Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DUDAK YAĞI NE İŞE YARAR? EN İYİ 6 DUDAK YAĞI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
OIL - INFUSED LIP TINT
NARS
Renkli Dudak Nemlendiricisi
1.150,00 TL
OIL - INFUSED LIP TINT
NARS
Renkli Dudak Nemlendiricisi
1.150,00 TL

Makyaj

DUDAK YAĞI NE İŞE YARAR? EN İYİ 6 DUDAK YAĞI

  • Nisan 10, 2023

“Lip Oil” yani dudak yağı, güzellik dünyasının en trend makyaj ürünleri arasında yerini almış durumda. Yükselişine hızla devam ederken, biz de ne işe yaradığını inceliyor ve dünya çapındaki popüler versiyonlarını bir araya getiriyoruz.

90’lı yıllarda ve 2000’lerin başında makyaj görünümlerinde çokça tercih edilen lip gloss yani dudak parlatıcıları uzun zamandır markaların göz bebeği konumunda. Farklı formüller ve renkler doğrultusunda muhtemelen hepimizin makyaj koleksiyonunda da güçlü bir yere sahip. Peki, onlaru tahtından etmese bile rakip olmayı başaran dudak yağları ne işe yarıyor olabilir?

Dudak Yağı (Lip Oil) nedir?
Hava değişimlerinde ve soğuklarda en çok da dudaklarımızı kurumaya meyillidir. Böyle günlerde çoğunlukla dudakları nemlendirme özelliğine sahip lip balm’lar kullanılsa da, dudak yağları bu noktada devreye girerek daha yoğun bir formül sunuyor.

Lip balm ile kıyaslandığında çok daha yoğun bir nemlendirme sağlayan lip oil yani dudak yağı, genellikle doğal yağlar, E vitamini ve hyaluronik asit içerirler. Doğal dudak yağları ayrıca zamanla dudaklarınızın sağlığını ve görünümünü iyileştiren iyileştirici özellikler sunar. Bilinmesi gereken bir diğer şey de, dudak yağları genellikle yoğun pigmentli değildirler. Yani dudaklara hafif bir renk ancak canlı bir görünüm verirler.


Dudak yağı nasıl kullanılır?
Dudaklarınız kuruysa, ekstra nem kazandırmak ve daha sağlıklı bir görünüm elde etmek istiyorsanız, mutlaka dudak yağlarına şans vermelisiniz. Üstelik burada kullanım alanı oldukça geniş. Dudak yağını tek başına kullanılabilir, ekstra nemlendirme için rujun altına veya ekstra parlaklık için rujun üzerine sürebilirsiniz.

Lip Gloss ve Lip Oil arasında ne fark var?
- Dudak yağları dudak parlatıcılarından daha hafif bir yapıya sahiptir. 
- Dudak yağları, hyaluronik asit, bitki yağları ve E vitamini gibi besleyici bileşenlerle dudakları nemlendirir. Ayrıca çevresel faktörlere karşı dudaklarda bir bariyer oluştururlar. Dudak parlatıcılarının ise böyle bir faydası yoktur.
- Dudak parlatıcıları, daha yüksek pigmentler içerdiğinden dudaklarda daha fazla renk bırakır. Dudak yağları ise daha çok besleyici özellikleriyle ön plandadır.


En iyi 5 dudak yağı

Dünya çapında pek çok influencer tarafından tam not almış en iyi dudak yağları ise şöyle;

Nars Oil-Infused Lip Tint
Jel-yağ dokusuyla pürüzsüz ve eşit bir uygulama sağlayan bu ürünün dudaklarda bıraktığı pürüzsüzlük hissine bayılacaksınız. Dudaklarda yağlı his bırakmazken, müthiş şekilde nem sağlıyor. İçeriğinde Ahududu Tohumu Yağı, Nar özü, A ve E Vitaminleri bulunuyor.

Kosas Wet Lip Oil Gloss
Dudakları dolgunlaştırma özelliğine sahip bu yağ, peptidler ve ayrıca ekstra nemlendirme sağlamak için hyaluronik asit ve karite yağı içeriyor. Ayrıca dudaklara yapışkan olmayan bir parlaklık hissi veriyor. Üstelik farklı renk seçeneklerine de sahip.

Haus Labs PhD Hybrid Lip Oil
Lady Gaga’nın imzasını taşıyan kozmetik markası Haus Labs, cildin pH'ına uyum sağlayarak dudaklara hoş bir renk ve parlaklık kazandırıyor. Dudakları nemlendirmek, beslemek ve yumuşatmak için skualen ve vegan kollajen ile hayat buluyor.

Merit Shade Slick Tinted Lip Oil
Üstün bir nemlendirme sağlarken, bunu pek çok dudak yağının aksine yoğun renklerle birleştirmeyi başarıyor Merit. Kuşburnu yağı ve karite yağı gibi doğal yağlar içeriyor, 8 farklı renk seçeneğiyle makyaj görünümlerine de ayak uydurmayı garantiliyor.

Jouer Cosmetics Essential Hydrating Lip Oil
Hafif pembe bir renge sahip bu berrak dudak yağı, kayısı ve jojoba tohumu yağı içerirken, nemi dudaklara hapsederek kuru, çatlamış dudakları onarmaya yardımcı oluyor.

Versed Silk Slip Tinted Lip Oil
İçerisinde Jojoba, kamelya ve susam yağlarının yanı sıra E vitamini bulunan Versed imzalı dudak yağı, hem dudaklarında hafif bir renk hem de güçlü nemlendirici özellikler isteyenler için devreye giren başka bir seçenek. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ