Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
TRANSPARAN PUDRA NE İŞE YARAR? MAKYAJ ARTİSTLERİNİN 6 FAVORİSİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
LIGHT REFLECTING PRESSED SETTING POWDER - NEW
NARS
Aydınlatıcı Etkili Transparan Sıkıştırılmış Pudra
2.030,00 TL
LIGHT REFLECTING LOOSE SETTING POWDER - NEW
NARS
Aydınlatıcı Etkili Transparan Toz Pudra
2.030,00 TL
SYNCHRO SKIN INVISIBLE SILK LOOSE POWDER
SHISEIDO
Cildi Pürüzsüzleştiren Transparan Toz Pudra - Mat ve Parlak
2.300,00 TL
SYNCHRO SKIN INVISIBLE SILK LOOSE POWDER
SHISEIDO
Cildi Pürüzsüzleştiren Transparan Toz Pudra - Mat ve Parlak
2.300,00 TL
YACHIYO BRUSH
NARS
Çok Yönlü Kabuki Yachiyo Fırça - YENİ
2.030,00 TL
#13 POWDER BRUSH
NARS
Pudra Fırçası #13
1.980,00 TL
#15 PRECISION POWDER BRUSH
NARS
Hassas Pudra Fırçası #15
1.850,00 TL

Ten Makyajı

TRANSPARAN PUDRA NE İŞE YARAR? MAKYAJ ARTİSTLERİNİN 6 FAVORİSİ

  • Eylül 12, 2023

Makyaj artistlerinin mutlaka her makyajda yer verdiği transparan pudraların dünyasına biraz daha detaylı bir inceleme gerçekleştiriyoruz. 

Makyaj ürünlerinden bahsettiğimizde herkesin favorisi bambaşka olabilir. Kimileri kapatıcı olmadan yaşayamaz, kimileri de ruj sürmeden asla dışarı çıkmaz. Bazıları için fondöten olmazsa olmazdır, bazıları da allığın yarattığı o canlı görünüme bayılır. Peki, bunlar içinde transparan pudra kendine ne kadar yer buluyor? Aslında gün içinde pek çok kişinin atladığı bir adım pudra uygulamak. Ancak makyajın ve tabii cildin çok daha güzel görünmesinde payı büyük!

Transparan pudra nedir ve transparan pudra ne işe yarar
İçerisinde herhangi bir renk barındırmayan, yani saydam ve şeffaf bir görünüme sahip olan transparan pudra, makyajın çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor aslında. Doğru bir transparan pudra kullanarak, cildi mükemmel göstermek ve makyajın gün boyu sabitlemek mümkün. Üstelik tüm yüzünüzü değil, sadece göz altlarınızı da sabitleyerek uyguladığınız kapatıcının gün içinde taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Peki, transparan pudra başka hangi amaçlar için kullanılabilir?

-    Kirpiklerinize maskara uygulamadan önce biraz pudra sürün. Ardından rimel uyguladığınız daha hacimli bir görünüm oluşur.

-    Toz pudra, parlak dudaklara matlık kazandırmak için de kolay bir yol sunuyor. Bunu yapmak için rujunuzu sürün ve dudaklarınızın üzerine tek katlı peçete yerleştirin. Fırçanıza aldığınız toz pudrayı peçetenin üzerinden dudaklarınıza uygulayın. 

-    Allığı biraz fazla kaçırdıysanız, yoğun görünümü hafifletmek için bir kez daha transparan pudradan destek alabilirsiniz.

Transparan pudra nasıl kullanılır
Sıkıştırılmış ya da pudra formunda seçim yapabileceğiniz transparan pudrayı cildinize uygulamanın en iyi yolu, geniş bir pudra fırçası ya da pudra süngeri kullanmak.

Eğer genel olarak hafifçe cildinizdeki parlaklığı almak ve makyajınızın doğal bir görünümle sabitlenmesini istiyorsanız, alın, yanaklar ve çene bölgesinde fırça kullanmalısınız. Daha detaylı bir uygulama yapmak istiyor, özellikle göz altlarınızı iyi sabitlemek istiyorsanız, yassı pudra süngerlerinden destek alabilirsiniz.

Toz formunda sabitleyici pudra kullanacaksınız ürünü fırça ya da süngere aldıktan sonra hafifçe vurarak fazlalıklarını önlemelisiniz. 


Transparan pudra önerileri
Makyaj artistlerinin de sıkça kullandığı, sizin de makyajınızın gün boyu çok daha iyi görünmesini sağlamak için kullanabileceğiniz transparan pudra önerilerimiz şöyle;

1- NARS Light Reflecting Pressed Setting Powder - Crystal
En iyi transparan pudra bulma yolcuğunda mutlaka NARS transparan pudra ile yolunuz kesişecektir. Makyaj artistlerinin favorileri arasında ilk sıralar yer alan bu ürün, her kişinin kendi cildine özel ayrı bir aydınlatma efekti yaratan özel bir formüle sahip. Parlaklığı anında yok ediyor ve ışığı güzel bir şekilde yansıtıyor. Makyajı sabitlerken bunu cilde kadifemsi bir yumuşaklık vererek yapıyor. İnce çizgileri, kırışıklıkları ve gözenekleri çok iyi gizliyor. Fondöten üzerine kullanabileceğiniz gibi, cildinizin daha iyi görünmesi için tek başına da kullanabilirsiniz.

2- NARS Light Reflecting Loose Setting Powder
Az önce bahsettiğimiz sıkıştırılmış pudranın toz versiyonu olan Light Reflecting Loose Setting Powder, diğeriyle tamamen aynı özelliklere sahip. Burada hangisini daha rahat uygulayacaksınız, seçiminizi ona göre yapabilirsiniz.

3- Shiseido Synchro Skin Invisible Silk Loose Powder
Mat ve parlak olmak üzere 2 farklı seçeneğe sahip olan toz formundaki Synchro Skin Invisible Silk Loose Powder, makyajın daha kalıcı olmasını ve cilt görünümünün güzelleşmesini sağlıyor. Yağı ve parlaklığı 8 saat boyunca kontrol ediyor, gözeneklerin görünümünü azaltıyor, cilt daha pürüzsüz ve daha zarif görünüyor.

Cildin parlamasını azaltmak, makyajı sabitlemek ve daha yumuşak, pürüzsüz ve mat bir görünüm için Matte, cildinizin ışıltısını vurgulamak, aydınlık ve parlak bir görünüm elde etmek için Radiant olan pudrayı tercih edebilirsiniz. 

4- Pat McGrath Skin Fetish Sublime Perfection Setting Powder
Transparan seçeneğiyle birlikte 5 farklı renk tonu sunan bu toz pudranın kusurların görünümünü bulanıklaştırma özelliği mevcut. Cildin kadife bir görünüme kavuşmasını ve makyajı sabitlerken cildin sağlıklı ve kusursuz olmasını sağlıyor.

5- Westman Atelier Vital Pressed Skincare Powder
Kinoa Çekirdeği Ekstresi, C Vitamini ve Probiyotik gibi içeriklere sahip Vital Pressed Skincare Powder, cildi çevresel stres faktörlerinden korurken parlaklığı ortadan kaldırıyor. 

6- Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder
Makyaj artislerinin sıkça kullandığı bu pudra makyajın 16 saate kadar sabit kalmasını başarıyor. Mat bir bitişe sahip ve ciltte ağırlık hissi yaratmıyor. Yağlı, kuru ve karma olmak üzere tüm cilt tipleri için de uygun.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ