Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
EYELINER ÇEŞİTLERİ NELER? EN ÇOK TERCİH EDİLEN EYELINER’LAR HANGİLERİ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
YANE HAKE PRECISION EYE BRUSH
SHISEIDO
Eyeliner ve Kaş Fırçası
1.450,00 TL
MICROLINER INK EYELINER
SHISEIDO
24 Saat Dayanıklı Mikro İnce Uçlu Göz Kalemi
1.450,00 TL
MICROLINER INK EYELINER
SHISEIDO
24 Saat Dayanıklı Mikro İnce Uçlu Göz Kalemi
1.450,00 TL

Eyeliner

EYELINER ÇEŞİTLERİ NELER? EN ÇOK TERCİH EDİLEN EYELINER’LAR HANGİLERİ?

  • Haziran 30, 2020

Eyeliner göz makyajının vazgeçilmezlerindendir. Hiç makyaj yapmasa dahi, eyeliner’sız sokağa çıkmayan, sadece eyeliner ile makyajını tamamlayan kadınlar vardır. Düzgün eyeliner çeken kadınlar bu bakımdan çok şanslı, sizce de öyle değil mi? Çünkü güzel çekilmiş bir eyeliner, her zaman odak noktasıdır. Yüzün geri kalanında makyaj olsun ya da olmasın...
 

Siz de eyeliner’lı makyajı çok seviyor ama uygulamada zorluk yaşadığınız için maskara ile yetinenlerdenseniz, yazımızda bahsettiğimiz eyeliner çeşitleri ile kendinize en uygun eyeliner’ı seçip deneyebilirsiniz. Ya da eyeliner sizin için olmazsa olmaz ise yine bu yazımızda çeşitli eyeliner türlerinden henüz hiç denemediklerinize bir şans verebilirsiniz. 
 

İşte, eyeliner çeşitleri ve en çok tercih edilen eyeliner’lar...
 


En kolay eyeliner nasıl çekilir?

Elinizle gerdirdiğiniz üst göz kapağınızdaki kirpiklerin dibine mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekin. Bu çizgi ince olsun, kalın çizgi isterseniz aynı çizginin üstünden taşırarak tekrar geçebilirsiniz. Çizgiyi göz kuyruğunda bitirin ya da istediğiniz kadar devam ettirin. Çizginin bittiği yerde istediğiniz kuyruk uzunluğu kadar çizgiyi yukarı uzatıp kuyruğu yapın sonra üçgen şeklinde birleştirin ve içini doldurun. 

Eyeliner çeşitleri nelerdir?

Keçe uçlu eyeliner

Keçe uçlu eyeliner’lar acemiler için çok idealdir. Keçe uçlu eyeliner’lar aynı kalem gibi olur ve kolay uygulama sağlarlar. Çünkü tutuşları rahat, sürümleri pratik olur. 

Likitlere göre daha hızlı kurudukları için kat kat sürme imkanı verirler. Böylece ilk kattan sonra rötuş gerekiyorsa, çizgiyi düzgünleştirebilir veya istediğiniz gibi kalınlaştırabilirsiniz. Bu eyeliner’lar keçe uçlarından dolayı çok ince çizgi yerine, grafik çizgi denilen daha net hatlı ve kalın çizgilere imkan verirler.

Nars Eyeliner Stylo: Tek bir hareketle kusursuz eşit bir çizgi sağlayan eyeliner’dır. Hassas bir belirginleştirme ve çok yönlü uygulama eşsiz bir keçe ucu vardır. Makyaj artistlerinin en sevdikleri arasındadır. Net hatlar verir.

Jel/krem eyeliner

Jel eyeliner’lar minik bir kavanoz içerisinde satılırlar ve özel eyeliner fırçasıyla sürülmeleri gerekir. Hemen sabitlenirler ve oldukça kalıcıdırlar. Fırçayla uygulamada rahattır, kolay bir uygulama yaparsınız. Akma ve bulaşma yapmazlar. Kalın eyeliner çekmek ve kuyruk yapmak için idealdirler. Kremsi formdadırlar. Yoğun bir görünüm verirler. 

Kimilerine göre en kolay uygulama jel eyeliner’lar ile yapılır. Jel eyeliner’ı kolaylıkla kullanabilmek için kılları kısa ve ucu sivri olan fırçaları tercih edin. Böyle bir fırça sayesinde kıvrım yapmak ve kirpik diplerine eyeliner uygulamak daha kolay olacaktır. 

Likit eyeliner

Bu incecik uçlu eyeliner’ları uygulamak biraz tecrübe isteyebilir. Çünkü çok ince ve hassas bir eyeliner görüntüsü istediğiniz zaman kullanabileceğiniz likit eyeliner’lar hata kabul etmez! Kıvamları neredeyse su gibi olduğu için çabuk kurumazlar, bu yüzden sürdükten sonra kurumaları için birkaç dakika beklemelisiniz. 

İnce uçlu olan likit eyeliner'ı düzgün ve ince çizgiler istiyorsanız tercih edin. Ayrıca alt kirpikler için de likit eyeliner daha uygundur. Derin ve gizemli bakışlar yaratır. Kirpik diplerine istenilen incelikte, kolayca uygulanabilir.

Nars Eyeliner Stylo, tek bir hareketle eşit bir çizgi sağlayan keçe uçlu likit eyeliner’dır. 24 saate kadar kalıcılık sağlar. Yoğun siyah renk pigmentine sahiptir. Yumuşak ve kontrollü uygulama yapmaya imkan verir.

 

Kalem eyeliner

En klasik eyeliner ürünü. Kalem formlu eyeliner’lar diğerlerine göre biraz daha sert uçludurlar, kalem formundan dolayı kullanımları rahattır. Kalem eyeliner’lar ile yumuşak ve buğulu bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için çizgiyi çektikten sonra bir far fırçasıyla rengi hafifçe dağıtmanız kafidir.

Shiseido Microliner Ink Eyeliner, olgun ve mat renkli zengin pigmentlere sahip mikro ince uçlu göz kalemidir. Bu kalem ‘Thermo-Sensory Gel’ ile formüle edilmiştir. Bu formül, cildin sıcaklığına tepki verir ve uygulama sırasında renk inanılmaz bir hassasiyetle mürekkep benzeri bir dokuya dönüşür. Cilt ile temas ettiğinde katıdan sıvıya dönüşen doku, lekelenme ve dağılma yapmaz.

 Nars Wet Dry Eyeliner Brush #51 , inci çizgi çekmek için ideal bir üründür. Likit ya da kremsi formüldeki eyeliner’ları uygulamak artık çok daha kolay. Nars Dual Intensity farları veya Eye Paint'leri ıslak kullanmak için de bu fırçayı tercih edebilirsiniz. Mükemmel bir uygulama sağlar. İstediğiniz göz makyajını yapabilmeniz için hassas ve kolay bir uygulama sağlar.

Her göz tipine aynı eyeliner stilini uygulamak imkansız, üstelik de yanlış. “Bana eyeliner yakışmıyor” demeyin, kendi göz tipinize en iyi stili belirleyin. Bunun için, 6 farklı göz şekline uygun olarak en iyi eyeliner nasıl çekilir araştırdık. TIKLAYIN!

Hadi göz kaleminizi elinize alın ve yapılmaması gerekenler listemizi uygulayarak daha iyi eyeliner kullanın! Hangi eyeliner size uygun? Bulmak için TIKLAYIN!

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ