Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KURU MANİKÜR NEDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
EXFOLIATING HAND SCRUB
MARGARET DABBS
El Peelingi
1.350,00 TL
INTENSIVE HYDRATING HAND CREAM
MARGARET DABBS
Yoğun Nemlendirici El Kremi
1.050,00 TL
NOURISHING NAIL & CUTICLE SERUM PEN
MARGARET DABBS
Besleyici Tırnak & Kütikül Serum Bakım Kalemi
1.000,00 TL
SUPER SHINER BUFFER
MARGARET DABBS
Tırnak Düzeltici Buffer Törpü
675,00 TL
CRYSTAL NAIL FILE
MARGARET DABBS
Kristal Tırnak Törpüsü
1.200,00 TL
MINI CRYSTAL NAIL FILE
MARGARET DABBS
Mini Kristal Tırnak Törpüsü
900,00 TL
CRYSTAL NAIL FILE DUO
MARGARET DABBS
İkili Kristal Tırnak Törpüsü
2.400,00 TL 1.995,00 TL
PURE NAIL STRENGTHENING TREATMENT
MARGARET DABBS
Tırnak Güçlendirici Bakım Jeli
1.200,00 TL

El Bakımı

KURU MANİKÜR NEDİR?

  • Ekim 18, 2023

Rus manikür olarak trend haline gelen dry manicure yani kuru manikür detaylarını henüz keşfetmediyseniz, öğrenmeye ne dersiniz?

Bakımlı tırnaklara sahip olmak adına aylık güzellik rutinleri arasında manikür yaptırmak da yer alır. Özellikle son zamanlarda müdavimi giderek artan kalıcı oje ya da jel tırnak uygulamaları sayesinde çok daha güzel görünen tırnak görünümleri ortaya çıkıyor. 

Eğer bu işlemleri yaptırıyorsanız, genellikle klasik manikürün yapılmadığını fark etmişsinizdir. Yani elinizi ılık bir suyun içerisinde bekletmenize gerek kalmadan, sadece aletler yardımıyla tırnak etleriniz temizleniyor ve tırnaklarınız şekillendiriliyor. Bu da elbette “kuru manikür” kavramını hayatımıza sokuyor.

Kuru manikür nedir?
TikTok'ta trend olan kuru manikür, kütikülü yumuşatmak ve tırnak şekillendirmeyi kolaylaştırmak için tırnaklarınızı sabunlu suya batırmanıza gerek kalmadan yapılıyor. Bu esnada elektrikli bir alet kullanılıyor, elleri yumuşatmak için ise su yerine kremler ve yağlar tercih ediliyor

Kuru manikür ve ıslak manikür farkı
Burada adından da anlaşılacağı üzere tek fark, ıslak manikürde elleri sabunlu suda bekletmek gerekirken, kuru manikürde böyle bir işleme gerek duyulmuyor. 


Kuru manikürün faydaları nelerdir?
Kuru manikürün son zamanlarda sıkça tercih edilmesinin nedeni de sağladığı bazı faydalar.

1- Tırnak etlerinin soyulmasını önler
Suya batırıldığında tırnak etleri genellikle şişer ve emici bir rol üstlenir. Bu, tırnak yüzeyi kuruduktan sonra kütikülün soyulmaya başlayabileceği anlamına gelir. Ancak kuru manikür ile kütikülün geriye doğru itilmesi ve kontrol altında tutulması daha kolaydır.

2- Ojenin ömrümü uzatır
Kuru manikürün en önemli faydalarından biri ojenin daha uzun dayanmasını sağlamasıdır. Islak manikür yapıldığında oje aşamasına geçildiği zaman doğal tırnak plağı genellikle tamamen kuru değildir. Yani tırnak plağı tamamen kuruduğunda oje yüzeyde tamamen düz durmaz ve tırnaktan soyulmaya başlayabilir. 
Kuru manikürde ise oje tırnak plağına düz bir şekilde yerleşir, böylece daha az kırılma ve soyulma meydana gelir.

3- Tırnaklarınızı güçlü tutar
Su tırnaklarınızı daha kırılgan hale getirebilir. Kuru manikür, oje uygulanmadan önce tırnaklarınızın en iyi durumda kalmasını sağlayacaktır.

4- Zaman kazandırır
Islak manikür yaptırırken tırnaklarınızı suda bir süre bekletmeniz gerekir ve eğer aceleniz varsa bu süreç size uzun gelebilir. Kuru manikür ise bu aşamayı atlayarak daha pratiktir. 

5- Daha hijyeniktir
Geleneksel ıslak manikür esnasında kullanılan su temiz olabilir ancak su kabının yeterince sterilize edilip edilmediğinden emin olmanız gerekir. Ayrıca suyun gözeneklerinizi açtığını ve bu nedenle mantar enfeksiyonunun bulaşma olasılığını artırdığını belirtmekte de fayda var.


Evde kuru manikür nasıl yapılır
Kuru manikür için özel salonlarda elektrikli aletle kullanılsa da, buna gerek kalmadan evde birkaç malzemeyle kendiniz de yapabilirsiniz. İşte adımlar:

- Tırnaklarınız dahil ellerinizi iyice temizleyin.
- Tırnakları kesin, törpüleyin ve şekillendirin.
- Kütikül yumuşatıcı uygulayın.
- Tırnak etlerini nazikçe geriye doğru itin ve tırnak etlerinin etrafındaki kuru, pürüzlü dokuyu düzeltin.
- Bölgeyi nemlendirmek ve temizlemek için kütikül yağı uygulayın.
- Yağı, oje öncesi kütikül ve tırnak üzerinden arındırmak için pamukla silin ya da iyice ellerinize yedirin.
- Ojenizi sürün.
- Doğal şekilde kurumaya bırakın.
- El kremini tırnaklarınız kuruduktan sonra uygulayın.

Evde kuru manikür yaparken hangi ürünleri kullanabilirsiniz?

Margaret Dabbs Exfoliating Hand Scrub ile önce ellerinizi nazikçe arındırıp maniküre hazırlayabilir ve güzelleştirebilirsiniz. İlk kullanımdan itibaren genç görünümlü eller için cilt parlaklığını ve kolajen oluşumunu etkili bir şekilde artırır. Ölü ve kuru cilt hücrelerini etkili bir şekilde gidermek için Portakal kabuğu ve Jojobanın parlatıcı etkisini birleştirir. 

Margaret Dabbs Nourishing Nail & Cuticle Serum Pen tırnakları ve tırnak etlerini nemlendirmeye, güçlendirmeye ve korumaya yardımcı olmak için besleyici, doğal bitki özleri ile formüle edilmiş kalem şeklinde bakım serumudur. Çay Ağacı Yağı içeren benzersiz formü kuru, hasarlı tırnakları ve tırnak etlerini dönüştürmeye yardımcı olur ve enfeksiyona karşı etkili bir şekilde tedavi eder ve korur. 

Margaret Dabbs Intensive Hydrating Hand Lotion elleri yatıştırmaya ve korumaya yardımcı olmak için antibakteriyel ve anti-inflamatuar faydaları ile Karakafes otunun faydalarına sahiptir. Cildi anında nemlendirir ve dolgunlaştırır. 

Margaret Dabbs Super Shiner Buffer tırnakları anında parlatan, aydınlatan ve pürüzsüzleştiren törpüdür. Kullanımı kolay ve son derece etkilidir. Uzun süre kalıcı, sağlıklı bir parlaklık bırakır. Tırnak plağını mühürler ve korur. Zarif bakımlı bir görünüm kazandırır. Manikür arasında bakımlı tırnak görünümü elde etmek için mükemmeldir.

Margaret Dabbs Crystal Nail File tırnaklarınızı mükemmelce şekillendirmek için geliştirilmiş kristal tırnak törpüsüdür. Kullanımı kolaydır, sağlıklı tırnak büyümesini destekler ve tırnakların kırılmasını önlemek için tırnak kenarını kapatır.

Margaret Dabbs Pure Nail Strengthening Treatment son adımda kullanabilirsiniz. Tırnakları sertleştirmek, çıkıntıları doldurmak ve sağlıklı tırnak büyümesini desteklemek için geliştirilmiş bakım jelidir. Kereviz tohumu kompleksi olan Neonyca ve tırnak sağlığı için hayati önem taşıyan yağ asitleri ve vitaminleri içerir. Soyulan ince tırnakları onarmak ve tırnaklara sağlıklı bir parlaklık kazandırmak için formüle edilmiştir.

 

KATEGORİLER
Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ