Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YÜZ ŞEKLİNE GÖRE ALLIK UYGULAMA TEKNİKLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
AIR MATTE BLUSH
NARS
Kadifemsi Mat Bitişli Köpük Allık
1.570,00 TL

Allık

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE ALLIK UYGULAMA TEKNİKLERİ

  • Mart 02, 2022

Yüze renk ve canlılık katmanın en kolay yolu şüphesiz allık kullanmaktan geçiyor. 

“Allık nasıl sürülür?” sorusunun birbirinden farklı cevabı var. Çünkü bu cevapları belirleyen etken, sizin yüz şekliniz. Yuvarlak bir yüze mi, yoksa kemikli bir yüze mi sahipsiniz? Yüzünüzü daha dar yahut daha uzun mu göstermek istiyorsunuz? Kendinize yakışan renkte, uygun fırçayla ve doğru teknikle uygulanmış bir allık, yüzünüzde mucizeler yaratacaktır.

Kendine uygun allık rengini bul

Yanaklara allık sürmenin en temel nedeni, sağlıklı ve canlı görünmektir. Renk, ten renginizde bütünleşmelidir. Soluk ciltler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali ve kayısı tonları, koyu ten rengine sahip olanlar için de mercan renkleri uygundur.

Cildine uygun yapıdaki allığı kullan

Normalden kuruya dönük ciltler: Krem allık, kuru ciltler için idealdir. Hem nem verir, hem de kolay dağılır ve doğal görünür. Cilde tazelik verirler. Satenimsi yapıda olurlar.

Normalden yağlıya dönük ve yağlı, karma ciltler: Pudra (toz) allıklar uygundur. Kalıcılıkları fazladır, cilt üzerinden uçup gitmezler. Toz allıklar daha sert yapılı oldukları için yüzeyde kalırlar, cilt ile bütünleşmezler ama pürüzleri kapatmak için idealdirler. Kusurları görünmez kılarlar.

Normal ciltler ise her yapıdaki allığı rahatlıkla kullanabilirler.

Uygulama teknikleri

Genel olarak, allığı sürerken gülümsememiz ve oluşan tepeciklere allığı uygulamamız söylenir. Bu, her ne kadar doğru olsa da her yüz tipinde aynı mükemmel etkiyi yaratmayabilir çünkü yüz şekilleri birbirinden farklıdır. Yüz şekline göre en ideal uygulama tekniklerini anlattık.

Yuvarlak yüz: Yüzünüzün ince ve uzun görünmesi için allığı yanaklarınızın tam üstüne uygulayın. Fırçayla C harfi çiziyor gibi yapın. Allığı saç diplerinize doğru uzatın ve çenenize de hafifçe sürün.

Uzun yüz: Allığı sadece yanaklarınızın üzerine uygulayın. Böylece yüzünüzün uzunluğunu dengelersiniz.

Oval yüz: Oval yüzlerde alın çeneden daha geniştir. Bu tip yüze sahipseniz, allığı elmacık kemiklerinize ve şakaklarınıza uygulayın. Böylece, elmacık kemikleriniz belirgin hale gelecektir.

Üçgen yüz: Allığınızı V şeklinde elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru sürün. Kaş altından yüzünüzün ortasına doğru hafifçe allık sürerseniz, geniş olan alnınız yüzünüzün diğer kısımlarıyla dengelenir.

Kare yüz: Kare yüzlerde sert ve açılı bir ifade vardır. Yüze daha derin ve yumuşak bir ifade vermek için kemikli bölümlerin geri plana çekilmesi gerekir. Allık, elmacık kemiği üzerine yuvarlak olarak sürün ve hafifçe dağıtın.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ