Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ YIKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 7 ŞEY
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 4P BLONDE ENHANCER TONING SHAMPOO
OLAPLEX
Renk Koruyucu & Bağ Güçlendirici Mor Şampuan
1.490,00 TL 1.345,00 TL
No. 4C BOND MAINTENANCE CLARIFYING SHAMPOO
OLAPLEX
Derinlemesine Temizleyen & Bağ Güçlendiren Şampuan
1.490,00 TL
GROWTH THICKENING SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Şampuan
1.440,00 TL
REPAIR SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı & Yapılandırıcı Şampuan
1.220,00 TL 976,00 TL
VOLUME SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Vegan Hacim Şampuanı
1.220,00 TL

Saç Bakımı

SAÇ YIKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 7 ŞEY

  • Ekim 11, 2023

“Saç yıkama ile ilgili de kural olur mu?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak saç yıkama esnasında yapılan bazı hatalar ya da atlanan adımlar, saç sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Saçımız gerçekten en değerli aksesuarımız gibi. Bunun için de gerekli özeni göstermemiz şart. Şöyle düşünün; saçlarınızın kötü göründüğü bir gün, kendinizi de otomatik olarak kötü hissedersiniz değil mi? 

İşte tam da bu sebeple, mümkün olan bakımları yapmalı ve basit hatalardan kaçınmalısınız. Üstelik bakım aşamasında çok fazla ürün kullanmanıza da gerek yok. Aksine çok fazla ürünü bilinçsizce sırf işe yarar diye bir arada kullanmak, yarardan çok zarar yaratacaktır. 

Şimdi ise saç bakımının en temel adımına, yani saç yıkama kısmına gelelim. Dünyanın en basit şeyi olduğu aşikar ama inanın bu aşamada bile dikkat edilmeyen şeyler var. O halde saçınızı nasıl düzgün bir şekilde yıkayacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Saç yıkama ipuçları
Öncelikle doğru bir şampuan ve saç kremi seçilmesi, saç sağlığının ilk ve en önemli maddesi. Burada saçınızda uygun Olaplex ve We Are Paradoxx ürünlerinden destek alabilirsiniz. Peki, sonrasında neler yapılmalı?

1- Saçlarınızı tamamen ıslatın
Şampuanın etkisini göstermesi için saçlarınızı ılık suyla iyice ıslatmanız gerekir. Bu nedenle şampuanınızı uygulamadan önce saç tellerinizi ıslatmak için bir dakikanızı ayırın. Ve her bölümün güzel ve ıslak olduğundan emin olun.

Saç ne kadar ıslaksa o kadar iyi çünkü bu, saç kütikülünü ve saç derinizdeki gözeneklerin açılmasına yardımcı olacak, böylece saç telleriniz şampuanınızın daha etkili olmasını sağlayacaktır.

2- Şampuanı önce elinizde köpürtün
Saç yıkama ile ilgili yapılan en büyük yanlışlardan biri ve en önemli saç yıkama ipuçları arasında ilk sırada gelen şey bu. Şampuanı direkt olarak saçınıza dökmemelisiniz. Önce avucunuza dökerek elinizde biraz köpürtmelisiniz. Bu şampuanın seyreltilmesini ve ürünün daha eşit şekilde saçınıza uygulanabilmesini sağlar. 

3- İyice durulayın
Durulama işlemini acele bir şekilde es geçmeye çalışmayın ve uyguladığınız şampuanın saçınızdan iyice arındığından emin olun. Ürün kalıntılarını uygun şekilde gidermediğiniz takdirde saç derinizde birikme yapabilir ve kepek, saç dökülmesi gibi problemler ortaya çıkabilir.

4- İki kez şampuanlayın
Saç yıkama ipuçları arasında yer alan bir diğer madde ise saçlarınızı iki kez şampuanlamanız gerektiği. İlk şampuanlama birikinti ve kalıntıları gidermeye yardımcı olurken, ikinci sefer aynı işlemi uygulamak ise şampuanınızın sunduğu faydalardan daha iyi yararlanmanızı sağlar. 

5- Saç derisine mutlaka masaj yapın
Sağlıklı saçlar sağlıklı saç derisinden geçiyor. Saç derisine giden kan akışını hızlandıran ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olan masaj adımını ise duş esnasında ihmal etmemeye özen gösterin. 


6- Masaj yaparken nazik olun
Her ne kadar masaj adımı çok önemli olsa da, bunu nazik hareketlerle yapmazsanız saç derinize zarar verebilirsiniz. Mesela saç derinize masaj yaparken asla sert bir şekilde tırnaklarınızı kullanmamalı, parmak uçlarınız yardımıyla 3-5 dakika arasında nazikçe masaj yapmalısınız.

7- Saç kremi uygulamayı unutmayın
Zaman zaman saç kreminin saçları döktüğüne dair farklı yorumlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu saç yıkama hataları arasında yer alan ve yanlış bilinen bir durum. Saç kremini sadece saçınızın boy ve uçlarına uygulayıp, diplerine değdirmediğiniz sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız. Saç kremini ise uyguladıktan sonra 2-3 dakika bekleterek saça nüfus etmesine izin vermeli ve ardından durulamalısınız.

Diğer saç yıkama hataları neler keşfetmek isterseniz, SAÇ YIKAMA İLE İLGİLİ BİLİNEN YANLIŞLAR yazımızı okumak için tıklayın.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ