Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
MAKYAJIM KALICI OLMUYOR, KALICILIĞINI NASIL ARTTIRABİLİRİM?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
SOFT MATTE PRIMER
NARS
Cildi Matlaştıran ve Pürüzsüzleştiren Makyaj Bazı
1.880,00 TL
SYNCHRO SKIN SOFT BLURRING PRIMER
SHISEIDO
Cildi Pürüzsüzleştiren Baz
2.050,00 TL
RADIANCE PRIMER SPF35
NARS
Aydınlatıcı, Enerji Verici, Canlandırıcı Makyaj Bazı SPF35
1.880,00 TL
LIGHT REFLECTING LOOSE SETTING POWDER - NEW
NARS
Aydınlatıcı Etkili Transparan Toz Pudra
2.030,00 TL
MINI LIGHT REFLECTING PRESSED POWDER
NARS
Aydınlatıcı Etkili Transparan Sıkıştırılmış Pudra
1.270,00 TL
CLIMAX MASCARA
NARS
Maksimum Hacim Veren Maskara
1.420,00 TL
LIPLINER INKDUO
SHISEIDO
2’si 1 Arada Dudak Kalemi
1.490,00 TL

Suya Dayanıklı Makyaj

MAKYAJIM KALICI OLMUYOR, KALICILIĞINI NASIL ARTTIRABİLİRİM?

  • Haziran 28, 2020

Sabah yaptığınız makyajın uzun saatler boyu dayanmasını mı istiyorsunuz? Sürekli makyaj tazelemekten bıktınız mı? Eminiz en çok merak ettikleriniz arasında bu sorular ilk sıralarda! Eğer bu soruların cevabı evetse, makyajınızın kalıcılığını arttırmak için yazdığımız öneriler çok işinize yarayacak!

TEN MAKYAJI

Fondötenin kalıcılığını arttırır: Baz

Makyajdan önce yüze baz uygulamak makyajın kalıcılığını arttırır. Düzeltici ve aydınlık verici bu bazlardan cildinizin tipine göre seçim yapmalısınız. Uygun bazı uyguladığınızda cildiniz pürüzsüz ve eşit tonlu hale gelir. Böylece fondöten için mükemmel bir zemin yaratmış olursunuz. Fondöteninizin dayanıklılığı da bu bazla 3 kat artmış olacak.

Makyajı sabitler: Transparan Pudra

Fondötenin üzerine transparan pudra uygulamak da makyajı sabitlemek için yapılması gerekenlerden biri. Örneğin, fondöteni uyguladıktan sonra üzerinden transparan bir pudra ile geçilirse fondöten sabitlenmiş olur ve kalıcılığı artar. 

Ünlü makyaj artisti Erkan Uluç, dayanıklı ve uzun ömürlü bir makyajın 3 basit sırrı olduğunu söylüyor: Baz, fondöten ve transparan pudra. Transparan pudra toz formda da olabilir, sıkıştırılmış formda da. Hangisini daha rahat kullanıyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Sıkıştırılmış pudra olarak Nars Light Reflecting Pressed Powder'ı da tercih edebilirsiniz. Makyajı sabitlerken, cilde aydınlık bir görünüm verir.

GÖZ MAKYAJI

Farın ve eyeliner’ın kalıcılığını arttırır: Göz Makyajı Bazı

Makyajda en önce far ve eyeliner dağılır ya da akar maalesef! Bunu önlemek için fardan önce Nars Smudge Proof Eyeshadow Base uygulamanızı öneririz. Hafif yapılı, etkisi oldukça güçlü bir göz makyaj bazıdır. Farın gün boyu yeni uygulanmış gibi görünmesini sağlar. Smudge Proof Eyeshadow Base cilde temas ettiği anda kurur ve hassas göz kapağının pürüzsüz ve renk uygulaması için hazır olmasını sağlar. 

DUDAK MAKYAJI

Rujun kalıcılığını arttırmak için size modellerin bir sırrını verelim: Rujunuzla aynı renk dudak kalemi ile dudaklarınızın içini boyayın Sonra rujunuzu sürün ve ardından pudra ruj, pudra ruj uygulamasını 2 kere tekrarlayın. İnanın, yemek yiyip bir şeyler içseniz dahi o ruj dudağınızdan çıkmayacaktır!

Bu sırrı bize fısıldayan ise Didem Soydan. Kendisinin güzellik sırlarını açıkladığı röportajımızı okumak için TIKLAYIN!

Suya dayanıklı ürünler...

Makyajın suya, neme ve tere dayanıklı olması gerektiğinde ‘waterproof’ dediğimiz suya dayanıklı ürünler kullanmak gerekir. Bu ürünler gün boyu makyajın yüzde akmamasını sağlar. Yaz sıcağında makyajın akmaması için de kullanılan bu ürünler ciltte makyajı sabitler.

Maskara ve eyeliner seçiminde de waterproof ürünlerin kullanılması gereklidir. Jel eyeliner göz kapağının üstüne bulaşma yapmadan mükemmel sonuç almaya yardım eder.


Dudak makyajında ise kalıcılık dudak kalemleri ile sağlanır. Dudak kalemi ile çerçevelendiren dudağa kalemin rengine uygun bir ruj sürüldüğünde ruj daha kalıcı olur. Bunun yanında çıkmayan ruj da kullanılabilir.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ