Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ BAKIM YAĞI NE İŞE YARAR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
MOISTURE HANGOVER HAIR ELIXIR
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Nemlendirici Vegan Saç İksiri
1.475,00 TL 1.175,00 TL
THE GROWTH REGIME
WE ARE PARADOXX
Saç Dökülmesini Engelleyen & Saç Uzamasını Destekleyen Set
5.510,00 TL 4.408,00 TL
GROWTH ADVANCED SCALP SERUM DUO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen 2’li Serum Seti
4.980,00 TL 3.984,00 TL
GROWTH ADVANCED SCALP SERUM
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Serumu
2.490,00 TL 1.992,00 TL

Saç Bakım Yağı

SAÇ BAKIM YAĞI NE İŞE YARAR?

  • Nisan 05, 2023

Hem boyalı saçların sağlığını geri kazanması hem de doğal saçların daha canlı ve parlak olması için mutlaka kullanılması gereken saç bakım yağlarına siz de güzellik rutininizde yer veriyor musunuz?

Eskiden sadece şampuan, saç kremi ve maskelerle sınırlı kalan saç bakım rutini, artık çok daha çeşitli ve farklı ürünlerle sınırlarını genişletiyor. Hem ürünlerin içerikleri giderek zenginleşiyor hem de bambaşka markalarla seçeneklerimiz her geçen gün biraz daha artıyor.
Geçmiş zamanlarda tek tek satılan doğal yağların karışımıyla elde edilen saç bakım yağları için artık böyle bir zahmete de gerek kalmıyor. Zira tek şişede faydalı yağların zengin özellikleri buluşuyor. 

Saç bakım yağı ne işe yarar?
Her ne kadar saçlar kendi kendini sağlıklı tutmak için doğal olarak yağ üretse de, şekillendirme ve renklendirme teknikleriyle bu döngü bozulabiliyor. Öncelikle bilmeniz gereken şey şu ki, saçın sağlıklı olması için nem oranının da doğru olması şart. Yani yapılan boyama işlemleri ya da ısıyla şekillendirme, bu oranı olumsuz etkileyebileceğinden mutlaka yağlarla saçlara nem kazandırmak gerekiyor. Saç bakım yağı kullanmanın öne çıkan 5 faydası ise şöyle;

Saçı güçlendirir: Yağ saçın esnekliğini artırır, bu da kırılmalara daha dirençli olacağı anlamına gelir.
Saçı ısı hasarından korur: Yağlar, her bir saç telini koruyucu bir yağ tabakasıyla kaplayarak saçınızı ısı hasarına karşı korumaya yardımcı olur.
Nemlendirir ve elektriklenmeyi önler: Yağ asitleri ve E vitamini açısından zengin olan yağlar aslında saç tellerinizin nemini kaybetmesini engelleyen bir bariyer oluşturur. Bu bariyer aynı zamanda saçın elektriklenmesinin de önüne geçer.
Saç uzamasını destekler: Saç uçları haricide saç dibine uygulanan saç bakım yağları saç telini nemlendirip güçlendirdiğinden saç kırılmasını önler ve bu da saçınızın daha sağlıklı ve hızlı uzamasına katkıda bulunur.
Güneşin zararlı ışınlarına karşı korur: Doğal yağlar, UV ışınlarının cilt ve saç üzerindeki zararlı etkilerini önleme konusunda güçlü özelliklere sahiptir. Bu da özellikle yaz aylarında neden saç bakım yağı kullanmamız gerektiğini özetliyor. 


Saç bakım yağı nasıl kullanılır?
Burada hangi amaç için hangi yağları kullanmanız gerektiğini bilmeniz önemli. Eğer;

- Kıvırcık ve dalgalı saçlarınız varsa ve buklelerinizin daha belirgin olmasını istiyorsanız Hindistan cevizi yağı,
- Saçlarınız matsa ve parlaklığını artırmak istiyorsanız jojoba yağı,
- Boya ya ısı sonucunda yıpranmış saçlarınız varsa argan yağı,
- Saçlarınızı güçlü şekilde uzatmak istiyorsanız biberiye yağı kullanabilirsiniz.

Elbette bunları tek tek kullanabileceğiniz gibi karışım olarak sunulan versiyonlarına da saç bakım rutininizde yer verebilirsiniz.

Saç bakım yağı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Saçlarınıza parlaklık, canlılık kazandırmak, ayrıca ısıya karşı koruma özelliği sağlamak isterseniz, bunun için özel olarak hayata geçirilmiş Olaplex No.7 Bonding Oil gibi yağları duştan sonra ya da dilediğiniz zaman saçınıza uygulayabilirsiniz. Saçtaki hasarlı bağları onaran bu özel saç bakım yağı, elektriklenmeyi en aza indirirken 232 dereceye kadar UV/ısı koruması sağlıyor. Sağlıklı görünümü ve dokuyu geri kazandırıyor.

Önerebileceğimiz bir başka saç bakım yağı ise We Are Paradoxx Moisture Hangover Hair Elixir… %99’u doğal olan bu saç bakım iksiri, ister boyalı, ister doğal saçlar olsun, her çeşit saça eşsiz bir bakım yapıyor. Saçlara yoğun nem veriyor. Hasar görmüş, yıpranmış, yorgun saçları eski sağlıklı haline geri döndürüyor. Donuk, kuru saçlara parlaklık katarak elektriklenmeyi önlüyor.

- Eğer saçlarınızı uzatmak için saç derisine bakım yağı uygulamak istiyorsanız, saçlarınıza sürdükten sonra en az 3-4 saat bekleyerek iyice nüfuz etmesini sağlamalısınız.

- Ayrıca saçlarınızı yıkarken direkt ıslatmamalı ve önce kuru şekilde şampuan uygulamalısınız. Ardından ıslatarak ikinci bir şampuanlamayla saçlarınızı yağdan arındırabilirsiniz. Saçlarınız ince telliyse daha hafif yapılı yağlar tercih etmeniz gerekebilir. 

- Öncelikle çok fazla ürün uygulamamaya da dikkat etmeli ve bezelye büyüklüğünde bir saç yağı ile bakım yapmaya başlamalısınız. Saçınızın ihtiyacına göre miktarı artırabilirsiniz. Zira öbür türlü hem arındırırken zorlanabilirsiniz hem de saçınızda istemediğiniz yağlı bir görüntü oluşabilir.

- Saç tipinize uygun bir bakım yağı kullanmanız da alacağınız verimi artıracaktır. Saçlarınız çok kuruysa bunun için bir yağ tercih etmeli, ince telliyse daha fazla ağırlaştırmaması için hafif formüllü ürünler kullanmalısınız. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ