Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
PORSELEN MAKYAJ REHBERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL
SYNCHRO SKIN SELF-REFRESHING FOUNDATION SPF30
SHISEIDO
Uzun Süre Dayanıklı, Taze ve Doğal Bitişli Fondöten
2.650,00 TL
SYNCHRO SKIN RADIANT LIFTING FOUNDATION SPF30
SHISEIDO
Lifting Etkili Işıltı Veren Fondöten
2.950,00 TL
NATURAL RADIANT LONGWEAR FOUNDATION
NARS
Uzun Süre Dayanıklı Cilde Parlak Görünüm Veren Fondöten
2.380,00 TL
SOFT MATTE COMPLETE CONCEALER
NARS
Doğal Görünümlü Yüksek Örtücülük Sağlayan Kapatıcı
1.540,00 TL
RADIANT CREAMY CONCEALER
NARS
Aydınlatıcı Etkili Kremsi Kapatıcı
1.540,00 TL

Fondöten

PORSELEN MAKYAJ REHBERİ

  • Kasım 01, 2022

Porselen makyaj, teni olabilecek en pürüzsüz forma ulaştırmanı sağlayan bir makyaj stilidir. 

Özellikle kusurlu, sivilceli ve lekeli teni aynı tonda buluşturmak ve cilt üzerindeki pürüzleri kapatmak için tercih edilen bu makyaj, özel gecelerin vazgeçilmezi diyebiliriz. Porselen makyaj , normal makyaja kıyasla yüzde daha uzun süre dağılmadan kalma özelliğine sahiptir.

Porselen makyaj mı, normal makyaj mı?

Porselen makyajın öne çıkan özelliğinin kalıcılığı olduğunu söyledik. Bu özelliği sayesinde özel günlerde ve fotoğraf çekimlerinde harika görünmenizi sağlıyor. Porselen makyajın kalıcılığını sağlayan şey ise elbette kullanılan doğru makyaj malzemeleri. Dolayısıyla günlük makyajınızda bu kadar yoğun ve kalıcı ürünler kullanmanıza gerek yok. Böylece cildinizi ağırlaştırmamış, ona daha iyi davranmış olursunuz.

Porselen makyaj fondöteni nedir?

Porselen makyajda, cildin kusursuz görünmesi için normal makyaja göre daha yüksek kapatıcılıkta ürünler kullanılırken, farklı teknikler de söz konusu. Porselen makyaj, normal makyaja oranla çok daha yoğun bir makyaj modeli. Yüksek kapatıcılıkta fondöten kullanımı, kontür uygulaması, baking gibi püf noktaları ile cildin porselen gibi görünmesi sağlanıyor.

Porselen cilt makyajı için ihtiyacınız olanları listeleyelim:

Gözenek gizleyen makyaj bazı

Yüksek kapatıcılıkta fondöten ve kapatıcı

Transparan pudra

Cilt tonuna uygun tonlarda allık, bronzer, aydınlatıcı

Krem veya toz kontür ürünleri

Gelelim porselen makyajda fondöten seçimine… Cildindeki tüm kusurları gizleyecek, cildinde ağırlık yaratmayacak, yüksek kapatıcılıkta bir fondöten kullanmalısınız. Cilt rengini eşitleyecek, sivilcelerini, lekelerini ve tüm izleri gizleyecek bu fondöten sayesinde cildin kusursuz görünecek. Porselen makyajda kalıcılığı yüksek ten ürünlerini kullanmanı öneriyoruz . Porselen makyajında kullandığın ten ürünleri, allık ve far gibi renkli ürünlerin cilt tonuna uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Bu makyaj stili zaten yoğun olduğu için, yanlış renk seçimleri makyajının abartılı durmasına neden olabilir.

Porselen makyajda kapatıcıya da büyük görev düşüyor. Gözaltı morlukları, sivilce izleri ve kızarıklıkları maksimumda gizlemek için, yüksek örtücülükte bir kapatıcı kullanmalısınız.

Porselen makyaj kaç saatte yapılır?

Bu noktada şunu belirtmek isteriz ki, porselen makyaj aşamaları sadece makyaj işleminden oluşmaz, makyajın yanı sıra nemlendirme ve temizleme aşamaları da bulunmaktadır. Dolayısıyla porselen makyaj nasıl ne kadar sürede yapılacağı işlemi uygulayan kişinin ne kadar hızlı ve ne kadar kısa bir sürede bu işlemi gerçekleştirip gerçekleştiremediğine bağlı olarak değişmektedir. Sonuç itibariyle işlemi uygulayan kişinin eli ne kadar hızlı ve pratikse makyaj o kadar hızlı bir şekilde yapılacaktır.

Porselen makyaj nasıl yapılır?

Cildinizi makyaja hazırlayın:

Tıpkı porselen gibi bir cilt için cildinizi makyaja hazırlamanız önemli. Bunun için gerekli malzemelerden biri de cildinizin pürüzsüz görünmesine yardımcı olacak bir peeling olmalı.

Doğru porselen fondöteni bulun:

Porselen makyajda kalıcılığı yüksek cilt ürünleri kullanmalısınız. Özellikle porselen gelin makyajı için daha önce kullandığınız ve güvendiğiniz ürünlere yer verin. Kullanacağınız fondötene karar verdikten sonra kalıcılığı ile öne çıkan ürünü, cildinize eşit şekilde yedirin. Ürününüzün tere, suya ve bulaşmaya karşı dayanıklı olması son derece önemli, unutmayın.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ