Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GELİN MAKYAJINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
PAYLAŞ

Gelin Makyajı

GELİN MAKYAJINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Kasım 15, 2022

Yılın her ayı devam eden düğünlerin yıldızı olan gelinlerin makyaj aşamasında nelere dikkat etmesi gerektiğini mercek altına aldık. 

Her ne kadar yaz sezonu daha yoğun olsa da, düğün organizasyonları büyük bir hızla devam ediyor. Bu süreçte çok basit gibi görünse de en önemli konulardan biri elbette gelin makyajı. O halde hadi birlikte, gelin makyajında nelere dikkat edilmesi gerektiğini inceleyelim. 

Bu aşamada çiçek buketinin rengi, aksesuarlar, saç modeli, gelinlik detayları gibi bir çok noktaya dikkat edilerek bir görünüm hazırlanmalı. Makyaj ne çok ön planda ne de geri planda kalmalı. Zamanın gerisinde kalarak abartılı ve demode de olmamalı, çok sönük de kalmamalı. Bunun için dönemin popüler /karakteristik özelliklerinden biraz uzak durulmalı. Çünkü bir süre sonra, fotoğraf arşivine bakıldığında kimse artık popüler olmayan ve belli bir dönemi anımsatan görünümleri görmek istemez. 

Peki, her zaman popüler olan bir makyaj nasıl yapılır? Biliyorsunuz ki doğal görünümler her zaman ön planda oluyor. Canlı, berrak bir cilt, keskin olmayan kontür uygulaması, dominant olmayan bir allık… Eyeliner olarak ise sade ve minimal bir hat belirlenmeli. Far renkleri allık ile çok zıt olmamalı, birbirini tamamlayan uyumlu tonlar tercih edilmeli. 

Ruj rengi seçimi ise genel ifadeyi etkileyen bir durum. Dudak için çok soft / nude tonlar tercih ederseniz, her fotoğrafta rahatlıkla poz verebilirsiniz. Örneğin kırmızı ruj, bazen güldüğümüzde asimetrik bir dudak görünümüne sebep olabiliyor. Ya da konuşurken tüm dikkati dudağa çekebiliyor. Ama gelin makyajında tercihimiz, dikkatin gözlerde olmasından yana. Bu yüzden yumuşak pembeler, gül kurusu pastel tonlar, açık şeftaliler, gelin makyajınızda dudağınıza en çok yakışacak tonlardan.

Tabi en önemli konulardan biri de tüm bu uygulamalara başlamadan önce cildimizi makyaja hazırlamak. Uygulanan baz ısıya ve terlemeye dayanıklı olmalı çünkü düğün günü stres, koşturmaca vs derken terleyebiliriz, cildimizin yağ salgısı normalden fazla olabilir. Bu durum da makyajımızın bozulmasına ve akmasına sebep olabilir. Bu yüzden baz olarak çok parlak olmayan bir ürün tercih edilip, parlaklığı makyaj bitiminde aydınlatıcı ile desteklersek, daha uzun süre dayanan bir makyaj elde etmiş oluruz.

Cildimizi makyaja hazırladık, şimdi ilk olarak ne sürmeliyiz? Nereden başlamalıyız? Burada hesaba katmamız gereken konu, makyaj bittiğinde temiz bir görünüm için ne yapmamız gerektiği. Genelde uygulama sırasında göz makyajı uygulaması, ten makyajını biraz kirletiyor. O yüzden başlangıç olarak göz tercih edilirse, ten makyajı daha temiz ve fresh olacaktır. Özellikle göze uygulanacak toz ürünler dökülme yapabileceğinden makyaja başlangıç aşamasında doğru bir tercih olur. Göz makyajı bittikten sonra, göz çevresine dökülen ürün varsa temizlenip, ten makyajıyla uygulamaya devam dilebilir.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ