Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KURU ŞAMPUANI SAÇ RUTİNİNİZE NASIL DAHİL EDEBİLİRSİNİZ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4D CLEAN VOLUME DETOX DRY SHAMPOO
OLAPLEX
Hacim Veren Detoks Etkili Kuru Şampuan
1.490,00 TL
DETOX DRY SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Detoks Etkili Arındırıcı Kuru Toz Şampuan
1.390,00 TL
No. 4C BOND MAINTENANCE CLARIFYING SHAMPOO
OLAPLEX
Derinlemesine Temizleyen & Bağ Güçlendiren Şampuan
1.490,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL

Saç Bakımı

KURU ŞAMPUANI SAÇ RUTİNİNİZE NASIL DAHİL EDEBİLİRSİNİZ?

  • Mart 28, 2023

Saçların daha temiz ve hacimli görünmesini sağlayan kuru şampuanı saç rutininize nasıl dahil edebileceğinizi inceliyoruz.

Çok amaçlı ürünler güzellik dünyasının en sevilen parçalarındandır. Mesela hem dudaklarınıza hem de yanaklarınıza kullanabileceğiniz allıkları düşünün. Makyaj çantanızda her daim kendilerine güçlü bir yer bulurlar. Tıpkı bunun gibi kuru şampuanlar da pek çok faydasıyla saç bakımında olmazsa olmazlar arasına girmiş durumda. 

Saçların çok kısa sürede daha temiz görünmesini sağlayan, bununla birlikte saçlara doğal şekilde hacim ve doku kazandıran kuru şampuanlar, sunduğu sonuçlarla saç şekillendirme ve bakımında mutlaka elinizin altında olması gereken bir ürün. Peki nasıl?

Kuru şampuanı saç rutininize nasıl dahil edebilirsiniz?
Burada elde etmek istediğiniz şeyin ne olduğuna karar vererek ilerlemeli ve eğer tek amacınız hacimse bu özellikte bir kuru şampuan tercih etmelisiniz.

1- Rutin olarak sürekli kullanıyorsanız, geceleri kuru şampuan uygulamanız daha mantıklı. Çünkü yatmadan önce kuru şampuan kullanmak saç köklerinin gece boyunca yağlanmasını önleyebilir. Bu, şampuanın kafa derisi yağlarını emmesi için daha fazla zaman verecektir.
2- Saçınızı her gün yıkamak saç tellerini ve saç derisini kurutabilir. Çok ince ve yağlı saçlarınız yoksa 2-3 günde bir saçınızı yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı tazelemek için yıkama günleri arasında kuru şampuan kullanmayı deneyebilirsiniz.
3- Örgü ya da topuz gibi saç modellerinin daha gür ve hacimli durmasını isterseniz, bu modelleri yapmadan önce saçlarınıza kuru şampuan sıkabilirsiniz.
4- Kıvırcık veya dalgalı saçlı kadınlar, elektriklenme karşı sprey ya da jel kullanmayı tercih eder. Bu tarz ürünler, saçlar kendi kendine kurumaya bırakılıyorsa harikalar yaratabilir ancak bazen bukleleri sertleştirebilir. Durum buysa, kuru şampuan daha kolay bir çözüm sunabilir. 

Kuru şampuan kullanmanın faydaları
1- Öncelikle kuru şampuan kullanmak kısıtlı bir zamanını varsa çok işinize yarayabilir. Saçlarınızın yağlı görünümünden rahatsızsanız ve yıkamak için çok da zamanınız yoksa kuru şampuanla daha temiz saçlara kavuşabilirsiniz.
2- Kuru şampuan kullanmak, saç renginizin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir. Çünkü saçınızı ne kadar sık yıkarsanız, saç renginizin solma olasılığı o kadar artar. Kuru şampuan kullanarak saç yıkama sıklığınızı azaltabilirsiniz. 
3- İnce telli saçlar söz konusu olduğunda hacim en önemli konuların başında gelir. Bazı hacim spreyleri ise saçı sertleştirebiliyor. Ancak kuru şampuanların özellikle hacim kazandırmayı vadeden versiyonları, saçların daha doğal bir görünümle hacimli olmasına yardım ediyor.
4- Muhtemelen bazı zamanlarda egzersiz yaptıktan sonra duş almaya vaktiniz olmaz ve kuru şampuan kullanırsınız. Bunun yerine antrenman yapmadan önce kuru şampuan kullanırsanız oluşacak teri ve yağı emmeye yardım ederek daha etkin bir şekilde çalışır. 

Kuru şampuan kullanırken kaçınılması gereken yaygın hatalar
- Kuru şampuanı aşırı kullanmak, özellikle saçınızı arındırmadan art arda kullanırsanız saç derinizde birikmeye neden olabilir. Bu da saç foliküllerini zayıflatabilir ve hatta saç dökülmesini tetikleyebilir. Böyle bir durum yaşamamak adına kuru şampuanı haftada 2-3 kez kullanmanız yeterlidir.
- Ayrıca kuru şampuanı kesinlikle ıslak saça uygulamamalısınız çünkü topaklanmış bir görüntü ortaya çıkarabilir. Eğer hacim kazandırmak için duştan sonra kuru şampuan kullanıyorsanız, kullanmadan önce mutlaka saçınızı kurutun.


Kuru şampuan nasıl doğru kullanılır?
- Önce kuru şampuanı çalkalayarak işe başlayın.
- Ardından saçlarınızı bölümlere ayırın ve kuru şampuanı saç köklerine uygulayın. Bu adımda çok yakından uygulama yapmaktan kaçının.
- Sıktıktan sonra ürününü saçınıza nüfuz etmesi için biraz bekleyin.
- Parmaklarınızı kullanarak kuru şampuanı saçınıza dağıtın. 
- Eğer beyazlık kaldıysa ya da saçınıza biraz daha doğal bir görünüm kazandırmak istiyorsanız bir fırça yardımıyla saçlarınızı kuru şampuan uyguladıktan sonra tarayın.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ