyurken buklelerinizin bozulmasını  veya kabarmasını önlemek istiyorsanız, saçınızı başınızın üstünde yumuşak bir saç lastiğiyle at kuyruğu şeklinde toplayın. Bu, elektriklenmeyi önleyip buklelerinizin şeklini koruyacaktır.

-    Buklelerinizle gün içinde oynamayın. Sürekli eliniz saçınıza giderse buklelerinizin şeklini bozacağınız gibi, saçlarınızın da daha çabuk yağlanmasına sebep olursunuz. 

Kıvırcık saç modelleri

Eğer saçlarınız kıvırcıksa, deneyebileceğiniz kesim modelleri arasında ilk sırada katlı kesimler geliyor. Bununla birlikte shag kesim ve wolf cut kesim de deneyebileceğiniz diğer seçenekler. Söz konusu saçlarınızı şekillendirmek olduğunda ise yarım topuz, kıvırcık at kuyruğu, ters atkuyruğu ve ikili topuz modellerini deneyebilirsiniz. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ