Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
CURLY GIRL METHOD NEDİR?
PAYLAŞ

Saç

CURLY GIRL METHOD NEDİR?

  • Aralık 07, 2022

Kıvırcık saçların nasıl şekillendirilmesi gerektiğini adımlarıyla karşımıza çıkaran Curly Girl Method, en güncel trendlerden biri. O halde detaylarını ve uygulama şeklini keşfetme zamanı!

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi kıvırcık saçların sağlıklı buklelere sahip olabilmesinin yolu doğru ürünlerden ve şekillendirme tekniklerinden geçiyor. Keşke adım adım uygulayabileceğim bir yöntem olsaydı diye aklınızdan geçiriyorsanız, sizi Curly Girl Method ile tanıştıralım.

Curly Girl Method nedir?
Kıvırcık saç metodu olarak da bilinen curly girl method, “Curly Girl: The Handbook”un yazarı Lorraine Massey tarafından hayata geçirilmiş bir yöntem. Hasarı en aza indirmek, nemi desteklemek ve saçın doğal bukle modelinin ortaya çıkarmak için kıvırcık saçlara özel bakım ritüeli şeklinde de özetlemek mümkün. Curly girl method için genel kural, sülfatlar, parabenler ve silikonlardan uzak durmak. 

Curly Girl Method adımları
Buklelerinizin canlı dokusunu ortaya çıkarmak için curly girl method uygulamaya karar verdiyseniz, şu adımları takip etmeniz gerekiyor;
1.    Saç tellerindeki birikintileri gidermek ve saç derinizi derinlemesine temizlemek için düzenli olarak arındırıcı bir şampuanın kullanılması öneriliyor.
2.    Sülfatlı şampuanlara hayır demeniz gerekiyor çünkü bunlar saç tellerini kurutabiliyor ve saçın doğal yağlarına zarar verebiliyor. Durulamadan önce ise saç derinize en az bir dakika masaj yapmayı unutmayın.
3.    Ardından, buklelerinize nem kazandırmak adına silikon içermeyen bir saç kremi uygulayın. Saçlarınızda karışan teller varsa parmaklarınızla açın ve ardından saç kremini durulayın.
4.    Duştan çıktıktan sonra saçlarınız ıslakken jel, köpük ya da krem formundaki şekillendirici ürünlerinizi uygulayın.
5.    Saçtaki fazla suyu ve ürünü nazikçe sıkmak için bir mikrofiber havlu veya tişört kullanın. Bu aşamada hızlı hareketlerden kaçının.
6.    Sonrasında saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakın ya da difüzör yardımıyla kurutun.


 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ