Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
UZUN SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 5 BOND MAINTENANCE CONDITIONER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Kremi
1.490,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
BONDING & INTENSE MOISTURE DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendiren & Yoğun Nem Sağlayan İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
BOND MAINTENANCE SYSTEM
OLAPLEX
Saç Kusursuzlaştırıcı & Bağ Güçlendirici Üçlü Bakım Seti
4.470,00 TL
THE BOND TREATMENT SYSTEM
OLAPLEX
Yoğun Onarıcı & Nemlendirici & Bağ Güçlendirici Üçlü Saç Bakım Seti
4.470,00 TL

Saç Bakımı

UZUN SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

  • Nisan 24, 2023

Uzun saçlara sahipseniz ve saç bakımı yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, sizin için bazı önerilerimiz mevcut.

Elbette her saçın düzenli bakımlara ve açıkçası biraz şımartılmaya ihtiyacı vardır. Ancak söz konusu uzun saçlar olduğunda gösterilen özenin biraz daha fazlası gerekli olabilir. Çünkü uzun saçlar hasar görmeye ve kırılmaya çok daha açık haldedir. Uzun saç bakımı söz konusu olduğunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve uzun saç bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabını keşfetmek isterseniz, yazımızı okumaya devam edin!

Doğru şampuan ve saç kremi kullanın
Uzun saçlar kırılmaya daha yatkın olduğundan, kullandığınız saç bakım ürünlerinin saç tellerini koruması ve nem dengesini sağlaması gerekiyor. Bunu sağlamanın ilk adımı da elbette şampuan ve saç kreminden geçiyor. Eğer saçlarınız uzunsa kırılma önleyici bir şampuan ve hem hasarlara karşı koruyan hem de saç uçlarına nem sağlayan bir saç kremi edinmenizde fayda var. 
Her kullanımda saçları daha parlak ve sağlıklı hale getiren Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo saçı derinlemesine nemlendirirken güçlendiriyor, saçtaki kırılmaları azaltıyor ve elektriklenmeyi önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca saçtaki hasar görmüş bağları da kuvvetlendiriyor.
No. 5 Bond Maintenance Conditioner ise saçları onarıp besliyor. Daha kolay taranmasını sağlıyor. Daha parlak, canlı, sağlıklı ve güçlü saçlar ortaya çıkarıyor.

Düzenli olarak saçlarınızı uçlarından kestirin
Uzun saçları sağlıklı tutmanın en önemli yollarından biri de kesinlikle uçlarından düzenli olarak kestirmek. Her ne kadar saç uzatma yolculuğunda uçlarından kestirmeye karşı koyanlar olsa da, aslında bu saçların sağlıklı görünümünün bozulmasına neden oluyor. Her altı ila sekiz haftada bir küçük kuaför ziyaretleri yapmak, saçlarınızın düzgün şekilde uzamasını sağlar. 
Saç uçlarını kestirmenin faydaları arasında şunları da saymak mümkün;
-    Saç uçları düzenli olarak kestirilmedikçe kırılmalar ve buna bağlı elektriklenmeler artar. Saç uçlarını kestirmek bu durumu tersine çevirir.
-    Saçlar daha dolgun görünür.
-    Saçların daha düzgün uzamasına yardımcı olur.
-    Saçları şekillendirmek daha kolay hale gelir.
-    Saçların karışmasını önler ve bu şekilde saçlar daha kolay taranır.

Haftalık düzenli maske yapın
Haftada bir veya iki kez, saçınıza daha derin bir bakım sağlamalısınız. Elbette bu durum kısa saçlara sahip olanlar için de geçerli. Her zamanki saç kremi yerine daha zengin ve yoğun içerikli bir maske kullanmak saçları yumuşatır, parlatır ve kurumasını önler. 
Saçlara yoğun nem sağlayan ve onarıcı özelliğe sahip No. 8 Bond Intense Moisture Mask kuru, kırılgan saçları ve yıpranmış saç bağlarını güçlendirir ve onarır. Saçlara 2 kat fazla parlaklık, 4 kat fazla nem ve 6 kat fazla pürüzsüzlük sağlar. Saçların daha hacimli görünmesine yardımcı olur.

Saçlarınızı dikkatli tarayın
Uzun saçlar karışmaya daha müsaittir. Oluşabilecek hasarı azaltmak için mikrofiber bir havluyla saçlarınızı kuruttuktan sonra saçınızı nazikçe taramak için geniş dişli bir tarak kullanmalısınız. Ayrıca bu aşamada yağ ve serum gibi hem saçları besleyen hem de saçlara parlaklık kazandıran ürünlerden destek alabilirsiniz.
Olaplex No.7 Bonding Oil saçınızda yağlı bir görünüm bırakmadan saçları onarır ve yeniler. Elektriklenmeyi önler, hasarlı ve yıpranmış saç bağlarını onararak saç yapısını güçlendirir ve korur. Sağlıklı görünümü ve dokuyu geri kazandırır.

Yastık kılıfınızı değiştirin
Saçtaki kırılmaları azaltmak için artık standart pamuklu havlular yerine mikrofiber havlu kullanılması öneriliyor. Aynı durum yastık kılıfları için de geçerli. İpek ve saten yastık kılıfları saçın elektriklenmesini önlüyor,  ayrıca potansiyel hasar oluşumunu da engellemeye yardımcı oluyor.

Saçınızı dikkatli kurutun
Duştan çıktıktan sonra saçlarınızı bir fön yardımıyla kurutmanız gerekiyorsa mutlaka ısıya karşı koruyucu bir ürün kullanın. Çünkü fönle kurutma saç hasarının yaygın sebepleri arasında. 

 

UZUN VE SAĞLIKLI SAÇLARIN 10 SIRRI
SAÇI HIZLI UZATMANIN YOLLARINI ÖĞRENMEYE NE DERSİNİZ?

 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ