Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇ KESİMİ NASIL OLMALI?
PAYLAŞ

Saç

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇ KESİMİ NASIL OLMALI?

  • Aralık 12, 2022

Oval, kalp, kare ya da yuvarlak… Farklı yüz şekillerine uyumlu kesimlerle daha etkileyici görünümlere imza atmanız mümkün.

Trendler ya da sadece beğendiğiniz modeller doğrultusunda istediğiniz kesimi yaptırmakta elbette özgürsünüz. Ancak tıpkı saç tipiniz gibi yüz şekliniz de sizi daha gösterişli bir görünüme kavuşturması adına hesaba katmanız gereken detaylardan. Yüz tipine göre saç kesimi konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyorsanız, okumaya devam edin! 

Yuvarlak yüz şekline göre saç kesimi
Yuvarlak yüz şekli, belirgin ve yuvarlak yanaklara sahiptir. Bu nedenle yuvarlak yüzlü olanlar biraz daha iddialı saç modellerinden destek alabilirler. Uzun katlı kesimler ise yuvarlak yüz şekline göre en uygun kesimler arasında başı çekiyor. Yüzünüzü uzatmaya yardımcı olması için göz hizasında biten perçemlerden de destek alabilirsiniz.

Oval yüz şekline göre saç kesimi
Oval bir yüze sahip olanlar, çok çeşitli saç kesimlerine uyum sağlayabiliyorlar. Yani epey şanslı olduklarını söyleyebiliriz. Eğer kısa saç tercih edilecekse küt bob saç kesimi veya ince katlı lob saç kesimi tercih edilebilir. Uzun saçlı olmaktan hoşlananlar ise etkileyici bir görünüm için katlı kesimlerden, kahküllerden ve perçemlerden yararlanabilir.

Kare yüz şekline göre saç kesimi
Eğer kare yüz şekline sahipseniz, çenede biten kesimlerden uzak durmanız daha iyi olabilir. Çünkü bu tarz kesimler yüzünüzü daha kare gösterecektir. Yüzünüzün keskin açılarını gizlemeye yardımcı olması adına yumuşak geçişli kesimler işine yarayabilir. Ancak keskin çizgiler ve düz kesilmiş kahküller size uygun olmayabilir.


Kalp yüz şekline göre saç kesimi 
Nasıl bir saç kesimi tercih etmeniz gerektiğine dair ilham almak isterseniz, öncelikle kalp yüz şekline sahip Reese Witherspoon ve Kourtney Kardashian gibi isimlerin tercihlerine göz atabilirsiniz. Yumuşak kahküller, uzun lob kesim modelleri ve derin şekilde yandan ayrılmış saçlar ise ilk akla gelenlerden.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ