Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇA İYİ GELEN BESİNLER MERCEK ALTINDA
PAYLAŞ

Saç

SAÇA İYİ GELEN BESİNLER MERCEK ALTINDA

  • Aralık 09, 2022

Vücudunuzun sağlıklı olması için yediğiniz besinler nasıl önem taşıyorsa, aynı şekilde saçlarınızın daha canlı, parlak ve güçlü görünmesinin yolu da doğru beslenmeden geçiyor. İşte saçı güçlendiren besinler…

“Ne yerseniz osunuz.” cümlesini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu sebeple vücudumuzun sağlığı gibi saç sağlığını da bütünsel yaklaşmak önemli. Elbette kullandığınız ürünlerin içeriklerine dikkat etmeli ve doğallıklarından emin olmalısınız. Sadece bununla birlikte yediğiniz besinlerin de son derece önemli olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Saça faydalı besinler söz konusu olduğunda beslenme rutininize mutlaka eklemeniz gerekenler arasında şunlar yer alıyor;

Saça iyi gelen besinler neler?

Brokoli

Besin açısından en zengin gıdalardan biri olan brokoli, C vitamini, B-9 vitamini, demir ve çinko gibi sağlıklı vitaminler bakımından yüksektir. Ayrıca saç dökülmesine karşı güçlü bir önleyici olan biotin desteği de sağlıyor.

Somon
Hem protein hem de biotin içeren somon, aynı zamanda çok önemli omega-3 yağ asitlerini de barındırıyor. Böylelikle saçın büyümesi ve güçlenmesi için üç temel besini buluşturmuş oluyor.

Avokado

Vücudumuz kendi başına omega-3 yağ asitleri üretemediğinden, bunları yediğimiz besinlerle almamız gerekiyor. Omega-3 yağ asitleri saç köklerini besleyerek saçların daha güçlü ve parlak olmasını sağlarken, E ve B vitaminleri açısından da zengin olan avokado bu noktada öne çıkıyor.

Yumurta

Yumurta ilk akla gelen protein kaynaklarından biri ve aynı zamanda saçlarınız için de harikalar yaratma gücüne sahip. Proteinin yanı sıra biotin de içeriyor.
 

Ispanak ve Diğer Yeşillikler

Diyetinize ıspanak gibi yeşillikleri dahil etmenin sağlığa olan faydalarını hepimiz biliyoruz, ancak bunların saçların güçlenmesini de teşvik ettiğini biliyor muydunuz? Ispanak, demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir ve daha sağlıklı bir saç derisi için sebum üretimini desteklemeye yardımcı olur.

Mercimek

Mercimek, sağlıklı saç gelişimi ile bağlantılı olan folik asitle doludur. Ayrıca, bir vejetaryen diyetinde eksik olabilecek yüksek miktarda protein ve demir içerir.

Chia tohumu

Chia tohumu harika bir omega-3 yağ asitleri, protein, kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. Beslenme rutininize kolayca dahil edebileceğiniz gibi, saçlarınızın da daha sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olacak.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ