Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
OLAPLEX SAÇLARIMI NASIL DEĞİŞTİRDİ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili ürünler
No. 3 HAIR PERFECTOR
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici ve Saç Kusursuzlaştırıcı
1.490,00 TL
No. 4C BOND MAINTENANCE CLARIFYING SHAMPOO
OLAPLEX
Derinlemesine Temizleyen & Bağ Güçlendiren Şampuan
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL

Saç Bakımı

OLAPLEX SAÇLARIMI NASIL DEĞİŞTİRDİ?

  • Aralık 30, 2022

Olaplex’in artan popülerliğine ve elbette güçlü formülüne kayıtsız kalamayan biri olarak, bazı ürünlerini deneyimledim. İşte sonuçlar…

Bir editör olarak elbette herkesin radarına takılan ürünleri denemek en keyif aldığım şeylerden biri. Bunu saç bakım kategorisine indirgeyecek olduğumuzda ise, Olaplex neredeyse tüm dünyada popülerlik kazanmış bir marka olarak benim de “hemen denemeliyim” dediğim markalar arasında yerini çoktan almıştı. O halde önce kendi saç yapımdan ve Olaplex’in hangi ürünlerini keşfettiğimden bahsederek sizleri de bir deneyim yolculuğuna çıkarmak istiyorum. 


Saç tipim nasıl?
Öncelikle ince telli ve dalgalı, ayrıca yağlanmaya meyilli saçlara sahip olduğumu belirterek başlamalıyım. Çünkü pek çok kişinin Olaplex kullanmadan önce aklında yatan sorulardan biri “Olaplex saçımı ağırlaştırır mı?” oluyor. Eğer uygulayacağını ürün miktarını doğru ayarlarsanız böyle bir sorun olmayacağını kesinlikle söylemeliyim. Ayrıca saçımda röfle işlemi olduğunu da eklemem gerek. Çünkü Olaplex’i asıl kullanma sebebim tam olarak bu; boyadan yıpranmış saç uçlarıma tekrar canlılık kazandırması…


Olaplex’in hangi ürünleri kullandım?
Benim kendi saçlarım için tercih ettiğim Olaplex ürünleri arasında N°3 Hair Perfector, N°4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo, N°6 Bond Smoother, N°7 Bonding Oil ve N°8 Bond Intense Moisture Mask yer alıyor. 


N°3 Hair Perfector
Elbette ilk başta Olaplex’in en popüler ürünleri arasında ilk sırada yer alan N°3 Hair Perfector’ı denemek istedim. Bu ürünü saçlarınız nemliyken uygulamanız gerekiyor. Ben saçlarımı şampuanla yıkamadan önce ıslatarak ürünü uyguladım ve yarım saat saçımda beklettim. Bir bone takmanız, ürünün ısıyla birlikte saçlarınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor. Bu püf noktasını da eklemiş olayım. Saçlarımı şampuanla yıkadıktan sonra bıraktığı yumuşaklığı nasıl tarif edebilirim açıkçası bilemiyorum. Saçlarım aşırı yıpranmış bir durumda olmadığı için haftada bir uygulamak benim için yeterli. Üstelik harika bir kokusu var ve bu koku saçlarınızda uzun süre kalıyor. N°3 Hair Perfector’ı yaklaşık 3 ay düzenli olarak kullandım. Çünkü ürünlerden beklenen sonucu almanız için düzenli kullanmanız şart. 3 ay sonunda saçım daha parlak ve canlı hale gelirken, boya sonucu yıpranmaya başlamış saç uçlarımı da daha sağlıklı hale getirdi.

N°4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo
Saçlarımın yağlanmaya meyilli olduğundan bahsetmiştim. Bu sebeple saçlarımı güçlü şekilde arındıracak bir şampuana ihtiyacım vardı. Olaplex’in N°4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo ürününü ise her duşta kullanmanız gerekmiyor. Arındırma etkisini görmeniz için haftada bir kullanmanız yeterli. Saçlarımı arındırırken asla kurutmadı ve aksine daha hacimli olmasını sağladı. Eğer sık sık şekillendirici ürünler kullanıyorsanız ve bunlar saç derinizde birikme yapıyorsa, yağlı saçlarınız olmasa bile bu şampuanı haftada bir kullanabilirsiniz.


N°6 Bond Smoother ve N°7 Bonding Oil
Zaman zaman saç şekillendirme konusunda üşengeç bir insan olabiliyorum. Böyle zamanlarda bu ikiliyi karıştırarak kullanmak daha pratik şekilde hareket etmeme yardımcı oluyor. Saçlarım dalgalı olduğu için elektriklenemeye çok müsait. Ayrıca daha belirgin buklelerim olsun istiyorsam difüzör yardımıyla ısı uygulayarak saçlarımı kurutmam gerekiyor. Bu ikili böyle zamanlar için kurtarıcım sayılır! 

 

Bu aşamada benim gibi ince telli saçlarınız varsa N°6 Bond Smoother’ı nohut büyüklüğünde kullanmanız kesinlikle yetiyor da artıyor. Birkaç damla N°7 Bonding Oil ile karıştırdığımda da hem ısıya karşı saçlarımı korumuş oluyorum hem de saçlarım daha parlak hale geliyor. Bazen saçlarımı maşayla şekillendirmek istediğim zamanlarda da ekstra  N°7 Bonding Oil kullanıyorum. Elektriklenmeyi azalttığı için maşa sonrasında da çok az miktarda uygulayarak buklelerimi parmaklarımla açıyorum. Bu iki ürün her ne kadar 3 aydır benimle birlikte olsa da, artık hep kullanacağımı söyleyebilirim. Üstelik oldukça da bereketliler. Yani uzun süre kullanmanız mümkün.


N°8 Bond Intense Moisture Mask
N°3 Hair Perfector gerçekten favori ürünlerim arasında yerini çoktan aldı. Ancak bazen yarım saat bile olsa saçlarıma sürüp bekletecek vaktim olmayabiliyor. Böyle zamanlarda da imdadıma N°8 Bond Intense Moisture Mask yetişiyor. Çünkü bu ürün duşta kullanılıyor. Saç diplerim yağlı olsa da uçları aksine epey kuru sayılır. Bu maske de güçlü bir şekilde saçlarıma nem veriyor. Bağ güçlendirme teknoloji diğer Olaplex ürünlerinde olduğu gibi bunda da yer alırken, N°3 Hair Perfector ile birlikte yıpranmış saç uçlarımı hayata döndüren bir diğer ürün de bu oldu. 
Eğer saçlarımın çok kuru olduğunu hissedersem, önce N°3 Hair Perfector’ı sürüp bekliyorum, duşta duruluyorum ve sonrasında N°8 Bond Intense Moisture Mask ile tekrar nem takviyesi sağlıyorum. Saçlarınız yumuşacık ve pürüzsüz olduğunda dokunmadan edemezsiniz ya, işte benim de gözlemlediğim sonuç tam olarak bu!


 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ