Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ROSACEA İÇİN MAKYAJ ÖNERİLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
SYNCHRO SKIN SOFT BLURRING PRIMER
SHISEIDO
Cildi Pürüzsüzleştiren Baz
2.050,00 TL
SOFT MATTE COMPLETE FOUNDATION
NARS
Yüksek Kapatıcılık Sağlayan Mat Bitişli Fondöten
2.100,00 TL
SOFT MATTE COMPLETE CONCEALER
NARS
Doğal Görünümlü Yüksek Örtücülük Sağlayan Kapatıcı
1.540,00 TL
THE SOFT MATTE CONCEALER & FOUNDATION BUNDLE
NARS
Soft Matte Kapatıcı & Fondöten Seti
3.640,00 TL 3.094,00 TL

Ten Makyajı

ROSACEA İÇİN MAKYAJ ÖNERİLERİ

  • Temmuz 04, 2023

Eğer rosacea hastalığından muzdaripseniz ve cildinizdeki kızarıklıkları makyajla nasıl kontrol altına alabileceğini merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

Bugün mercek altına aldığımız konu rosacea makyajı… Ciltte meydana gelen yaygın bir cilt rahatsızlığı olan rosacea ya da dilimizdeki adıyla gül hastalığı, akneye benzer kızarıklıklar ve küçük şişliklere neden oluyor. Bu kronik cilt bozukluğu öncelikle yüzü etkilese de, zamanla kulaklara, göğse ve sırta da yayılabiliyor. 

Rosacea'nın ilk belirtisi genellikle kızarıklıktır. Burnunuzda, yanaklarınızda, alnınızda veya çenenizde kızarıklık veya güneş yanığı gibi görünebilir. Ayrıca rosacea, nedeni kesin olarak bilinmeyen bir rahatsızlık. Olası nedenlerinin başında ise bağışıklık, sinir veya damar sistemlerindeki sorunlar geliyor. 

Rosacea için nelere dikkat edilmeli?
Her ne kadar kişiden kişiye göre değişkenlik gösterse de, aşağıdaki nedenler rosacea hastalığını tetikleyen maddeler arasında;

  • Güneş ışınları
  • Sert hava koşulları
  • Kimyasal içeren cilt bakım ürünleri
  • Yoğun egzersiz
  • Stres veya kaygı
  • Alkol
  • Baharatlı yiyecekler

Rosacea makyajı nasıl yapılır?
Rosacea sonucunda cildinizde oluşan kızarıkları bazı günlerde kapatmak isteyebilirsiniz ki bunun en kolay yolunu elbette makyaj ürünleri sunuyor. Rosacea nasıl örtülür ya da Yüzde kırmızı lekeler nasıl örtülür sorularına cevap arıyorsanız, öncelikle nazik ve koruyucu bir cilt bakımı rutini oluşturmalı, ardından da temel birkaç makyaj malzemesine sahip olmalısınız.

1- Cildi güneşten korumak için SPF kullanın
Güneşe maruz kalmak rosacea hastaları için kaçınılması gereken bir durum. Bununla birlikte erken yaşlanma belirtilerine de yol açabiliyor. Güne başlamadan önce SPF 30 veya SPF 50 özellikli bir güneş kremi uygulamanız çok önemli.

Yüz için formüle edilen Shiseido Expert Sun Protector Cream SPF50+ ise cilt kuruluğunu önlemeye yardımcı olur. Cildin iç ve dış katmanlarını UVA ve UVB ışınlara karşı korur. Ciltte yumuşaklık ve rahatlama sağlar.

2- Fondöten öncesi primer kullanın
Rosacea için makyaj yaparken en önemli adım fondöten ve bunun cildinizde daha uzun süre pürüzsüz bir şekilde kalması için primer kullanabilirsiniz. 

Shiseido Synchro Skin Soft Blurring Primer, gözeneklerin ve pürüzlerin görünümünü anında düzeltir. Pürüzsüz bir cilt için cilt dokusunu iyileştirir. Kusursuz, mükemmel bir makyaj için fazla yağı emer ve parlaklığı azaltır. Fondötenin daha iyi görünmesini sağlar.

3- Cildinize uygun bir fondöten tercih edin
Rozalı ciltler için fondöten arayışında hem kapatıcılık hem de içerik bakımından cildinizde tahrişe neden olmayacak ancak kızarıklıkları da kapatacak fondötenler tercih etmelisiniz. Fondöteninizi uygularken, rosacea hastalığınız varsa parmak uçlarınızı kullanmaktan kaçının. Parmaklarınız cildinizi tahriş edebilecek yağları ve bakterileri barındırabilir. Bunun yerine temiz bir fırça veya yeni bir sünger tercih edin.

4- Ekstra kapatıcılık için concealer kullanın
Fondöten uyguladıktan sonra cildinizde hala kızarık görünen noktalar olduğunuz düşünüyorsanız, bunun için lokal olarak kapatıcı kullanabilirsiniz. NARS Soft Matte Complete Concealer ise ağırlık yapmaz, doğal bir görünümle yoğun kapatıcılık sağlar. Cildin nemlenmesine yardımcı olur ve tüm yüz, göz çevresi dahil uygulanabilir.

5- Size uygun ürünleri kullanmaya devam edin
Cildiniz belirli bir ürüne alıştığında ve sizin için işe yaradığında kullanmaya devam edin! Çünkü sürekli ürün değiştirmek cildinizi tahriş edebilir. Cildiniz bir rutine alıştıktan sonra, ona sadık kalmaya özen gösterin. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ