Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DİFÜZÖR NEDİR VE NASIL KULLANILIR?
PAYLAŞ

Saç

DİFÜZÖR NEDİR VE NASIL KULLANILIR?

  • Aralık 07, 2022

Difüzör ya da vigo başlık, saçların buklelerini daha da belirgin hale getirmenize yardımcı olurken, nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmeye ne dersiniz?

Maşa kullanmadan saçları dalgalı hale getirmeye yardımcı olan, kıvırcık saçların ise buklelerine ekstra canlılık katabildiği bir aparat olarak karşımıza difüzör çıkıyor. Ancak ismine dair bazı kafa karışıklıkları mevcut. Her ne kadar orijinal adı difüzor olsa da, vigo başlık, fön makinesi başlığı ve saç dalgası aparatı gibi farklı şekillerde aratılabiliyor. 
 

Difüzör nedir?
Fön makinesinin ucuna takılan, çıkan sıcak havayı daha kontrollü bir şekilde dağıtmaya yardımcı olan ve bunları yaparken saçların daha dalgalı olmasına yardımcı olan bir aparat. İçerisinde uzun ve kısa çıkıntılar olan vigo başlık, saçı bölümler halinde dalgalandırmanıza zemin hazırlıyor. 

Difüzör nasıl kullanılır?
Buklelerinize canlılık katmak adına saç kurutma rutininizde difüzörü şu adımları takip ederek kullanabilirsiniz;
-     Saç tipinize göre tercih ettiğiniz ürünleri uygulayın, tutamlara ayırdığınız saçlarınızı avuç içlerinize yerleştirerek yukarı doğru iterek sıkın. Bu hareket vigo başlık kullanmadan önce buklelerinizi belirginleştirmenizi sağlar.

-    Önce saç köklerinizi kurutmaya başlayın. Ardından saçlarınızı difüzörün içine yerleştirin ve orta kısımlardan uçlara doğru kurutmaya devam edin.

-    Ekstra hacim vermek için başınızı aşağıya doğru eğerek de difüzörle kurutma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

-    Saçlarınız tamamen kuruduğunda birbirine karışan bukleleriniz varsa bunları ellerinizle ayırabilir, parlaklığı artırmak adına da az miktarda serum uygulayabilirsiniz.

Difüzör kullanırken nelere dikkat edilmeli?
Vigo başlık nasıl kullanılır öğrendiysek, bir de kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinelim.
-    Elektriklenmeyi önlemek için saçınızı difüzörle kurutmadan önce mümkün olduğunca ıslak tutmak en iyisi.

-    Pürüzsüz, belirgin bukleler elde etmek için saçlarınızı doğru ürünlerle buluşturun. Nem ve kontrol sağlayan saç şekillendiriciler ilk tercihiniz olmalı. 

-    Difüzör sonrası saçların kabarmasını önlemenin en iyi yolların biri de saç kurutma makinesini en düşük ısı ve basınç ayarında kullanmak.

-    Saçınızı difüzörle kuruturken ellerinizi mümkün olduğu kadar dahil etmemeye ve buklelerinize dokunmamaya çalışın. Başınızı yana, arkaya hareket ettirin veya baş aşağı eğin. Bunları yaparken sadece difüzörü hareket ettirmeye özen gösterin.


Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ