Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DENEMENİZ GEREKEN MAŞALI SAÇ MODELLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili ürünler
MOISTURE HEAT PROTECT SPRAY
WE ARE PARADOXX
Yüksek Isıya Karşı Koruyucu Sprey
1.050,00 TL 735,00 TL

Saç

DENEMENİZ GEREKEN MAŞALI SAÇ MODELLERİ

  • Aralık 15, 2022

Saçlarınızı maşayla şekillendirmeden önce keşfetmeniz gereken modelleri, nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve kısa saça maşa yapmanın püf noktalarını sizler için derledik. 

Saçlarınızı doğal haliyle kullanmayı seviyorsanız oldukça şanslısınız. Ancak sık sık şekillendirme ürünlerinden destek alıyorsanız, mutlaka elinizin altında maşa bulunuyor demektir. Pek çok görünüme imza atmanızı sağlayan maşa, böylelikle de farklı seçenekler sunuyor. O halde hem keşfetmeniz gereken modelleri hem de maşa yaparken nelere dikkat edildiğini keşfetmek ister misiniz?

Maşalı açık saç modelleri
Ekstra herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan sadece maşayla yapabileceğiniz en basit saç modeli bu. Maşalı açık saç modelleri için bölümlere ayırdığınız saçlarınıza maşa uygulayıp, ardından isterseniz sabitleyici bir sprey sıkarak saçlarınızı olduğu gibi bırakabilir ve buklelerinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Yarım toplu maşalı saç modelleri
Burada da aynı şekilde saçlarınıza maşa uyguladıktan ve buklelerinizi parmaklarınızla hafifçe ayırdıktan sonra saçlarınızı kulak hizasından itibaren yarım şekilde toplayabilirsiniz. Burada isterseniz daha yukardan isterseniz de daha aşağıdan bol bir model tercih edebilirsiniz.


Örgülü maşa modelleri

Eğer örgülü bir saç modeli tercih edecekseniz, öncesinde saçlarınıza maşa uygulamanız çok daha iyi sonuç almanızı sağlayacak. Çünkü maşa sayesinde örgünüz çok daha güçlü ve gür bir görünüme kavuşmuş olacak. 


Maşalı atkuyruğu modeli
İsterseniz ince isterseniz de kalın bir maşayla saçlarınızda bukleler yarattıktan sonra lastik bir toka yardımıyla oldukça basit şekilde saçlarınızı atkuyruğu yapabilirsiniz. Özellikle saçlarınız düzse, bu şekilde daha dolgun gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Saça maşa uygulamadan önce nelere dikkat edilmeli?
Pek çoğumuz saçlarımızı şekillendirme aşamasında düzleştiriciden ve elbette maşadan yardım alıyoruz. Ancak bunları uygulamadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.
1.    Saça koruyucu sprey uygulayın 
Isının yarattığı zararı minimum düzeye indirmek adına koruyucu ürünler mutlak elinizin altında olmalı. We Are Paradoxx Moisture Heat Protect Spray ise ısının yarattığı zararı önlüyor, kusursuz şekillendirme için saçı yumuşatıyor ve kolayca taranmasını sağlıyor.
2.    Maşanın ısısını doğru ayarlayın
İnce telli saçlarınız varsa ve düşük ısıda da saçlarınız maşayla rahatça şekil alıyorsa, en yüksek ayarda kullanmanıza aslında gerek yok. Ek olarak, seçtiğiniz ayara göre maşanızın yeteri kadar ısındığından emin olmalısınız. 
3.    Saçlarınızın tamamen kuru olmasına dikkat edin
Eğer duştan sonra maşayla saçlarınızı şekillendirecekseniz, öncelikle mutlaka tamamen kurutmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde ıslak kalan kısımlar istediğiniz gibi şekil almayabilir.

Maşa nasıl yapılır? Kısa saça maşa yapmanın püf noktaları
Her ne kadar uzun saçlar için maşa yapmak hayli kolay olsa da, kısa saçlar için biraz uğraştırıcı olduğunu kabul etmekte fayda var. Kullanım kolaylığı sağlıyorsa, düzleştiricinizle de dalga ve bukleler yaratabilirsiniz. Bununla birlikte kısa saçta maşa uygulamasının adımlarını ise şu şekilde takip edebilirsiniz;


-    Maşa kalınlığı ne kadar ince olursa bukleleriniz o kadar sıkı, ne kadar büyük olursa da o kadar gevşek olacaktır. Bu aşamada nasıl bukleler istediğinizi hesaba katarak maşa seçimiyle işe başlayın.
-    Saçınıza ısı koruyucu sprey uygulayın.
-    Saçlarınızı bölümlere ayırın. Bölümleri az tutamlar halinde ayırırsanız, bukleleriniz daha sıkı olacaktır. Saçlarınız kısaysa her tutamın eşit oranda ayrıldığından emin olun.
-    Maşanın etrafına sardığınız saçlarınızı birkaç saniye bekletmeyi ihmal etmeyin.
-    Her tutamı ayrı yöne doğru sararak daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.
-    Saçlarınızı maşayla tamamen şekillendirdikten sonra sabitleyici bir sprey sıkın. Özellikle kısa saçların buklelerini daha uzun süre koruyabilmesi için bu aşamayı atlamamanız önemli.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ