Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ODUNSU PARFÜM NASIL KOKAR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
SOLARIS EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Aromatik Odunsu
7.780,00 TL
HALFETI CEDAR EDP 100ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Oryantal Odunsu
9.580,00 TL
HIGHGROVE BOUQUET EDP 100ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Çiçeksi Odunsu
7.780,00 TL
THE TRAGEDY OF LORD GEORGE EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Aromatik Odunsu
10.370,00 TL

Parfüm

ODUNSU PARFÜM NASIL KOKAR?

  • Mayıs 30, 2023

Baharatlı ve oryantal koku ailelerinden sonra sıra odunsu parfümleri daha yakından tanımaya geliyor.

Parfümün son derece kişisel bir seçim olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Birinin çok severek kullandığı bir parfüm, başkasına hiç hitap etmeyebilir. Çünkü parfümler aslında kişiliğinizden bir parça sergiler adeta. Ancak her insanın koku zevki farklı olsa da, odunsu kokuların sofistike ve havalı hissettirdiğine de şüphe yok. Eğer parfüm koleksiyonunuza odunsu bir parfüm eklemeye hazırsanız, detaylarını keşfetmeye ne dersiniz?

Odunsu parfüm nasıl kokar?
Adından da anlaşılacağı gibi odunsu kokular, ağaç, reçine, yosun ya da çam kozalağı gibi detaylara sahiptir ve tipik olarak Sandal Ağacı, Çam, Paçuli, Vetiver ve Sedir Ağacı gibi notalar içerir. Odunsu parfümlere meyveli notalar, çiçekler ve baharatlar eklendiğinde ise farklı ve daha detaylı kokular ortaya çıkar.

Odunsu parfümler, hem erkeklere hem de kadınlara hitap ettikleri için genellikle ünisekstir. Bu nedenle odunsu notalar parfümler dışında, kişisel bakım ve ev ürünlerinde sıkça tercih edilir. Odunsu parfümler çok yönlüdür, gün boyu yoğunluğunu kolayca koruyabilir ve farklı notalarla mükemmel bir şekilde harmanlandığında aromatik ve zarif olabilir.

Odunsu kokulu parfüm önerileri
Odunsu kokuları biraz daha yakından tanıdığımıza göre, sıra parfüm koleksiyonunuzda kesinlikle bir yer kazanmayı hak eden önerilere geliyor. İşte mutlaka şans vermeniz gereken 5 odunsu kokulu parfüm;


Penhaligon’s Solaris
Penhaligon’s markasının en güncel üyelerinden biri olan Solaris isimli parfüm, sedir ve sandal ağacı notalarıyla odunsu yanını ortaya çıkarırken, frenk üzümü ve vanilya sayesinde ise aromatik bir yanı olduğunu da kanıtlıyor. Sansasyonel, cömert ve sıcak bir ruha sahip koku aynı zamanda güneşe bir övgü niteliği taşıyor.

Penhaligon’s Halfeti Cedar
Markanın Trade Routes koleksiyonuna ait Halfeti Cedar oryantal odunsu koku ailesine ait bir parfüm. Notaları arasında kurutulmuş meyve, baharat, sedir ağacı, rom ve sıcacık vanilya yer alıyor. Yani oldukça yoğun ve etkileyici bir parfüm olduğunu söylemek mümkün.


Penhaligon’s Highgrove Bouquet
Bu sefer de çiçeksi odunsu özelliklere sahip bir parfüm karşımızda. İlham aldığı Highgrove Gardens sayesinde ilkbahar ve yaz aylarının sıcak ruhunu yansıtmayı başarıyor. Notaları arasında misket limonu, mimoza ve sedir ağacı bulunurken, parfüm sıcak enerjisini lavanta ve sardunyaya borçlu.


Penhaligon’s The Tragedy Of Lord George
Rom-konyak, berber sabunu ve tonka fasulyesi gibi oldukça farklı notalarla hayata geçen The Tragedy Of Lord George, markanın Portraits serisine ait 10 adet seçkin parfümünden biri.


Penhaligon’s Oud De Nil
Penhaligon’s dünyasının en önemli koleksiyonlarından biri olan Trade Routes bünyesinde yer alan Oud De Nil, çiçeksi odunsu koku ailesine ait. Ancak bir o kadar da egzotik ve otantik bir duruş sergiliyor. Parfümün belli başlı notalarını greyfurt, bergamot, gül, portakal çiçeği, yasemin, sardunya, amber, ud, papirus oluşturuyor. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ