Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI
PAYLAŞ

Saç Bakımı

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI

  • Aralık 22, 2022

Güzellik sırlarının asırlık elemanlarından biri olan zeytinyağı, saç bakımının da kilit oyuncularından biri.

Mutfakların olmazsa olmaz besin kaynağı zeytinyağı, sadece beslenme dünyasında aktif bir rol oynamıyor. Aynı zamanda güzellik kategorisinin de yıldız içeriklerinden biri. Özellikle de saçlar söz konusu olduğunda… Her ne kadar adeta gözümüz kapalı şekilde saç bakımında kullanabileceğimiz zeytinyağının tam olarak nelere fayda sağladığını bilmek çok önemli.


Zeytinyağının saça faydaları


Saçları nemlendirir
Nemi ve yumuşaklığı geri kazandırmak için saça nüfuz eden oleik asit içeren zeytinyağı, bununla birlikte cildi nemlendirmek için pek çok ürünün içeriğinde yer alan skualen içeriyor. Bu ikisi bir araya gelince de saçlara ekstra nemlendirme sağlıyor. 


Parlaklık sağlar
Zeytinyağı saçın dış tabakasını kaplayıp pürüzsüzleştirebildiğinden, saçların daha parlak ve canlı görünmesine katkıda bulunuyor.


Kırılmaları önlemeye yardımcı olur
Düzgün bir şekilde nemlendirilen saçlar, elastikiyetlerini artırarak kırılmaya karşı daha dirençli hale gelir. Zeytinyağının bu nemlendirici özelliği ise saç uçlarının kırılmasını önler. 


Elektriklenmeyi azaltır
Nemsizlikten ve fazla kimyasal uygulamadan dolayı elektriklenen saçlara karşı doğal bir bakım uygulamak istiyorsanız, çözümü kesinlikle zeytinyağında arayabilirsiniz. Böylelikle daha az elektriklenen sağlar çok daha sağlıklı ve dolgun görünecektir. 


Zeytinyağının saça faydaları noktasında en öne çıkan 4 maddenin ardından, sıra başka bir başlığa geliyor. O da zeytinyağı saça nasıl sürülür?

Zeytinyağı saça nasıl sürülür?
-    Her zamanki doğal saç kreminizle saçınızın yoğunluğuna göre 1-3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saçlarınızı yoğun şekilde beslemek istediğiniz ancak fazla vaktinizin olmadığı zamanlarda bu yöntemi deneyebilir, 5 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz.

-    Birkaç yemek kaşığı zeytinyağını en sevdiğiniz esansiyel yağlarla karıştırın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın.  Şampuanlamadan önce karışımı en az yarım saat saçınızda bekletebilirsiniz.

Zeytinyağının saça zararları
Elbette zeytinyağının zararı yok denecek kadar az. Ancak yağ bazlı ürünlerde bile saçlarınızı iyi arındırdığınızdan emin olmanız gerekirken, direkt yağ uygulamalarında bu duruma ekstra dikkat etmelisiniz. Saç folikülünüzde birikmeyi önlemek için saçınızı haftada bir kez sülfatsız, arındırıcı bir şampuanla yıkayarak önlem alabilirsiniz. 
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ