Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAZIN LEKE GİDERİCİ BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
PERFECT CLEANSING OIL
SHISEIDO
Makyaj Temizleyici Yağ
2.200,00 TL
COMPLETE CLEANSING MICROFOAM
SHISEIDO
Nemlendiren Cilt Temizleyici Köpük
2.350,00 TL
WHITE LUCENT ILLUMINATING MICRO-SPOT SERUM
SHISEIDO
Koyu Lekeleri Hedef Alan Aydınlatıcı Serum
7.100,00 TL
WHITE LUCENT BRIGHTENING GEL CREAM
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Jel Krem
4.550,00 TL
WHITE LUCENT OVERNIGHT CREAM & MASK
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Gece Bakımı (Maske&Krem)
5.250,00 TL

Cilt Lekeleri

YAZIN LEKE GİDERİCİ BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALI?

  • Mayıs 07, 2021

Yaz aylarında leke önleyici ve giderici ürünleri bakım rutininize eklemek büyük önem taşır.  Özellikle lekeye meyilli ciltler için leke oluşumunu engellemek,  yaz döneminde bakım rutininin en önemli hedefi olmalı. Tabii ki bu sadece leke açıcı serumlar ve SPF’li ürünler kullanalım anlamına gelmiyor. Leke sorunu daha kompleks bir yaklaşıma cevap verir ve bakımın her aşaması çok önemlidir. 

Püf noktası, sadece leke giderici ürünler değil aynı zamanda leke oluşumunu engelleyici ürünleri de kullanmak olacaktır. 
Şimdi buna göre lekeler ile savaşırken rutinimiz nasıl olmalı?

1. Temizleme 

Mutlaka 2 aşamalı cilt temizleme yöntemini seçmeliyiz. 

1.Adım:  Ciltten makyaj kalıntılarını, sebum fazlalığını ve SPF kalıntılarını iyice temizlemek için yağ bazlı bir temizleme ürünü kullanın. ( Shiseido Perfect Oil Cleanser )

Cildinizi iyi temizlerseniz ( özellikle sebumdan) leke oluşumunu engellemiş olursunuz. Onun dışında kullandığınız makyaj ürününüzün ve SPF ürününüzün ciltte bıraktığı  kalıntılar iyi temizlenmezse cildinizde sivilceler çıkabilir ve akabinde iltihaplanma (akne oluşumu )yaşanabilir. Bu da cildinizde akne lekesi bırakabilir. 

 2.Adım: Cildi arındırmak. 

Cildimizi iyi arındırmazsak cilt donukluğu ve renk eşitsizliği ortaya çıkabilir. Dolayısıyla cildinizin daha aydınlık ve canlı görünmesi için cilt tipinize uygun olan su bazlı bir köpük temizleyici ile cilt temizliğinizi tamamlamanız gerekir. ( Shiseido Micro-Foam Cleanser)

2. Cilt savunmasını artırmak 

Cildimizin zararlı dış etkilere karşı kendi savunma gücü vardır. Fakat hem çevresel faktörler, hem stres, hem de yaşlanma bu gücü azaltıyor ve cildimiz daha savunmasız hale geliyor. Bu sebeple cilt sorunları daha hızlı bir şekilde ortaya çıkmaya başlıyor. Leke oluşumu  için de aynı durum geçerlidir. Cildinizin savunma gücünü artırarak leke oluşumunu engelleyebilirsiniz. ( Shiseido Ultimune)

3. Leke önleyici ve leke açıcı serum 

Genelde leke açıcı ürünlerin yazın kullanılmasını tavsiye etmezler fakat Shiseido’nun White Lucent İlluminating Micro-Spot Serumu’nun özellikle yaz aylarında kullanmasını tavsiye ediyoruz. 

Neden mi? 

Çünkü bu mucizevi ürün hem leke giderme konusunda çok etkili, hem de en önemlisi leke oluşumunu engelleyen bileşenler içeriyor. Bunun için bahar ve yaz aylarında lekelerin arttığı bir cilde sahipseniz yazı beklemeden, daha doğrusu leke oluşumunu beklemeden bu ürünü kullanmaya başlayın. Daha berrak ve tonu eşit olan bir cilde kavuşma zamanı geldi.

4. Nemlendirici ve Güneş koruyucular

Sebebi ne olursa olsun cildinizde leke varsa demek ki o bölgede cilt bariyeriniz bozulmuştur. Ve onun onarılması için cilt tipinize uygun nemlendirici kullanmanız şart. Aynı zamanda eğer nem vermesinin dışında leke önleyici ve leke açıcı özelliği taşıyorsa hiç düşünmeden onu rutininize ekleyin.Shiseido olarak White Lucent serisinin Brightening Gel Cream’ini denemenizi tavsiye ederiz. 

Bu jel kıvamlı nemlendirici krem cildinizi nemlendirir, cildinize aydınlık ve canlılık verir. Leke yada cilt tonu eşitsizliğiniz varsa onların görünümünü minimuma indirir. Sabah kullandığınızda üzerine mutlaka güneş koruyucu sürmeyi ihmal etmeyin. Özellikle lekeli bir cildiniz varsa güneş koruması olmadan evden çıkmayın.

5. Gece kremleri

Hepimiz biliyoruz ki, gece biz uyurken cildimiz çalışır ve gündüz gördüğü tüm hasarları gece onarır. Tabii gençken cildimiz bu işlevi çok daha kolay yapıyor ama çevresel faktörler ve stres yükselince daha da zorlanıyor. Bir de güneşten gördüğü zararı eklersek onarımı imkansız gibi gözüküyor. Tam da bu durumda White Lucent Overnight Cream & Mask imdadınıza yetişiyor. 

Bu ürünü hem gece kremi, hem de gece uyku maskesi olarak kullanabilirsiniz. Lekeler ile savaşta çok önemli bir oyuncu. Cildi yağlandırmadan yoğun bir şekilde neme doyurur, cildin aydınlık olmasını sağlar ve leke giderici etkilere sahiptir. Ama en önemlisi gün boyunca güneş ışınlarının cildimize verdiği hasarı anında daha aza indirme özelliği vardır. Özellikle tatile gittiğimizde ve gün boyu direk güneş ışınlarına maruz kaldığımızda (SPF koruyucu sürsek bile) leke ile savaşan rutinimizde vazgeçilmez ürünümüz olmalı.

Cildiniz leke oluşumuna karşı direncini kaybettiyse ve lekeler canınızı sıkıyorsa bu bakım ritüelini düzenli uygulamanız cildinizdeki değişimi görmeniz için yeterli olacaktır.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ