Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇLAR NEDEN DONUKLAŞIR? İŞTE 8 NEDENİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL
REPAIR SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı & Yapılandırıcı Şampuan
1.220,00 TL 976,00 TL
REPAIR 3-IN-1 CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
3’ü Bir Arada Vegan Onarıcı Saç Bakım Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
MOISTURE CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
REPAIR GAME CHANGER HAIR MASK
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı Mucize Etkili Vegan Saç Maskesi
1.940,00 TL 1.550,00 TL
MOISTURE HANGOVER HAIR ELIXIR
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Nemlendirici Vegan Saç İksiri
1.475,00 TL 1.175,00 TL
MOISTURE HEAT PROTECT SPRAY
WE ARE PARADOXX
Yüksek Isıya Karşı Koruyucu Sprey
1.050,00 TL 735,00 TL
REPAIR & KEEP IT CLEAN KIT
WE ARE PARADOXX
Kusursuz Temiz, Neme Doymuş & Onarıcı Saç Bakım Seti
2.270,00 TL 1.816,00 TL
REPAIR YOUR HAIR KIT
WE ARE PARADOXX
Saçları Yeniden Yapılandıran & Onaran Bakım Seti
4.210,00 TL 3.368,00 TL
HAIR HYDRATION KIT
WE ARE PARADOXX
Nem Bombası Saç Bakım Seti
3.445,00 TL 2.756,00 TL
HAIR REVIVAL 'BACK TO LIFE'
WE ARE PARADOXX
Saçlara Canlılık ve Hayat Veren Bakım Seti
4.890,00 TL 3.912,00 TL
THE MIRACLE SHINE & PROTECTION KIT
WE ARE PARADOXX
Saçları Isıdan Koruyan & Maksimum Parlaklık Sağlayan Saç Bakım Seti
2.525,00 TL 2.020,00 TL

Saç Bakımı

SAÇLAR NEDEN DONUKLAŞIR? İŞTE 8 NEDENİ

  • Ocak 18, 2024

Kış ve yaz aylarında farklı nedenlerden dolayı saç canlılığını kaybetmeye eğilimli olabilir. Bunun için ise neler yapabileceğinizi sizler için derledik.

Eğer son zamanlarda saçlarınızın renginin solduğunu, cansız göründüğünü ve istediğiniz gibi şekil almadığını fark ediyorsanız, bunun arkasında pek çok neden olabilir. Donuk saçlar nemden, parlaklıktan ve hacimden yoksun olma eğilimindedir. Yanlış ürünlerin kullanılması, doğru şekilde beslenmemek veya sert kimyasalların aşırı kullanılması gibi birçok faktör buna neden olabilir. Saç donuklaşmanın hem nedenlerini hem de bunu tersine çevirmek için neler yapabileceğinizi biraz daha detaylı anlatalım.

Saçlar neden donuklaşır?
Donuk saçlar aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir:

1- Sık sık ısıyla şekillendirme
Saç maşası, düzleştirici ve fön makinesi gibi sıcak aletler saçınıza mükemmel şekli vermek için harika olabilir ancak bunların sık kullanımı saçlara zarar verebilir ve saçınızın doğal parlaklığını azaltabilir.

2- Hava koşulları
Farklı hava koşulları, saç tellerinden nemi emerek saçların donuklaşmasına neden olabilir. Ayrıca uzun süre güneşe maruz kalmak da saçtaki nemin gitmesine neden olarak saçın kurumasına ve matlaşmasına sebebiyet verir.

3- Aşırı yıkama
Saç deriniz, saçınızı nemli ve sağlıklı tutmak için doğal olarak yağ üretir, ancak çok sık veya çok sert yıkamak, saç tellerinin kurumasına ve haliyle donuklaşmasına zemin hazırlar.

4- Yanlış saç ürünlerini kullanmak
Her saç tipi aynı üründen etkili fayda göremez. Yani kendi saç tipinize uygun ürünlerle bir bakım rutini oluşturmalısınız. Mesela ince saçlarınız varsa ve kalın telli saçlar için formüle edilmiş bir ürün kullanıyorsanız, ürünlerin saçınıza ağır geldiğini gözlemleyebilirsiniz. 

5- Saçtaki ürün birikmesi
Şekillendirme ürünlerinin sık kullanımı, saç derisini tıkayabilecek ve saç tellerinin matlaşmasına neden olabilecek kalıntıların birikmesine neden olur. 

6- Yanlış beslenme
Sağlıklı saçlar için doğru ürün kullanımı kadar doğru beslenme düzeni oturtmak da önemli. Vitamin ve mineraller açısından geniş bir düzenle birlikte saç tellerini nemli tutmak için bol miktarda su içmeyi de atlamamalısınız. 

7- Hamilelik veya hormonal değişiklikler
Hormonlar vücutta birçok değişikliğe neden olabilir ve saçlar da bundan nasibi alır. Bazen bu değişiklikler saç tellerinin donuk ve kırılgan olmasına neden olabilir.

8- Saçların boya sonucu yıpranması
Yıpranmış ya da yanmış saçlar, çatal çatal görünür ve elbette renk canlılığını da kaybeder. Bunun neticesinde de saçlar donuk bir görünüme sahip olur.

Donuk saç görünümü nasıl önlenir?
Yukarıda saydığımız maddelerden hangilerini işaretlediyseniz, saçlarınızın donuklaşması için o kadar nedeniniz var demektir. Öncelikle doğru ürün kullanımıyla saçlarınızı tekrar canlandırmak ve ışıltısını geri kazandırmak mümkün. Bunun için önereceğimiz ürünler ise şöyle:

-    Öncelikle saç derinize haftada 1 kere düzenli peeling uygulayarak ürün birikmesini giderebilir ve daha sağlıklı bir saç derisi elde edebilirsiniz. We Are Paradoxx Detox Scalp + Body Scrub anında saç köklerini rahatlatır, ferahlatır ve tertemiz yapar. Tahriş olmuş kafa derisinde rahatlatıcı bir etki sağlar. Jojoba yağı saçı nemlendirir ve güçlendirir.

-    Eğer yıpranmadan ötürü saçlarınız donuklaştıysa onarıcı özelliğe sahip ürünler kullanmalısınız. We Are Paradoxx Repair Shampoo kuru ve yıpranmış saçlar için çok idealdir. Saçı ağırlaştırmadan nazikçe temizler ve parlaklığı geri kazandırır. Repair 3-in-1 Conditioner ise saç kremi, maske ve şekillendirici olmak üzere 3 farklı şekilde kullanılabilir. Saçların onarılmış, yumuşak, sağlıklı, parlak ve ipeksi olmasını sağlar.

-    Saçlarınızdaki donukluğun sebebi kuruluksa da o zaman nemlendirici yanı yüksek ürünlerle bir bakım rutini oluşturmalısınız. We Are Paradoxx Moisture Shampoo ve We Are Paradoxx Moisture Conditioner ikilisiyle duşta saçlarınıza nem kazandırabilirsiniz. İkisi de saçlara sağlıklı, nemli ve parlak bir görünüm kazandırır.

-    Saç bakım yağları ve maskeler donuk görünümün önüne geçmede en etkili ürünlerdir. Nemli veya kuru saça We Are Paradoxx Moisture Hangover Hair Elixir uygulayarak saçınıza parlaklık ve nem kazandırabilirsiniz. Çünkü bu ürün özellikle donuk, yıpranmış ve cansız saçlar için mükemmel sonuç verir. We Are Paradoxx Repair Game Changer Hair Mask ise donuk, hasar görmüş ve kuru saçları sağlıklı görünüme kavuşturur. Avokado ve fındık yağları saçı derinlemesine nemlendirir.

-    Saçınıza ısı uygulamak istediğiniz zamanlarda yıpranmayı ve donuklaşmayı önlemek açısından ısı koruyucu uygulamalısınız. Saçları 205 dereceye kadar ısı hasarına karşı koruyan We Are Paradoxx Moisture Heat Protect Spray aynı zamanda saçı yumuşatır ve kolayca taranmasını sağlar. İçerdiği Elma Sirkesi, saçı daha pürüzsüz ve parlak hale getirir, saçlardaki elektriklenmeyi azaltır ve nem verir.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ