Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
RİMEL İLE MASKARA AYNI ŞEY Mİ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
MINI CLIMAX EXTREME MASCARA
NARS
Anında Ekstra Hacim ve Yoğunluk Veren Maskara
840,00 TL
CLIMAX EXTREME MASCARA
NARS
Anında Ekstra Hacim ve Yoğunluk Veren Maskara
1.420,00 TL
MINI CLIMAX MASCARA
NARS
Maksimum Hacim Veren Maskara - Explicit Black
840,00 TL
CLIMAX MASCARA
NARS
Maksimum Hacim Veren Maskara
1.420,00 TL

Maskara

RİMEL İLE MASKARA AYNI ŞEY Mİ?

  • Mayıs 25, 2022

Genel olarak bakılacak olursa rimel ile maskara arasındaki fark her iki ürünün farklı tarihlerde ortaya çıkmasıdır. Bunun yanı sıra makyajda maskaranın yalnızca kirpikleri kalınlaştırmaya yaraması, rimelin ise eyeliner kategorisinde değerlendirilerek likit bir yapıya sahip olması, yine rimel ile maskara arasındaki fark olarak gösterilebilmektedir.

Peki rimel ne işe yarar?

Bayanların sıklıkla kullandığı yaygın olan makyaj ürünlerinden birisidir. Rimeli kullanarak daha çekici ve daha göz alıcı bir göz güzelliğine sahip olabilirsiniz. Gözlerini öne çıkarmak isteyen kişiler kirpiklerine rimel sürerek bu isteğini gerçekleştirebilir.

Gelelim rimel' in nasıl sürüldüğüne…

1. İlk olarak maskaranı kirpiklerini kökten uca kavrayacak şekilde uygula.

2. İkinci katı uygulamadan önce 10 saniye kadar maskaranın kurumasını bekle. Bekledikten sonra maskaranı yeniden kirpiklerine uygulayabilirsin.

3. Eğer uygulama esnasında kirpiklerin birbirine yapışıyorsa maskarana zikzak hareketleri vererek kirpiklerine uygulamaya devam et. Bu uygulama aynı zamanda kirpiklerinin daha dolgun görünmesine de yardımcı olacaktır.

4. Maskaranı bu kez de kirpiklerinin üst kısmına uygula. Bu sayede, daha gür bir kirpik görünümüne sahip olacaksın.

5. Maskara fırçanı son olarak kirpiklerine dik gelecek şekilde uygula. Bu sayede kirpiklerin olduğundan çok daha uzun görünecek.

Maskara seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk husus, kendi kirpiklerinizi tanımanız ve buna uygun seçim yapmanızdır. Örneğin kirpikleriniz hacimsizse, hacim kazandırabilmek için kalın fırçalı maskaraları seçmeniz önerilir. Uzun ve tek tek ayrılmış kirpikler için ise daha ince ve plastik aplikatörlü fırçalar tercih etmelisiniz. Kirpikleriniz eşit değilse ve bir türlü kıvrılmıyorsa kıvrık ve ince tarak maskara fırçasına ihtiyacınız olacak.

Kirpikleriniz düz ise mutlaka bir kirpik kıvırıcısından yardım alın. Kıl fırçalar yerine silikon fırçalar kirpiklerini daha iyi kavrayıp hacimle kıvrımlarını sağlayacaktır. Kıl fırçaya sahip maskaralar, orta boydaki kirpiklere hacim kazandırmak için ideal! Siz de kirpiklerinizin cılız görünmesinden şikayetçi iseniz kılları uzun ve yapısı boğumlu olan maskara fırçalarına yönelmelisiniz.

Uzun ve gür kirpikler, güzel bir yüzün en önemli özelliklerinden biridir. Gözlerini çerçeveliyorlar ve büyüleyici yüzünüze ikinci bir anlam kazandırmak için oldukça faydalı oluyorlar. Ancak, herkes kalın ve uzun kirpiklere sahip olamıyor. Bunun için sizlere kirpik uzatma yöntemlerinden bahsedeceğim. Hindistancevizi yağı, Hint yağı gibi maddeler, vazelin kirpik köklerini besler ve kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olur. Buradaki tek dikkat etmeniz gereken nokta, bu doğal malzemeleri makyajsız ve temiz kirpiklere uygulamak olacaktır. 
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ