Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAZ SONRASI CİLT LEKELERİ İÇİN 5 ÇÖZÜM ÖNERİSİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
WHITE LUCENT ILLUMINATING MICRO-SPOT SERUM
SHISEIDO
Koyu Lekeleri Hedef Alan Aydınlatıcı Serum
7.100,00 TL
WHITE LUCENT BRIGHTENING GEL CREAM
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Jel Krem
4.550,00 TL
WHITE LUCENT OVERNIGHT CREAM & MASK
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Gece Bakımı (Maske&Krem)
5.250,00 TL
SPORTS BB COMPACT SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Kompakt BB Krem SPF50+
2.850,00 TL
SPORTS BB CREAM SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Likit BB Krem SPF50+
2.550,00 TL
ULTIMUNE POWER INFUSING CONCENTRATE - 50ML
SHISEIDO
Cildin Savunmasını Güçlendiren Konsantre
5.450,00 TL
BRIGHTER OVERNIGHT SET
SHISEIDO
Cilt Tonu Aydınlatma Seti
9.015,00 TL 8.145,00 TL
ANTI SPOT & BRIGHTENING SKINCARE SET
SHISEIDO
Leke Karşıtı & Aydınlatıcı Cilt Bakım Seti
16.900,00 TL 13.520,00 TL
LEKE KARŞITI & AYDINLATICI CİLT BAKIM SETİ
SHISEIDO
Tüm Cilt Tipleri
10.735,00 TL 9.695,00 TL

Cilt Lekeleri

YAZ SONRASI CİLT LEKELERİ İÇİN 5 ÇÖZÜM ÖNERİSİ

  • Eylül 13, 2023

Güneşin içimizi ısıttığı aylar, maalesef cildimiz üzerinde bazı olumsuz izler bırakabiliyor. Leke ise elbette ilk sırada. Yaz sonrası cildinizde oluşan lekelere dair çözüm önerileri arıyorsanız, çok doğru yerdesiniz!

Yaz aylarında dışarıya her adım attığınızda cildinize güneş kremi sürseniz bile, sonbahar geldiğinde bazı koyu lekelerin farkına varıyor olabilirsiniz. Bu durum, pek çok kişinin yaşayabileceğini yaygın bir cilt problemi. Hele de güneş kremi kullanmamışsanız, lekeler adeta kaçınılmaz. 

Melazma, güneş lekeleri ve hiperpigmentasyon, güneşte geçirilen sürenin artması nedeniyle yazdan sonra daha kötü hale gelebilen renk değişikliği türleri olarak karşımıza çıkıyor. Güneşe maruz kalma, belirli bölgelerde aşırı melanin üretimine neden olurken, bu da güneş lekesi olarak bilinen renk bozulmasına sebebiyet verir.

Yaz sonrası oluşan cilt lekesi problemiyle savaşıyorsanız, öncelikli amaç pigment hücrelerinin yerleşmesini sağlayarak güneş lekelerinin kaybolmasını ve cildin yeniden parlak ve eşit tonlu hale gelmesini sağlamak. Renk değişikliklerinin hızlı bir şekilde ortadan kalkması için yüksek güçlü aktif bileşenler ve profesyonel tedaviler ise bu süreçte şart.

O halde yazdan sonra güneş lekelerinden kurtulmanın 5 yolunu öğrenmek için okumaya devam edin!

1- Zamanlama çok önemli
Güneş lekelerinden kurtulmak için yılın en iyi zamanları sonbahar ve kış aylarıdır. Pigment hücreleri ısı, UV etkisi veya bu ikisinin kombinasyonu tarafından sürekli olarak tetiklenir. Sıcaklıklar düşmeye başladığında ise lekelerin gözle görülür şekilde kaybolması için uygun tedavileri başlayabilirsiniz.

2- Hedefe yönelik bakım ürünleri kullanın
Amacınız lekelerin görünümünü hafifletmek olduğu için, buna uygun bir cilt bakım rutini oluşturmalısınız. Eğer hangi ürünleri kullanmanız gerektiğin henüz bilmiyorsanız, sizin için hemen öneride bulunalım;

Shiseido White Lucent Illuminating Micro-Spot Serum: Koyu lekeleri, cilt donukluğunu ve ton eşitsizliğini hedef alan bu serum, hem lekelerin iyileşmelerini sağlıyor hem de yeniden oluşmalarını önlüyor. Daha aydınlık ve parlak bir cilt ortaya çıkarırken, Sadece 1 haftada daha berrak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. 


Shiseido White Lucent Brightening Gel Cream: Cilt bakımında serumun ardından mutlaka bir nemlendirici kullanmalısınız ki bu aşamada devreye White Lucent Brightening Gel Cream giriyor. Aşırı melanin üretimini bastıran ve var olan lekelerin rengini açan krem, yeni leke oluşumuna karşı ciltte bariyer oluşturuyor. 
Parlak ve eşit bir cilt tonu için pigmentasyonu hedefliyor ve “Sakura Bright Complex” içeriyor. Bu özel aydınlatıcı formülasyonun içinde ise Beşparmak Otu Özü, Keklik Üzümü Özü, Sakura çiçeği Özü ve Alıç Özü bulunuyor.

Shiseido White Lucent Overnight Cream&Mask: Cildi güçlü şekilde aydınlatma özelliği taşıyan Overnight Cream&Mask, hem maske hem de gece kremi olarak kullanılabiliyor. Cilt tonunun daha eşit, parlak ve canlı olmasını sağlıyor. Ürünü maske olarak kullandığınızda badem büyüklüğünde bir miktar, gece kremi olarak kullandığınızda ise daha kalın bir tabaka olarak yüzünüze uygulamanız gerekiyor.
Shiseido White Lucent Brightening Gel Cream ile beraber kullanıldığında ise 1 ay sonra leke görünümü fark edilir derecede azalıyor.

3- Güneş yokken de güneş kremi kullanmaya devam edin
Sonbahar ve kış aylarında güneş yavaş yavaş kendini geri çekse de, bu yaydığı UV ışınlarının cildimize zarar vermediği anlamına gelmiyor. O yüzden sadece yazın değil, aslında senenin her günü güneş kremi gündüz cilt bakım rutininizin bir parçası olmalı. 

Hem güneş koruma özelliği sunan hem de renk vererek cilt tonunu eşitleyen Shiseido Sports BB Compact SPF50+ ve Shiseido Sports BB Cream SPF50+ ise makyaj ve bakım özelliği taşıyan ten ürünleri olarak büyük kullanım kolaylığı sağlıyor.

4- Cildin savunma gücünü artırın
Lekeler aslında cildin savunma gücünün kaybettiğinin de bir göstergesi. Bu nedenle cilt bariyerinizi korumak da önceliğiniz olmalı. Mesela yağlı bir cilde sahip olsanız bile asla nemlendirici adımını atlamamalısınız. Çünkü nemlendirici kullanmadığınız sürece, cildinizin hasarlara karşı daha güçsüz hale gelmesine neden olursunuz.

Nemlendirici dışında, cildinizin savunma gücünü gerçekten artırmak için Ultimune Power Infusing Concentrate kullanabilirsiniz. Cildin iç savunmasını etkinleştiren bu ikonik serum, cildi güçlendiriyor, cilde parlaklık, dayanıklılık, pürüzsüzlük sağlıyor. Üstelik leke karşıtı etkiler sunan Shiseido White Lucent Illuminating Micro-Spot Serum öncesinde de kullanarak çok daha güçlü bir etki elde edebilirsiniz.

5- Profesyonel destek alın
Yukarıda saydığımız ürünler ve bakım adımları, yaz sonrası oluşan cilt lekeleri için büyük oranda size destek sağlayacaktır. Ancak bazı durumlarda profesyonel bir yardıma ihtiyaç duyulabilir. Özellikle lekeler çok uzun süre önce oluşmuşsa… Kimyasal peeling, Microneedling ya da Mikrodermabrazyon, leke tedavisinde en sık uygulanan yöntemler. Burada dikkat etmeniz gereken şey ise bu tarz işlemleri gerçekten profesyonel bir doktor gözetiminde yaptırmanız. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ