Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
4 ADIMDA SAÇ DERİSİ BAKIMI NASIL YAPILIR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4C BOND MAINTENANCE CLARIFYING SHAMPOO
OLAPLEX
Derinlemesine Temizleyen & Bağ Güçlendiren Şampuan
1.490,00 TL
REPAIR SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı & Yapılandırıcı Şampuan
1.220,00 TL
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL
No. 4D CLEAN VOLUME DETOX DRY SHAMPOO
OLAPLEX
Hacim Veren Detoks Etkili Kuru Şampuan
1.490,00 TL

Saç Derisi Sağlığı

4 ADIMDA SAÇ DERİSİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

  • Mart 28, 2023

Sağlıklı saçlar için saç derisi bakımı nasıl olmalı diye merak ediyorsanız, sizin için birkaç önerimiz var.

Saçlarının sağlıkla ışıl ışıl parlamasını, canlı ve güçlü olmasını kim istemez ki? Günümüzde bunun için kuaför bakımlarının yanı sıra evde de uygulanabilecek pek çok ürün hayata geçirilirken, esas odaklanmamız gereken nokta yani saç derisi de artık mercek altında.
Elbette saçlarınız kuruysa, elektrikleniyorsa ve cansızsa boy ve uçlarına yapacağınız bakımların da önemi büyük. Ancak sağlıklı saçların sağlıklı saç derisiyle birlikte geldiğini de unutmamak şart. Nasıl ki cildimize yaptığımız bakımları günlük olarak aksatmıyorsak, aynı özeni saç derimiz de kesinlikle hak ediyor. 

Sağlıksız saç derisinin belirtileri
Aşağıdaki durumları kendi saç derinizde gözlemiyorsanız, buna özel ürünler kullanmalı, gerekirse bir dermatolog kontrolünden geçmelisiniz;
- Kaşıntı ve kızarıklık 
- Yanma veya tahriş 
- Aşırı kuruluk
- Aşırı yağ üretimi
- Kepek 
- Akne
- Saçta incelme

Kötü beslenme alışkanlıkları, kirli hava ve stres gibi etkenler saç derisi sağlığını olumsuz etkileyen maddelerin başında geliyor. Bunlarla birlikte kullanılan ürünlerin içerisinde yer alan paraben, alkol ve sülfat gibi sert kimyasallar, saç derisi yağlı olmadığı halde çok sık yıkamak, fazla ürün kullanımının saç derisinde birikintiye neden olması da saç derisinde kuruluğa, tahrişe ve pullanmaya neden olabiliyor. 

Saç derisi bakımı nasıl yapılır?
Burada öncelik kendi saç derinize ve tipinize uyumlu ürünler seçmekte. Yani kuru saçlarınız varsa yağlı saçlar için olan ürünleri tercih etmemelisiniz. Ayrıca tıpkı cildiniz gibi ister kuru ister yağlı olsun, saç derinizin de neme ihtiyaç duyduğunu unutmamalı, saçlarınız yağlı olsa bile kendi saçınıza uyum sağlayacak ürünlerle nem kazandırmayı es geçmemelisiniz. Başka neler yapabileceğinize gelin biraz daha yakında bakalım;

Sülfat ve paraben içeren şampuanlar kullanmayın
Sülfatlar, saçınızdaki ve saç derinizdeki doğal yağları soyar ve özellikle de hassas bir cildiniz varsa tahriş edebilir. Paraben içeren ürünler ise saç derisinde iltihap, kaşıntı ve tahriş gibi sorunlara neden olabilir. Doğru saç bakımı doğru şampuanla başlar o yüzden bizim size önerimiz saçı derinlemesine nemlendiren, güçlendiren, saçtaki kırılmaları azaltan ve elektriklenmeyi önlemeye yardımcı olan Olaplex N°4 Bond Maintenance Shampoo
We Are Paradoxx dünyasında yer alan hacimden nemlendirmeye kadar farklı sonuçlar sunan şampuanları da keşfetmek için tıklayın

Saç derinizi güneşten koruyun
Yaz aylarında cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruduğunuz gibi aynı özeni saç derinize de göstermelisiniz. Şapka takarak veya gün ortasında güneşten kaçınarak saç derinizi güneşten koruyabilirsiniz. 

Saç derinizi düzenli olarak arındırın
Saç deriniz kuru da olsa kullandığınız ürünler zamanla saç derinizde birikmeye ve tıkanıklıklara neden olabilir. Bu yüzden mutlaka bakım rutininizde saç peelingi yer almalı. Haftada bir uygulayabileceğiniz We Are Paradoxx Detox Scalp + Body Scrub saç köklerinizi rahatlatır, ferahlatır ve tertemiz yapar. İçeriğindeki Macadamia yağı, cildin çevresel stres faktörlerinden kurtulmasına yardımcı olur. Lavanta yağı, tahriş olmuş kafa derisinde rahatlatıcı bir etki sağlar. Jojoba yağı saçı nemlendirir ve güçlendirir. Kelt deniz tuzu cildi ve saç derisini nazikçe temizler.

Saç derinize duşta masaj yapın
Son zamanlarda mutlaka görmüşsünüzdür. Pek çok influencer saç bakım rutininde saç derisi masaj aletlerine yer veriyor. Duşta şampuan aşamasında bu tarz aletlerle ürünün saç derinize iyice nüfuz etmesini sağlayabilir, saç köklerinizi uyararak daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ