Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÜNDÜZ CİLT BAKIMI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
PERFECT CLEANSING OIL
SHISEIDO
Makyaj Temizleyici Yağ
2.200,00 TL

El Bakımı

GÜNDÜZ CİLT BAKIMI

  • Temmuz 03, 2020

Sağlıklı bir cilde sahip olmanın bazı püf noktaları vardır. Bunlardan biri, gece ve gündüz bakımında kullandığınız ürünleri birbirinden farklılaştırmaktır. Neden böyle olması gerekiyor diye sorarsanız, cevabımız haberin devamında sizi bekliyor...
 

Gündüz ve gece kullanılan cilt bakım ürünleri neden farklılık gösteriyor?

 

Gündüz kullanılan ürünlerin içeriğinde genelde SPF yani güneş koruma faktörü olur. Gündüz kremleri sadece gündüz (sabahtan sürülerek) kullanılmalıdır. SPF’li ürünlerin gece boyunca ciltte kalması, cildin hassaslaşmasına ve tahriş olmasına sebep olabilir.
 

Geceleri ise yatmadan önce yatmadan önce yoğun yapılı, besleyici, güçlü ürünler kullanmak cilde büyük fayda sağlar. Çünkü cilt geceleri kendini yeniler, onarır. Ayrıca gündüz kremlerinin üzerine makyaj yapılabilir daha hafif ve ince yapılı oldukları için ama gece kremlerinin yapısı daha yoğun olduğu için üzerine makyaj yapmak pek uygun olmaz. O yüzden gece kremini gündüz sürmemelisiniz. 
 

 

SPF nedir? 

 

Güneş ışınlarının yakma etkisini, koruyucunun ne kadar bloke ettiğini gösteren bir güvenlik faktörü olan SPF, ultraviyole A ve B’ye karşı ciltte oluşabilecek hasarın en aza indirilmesini sağlayan bir tür hesap aslında… 

 

SPF ile belirtilmek istenen, güneşin ilk etkisi olan kızarıklık reaksiyonuna karşı güneş kreminin bizi koruma gücü. Ayrıca suya dayanıklı olması, içeriğinde antioksidanlar barındırması, koruyuculuk sürecini ve oranını olumlu yönde etkileyerek artmasını sağlıyor. Bu yüzden güneş kremi satın alırken mutlaka SPF oranıyla içeriğine bakmalısınız.

 

Günlük kullanım için aslında 15 – 30 SPF faktörü yeterlidir. 15 faktör içeren güneş koruyucular UVB ışınların yüzde doksanı bloke ederler, bu oran FDA tarafından tam blok olarak değerlendiriliyor. 
 

SPF’i bu kadar önemli ve gerekli yapan nedir? Günlük rutinimizde neden SPF’li ürünler de olmalı?

 

Cildimizdeki yaşlanmanın %75’i çevresel faktörlerden, en fazla da UV ışınlarından kaynaklanıyor. Her gün içeriğinde güneş koruma faktörü (SPF) olan bir cilt bakım ürünü kullandığımızda ise UV ışınlarının cildimize vereceği zararlı etkileri azaltabiliriz. Bu yüzden günlük hayatta SPF’li ürün kullanmak çok önemli.
 

SPF’siz bir ürün kullandığınızda, üzerine SPF’li bir ürün uygulayarak cildinizi koruma altına alabilirsiniz. Çünkü her kozmetikte SPF olmuyor. Örneğin makyaj bazınız SPF’siz ama üzerine SPF’li bir renkli nemlendirici, BB krem ya da fondöten kullandığınızda cildinizi korumuş olursunuz.
 

SPF, özellikle kırışıklık, elastikiyet kaybı, matlık ve leke gibi UV ışınlarından dolayı oluşan yaşlanmanın bariz etkilerinden cildi korur. Yapılan araştırmalar sonucunda içeriğinde SPF bulunan ürünlerin düzenli kullanılması halinde, yaşlanmanın gözlemlenebilir işaretlerinin azaldığı kanıtlanmıştır. Ne müthiş öyle değil mi?


 

Kışın da SPF’li ürün kullanmak gerekli mi?

 

Cildimiz şehirde de güneş ışınlarına karşı savunmasızdır, özellikle de kirlilik ve UV ışınları bir araya geldiğinde cilde çok zarar verir. Üstelik yalnızca yaz aylarında değil, kış aylarında da UV ışınlarına maruz kalırız. O yüzden kışın da günlük rutinde SPF’li ürün kullanmalıyız.

 

 

İdeal gündüz bakım ritüeli nasıl olur?

 

Bu temel bakım cildimiz için kusursuz bakım rutinidir. Onu iyileştirmek ve iyi tutmak için gereken her şey bu temel rutinin içinde yer alır. 
 

Temel bakım 4 adımdan oluşur:
 

1) Hazırlık 

 

- Cildi günlük rutine hazırlayın.

- Makyaj ve kirleri ciltten temizleyin: Cilt bakımının vazgeçilmez ve en temel ilk adımı temizliktir. Shiseido'nun çifte temizlik ritüeli ile bunu eşsiz şekilde yapın. Önce Shiseido Perfect Cleansing Oil ile cildinizi masaj yaparak temizleyin ardından Shiseido Cleansing Brush'ı Shiseido Ibuki Gentle Cleansing Cream ile kullanarak yüzünüzü yıkayın. Cildiniz pırıl pırıl, masaj etkisi canlanmış ve taze görünecektir. 
 

Hayatımıza kısa bir süre önce giren yüz temizleme fırçalarına burun kıvıranlardansanız, Shiseido’nun fırçasından bahsedelim size: CİLDİNİZİ SHISEIDO TEMİZLEYİCİ FIRÇA İLE TEMİZLEMENİN 10 ÖNEMLİ FAYDASI

 

2) Savunma

 

- Her türlü cilt hasarına karşı savaşması için cildin gücünü aktive etmek için Shiseido Ultimune kullanın. Ultimune cildin bağışıklığını kuvvetlendirir. Cilt kalitesini geliştirir. Cilt için ideal ortam yaratır. Cildi daha güzel ve sağlıklı hale getirir. Üzerine uygulanan bakım ürünlerinin etkisini arttırır. Tüm cilt tiplerine ve yaşa uygundur.
 

 

3) Göz çevresi ne olacak?

 

Herkes göz çevresinin daha hassas ve daha özen gösterilmesi gereken bir bölge olduğunu biliyordur. Olumsuz koşullardan ilk olarak her zaman göz çevresi etkilenir. Bu yüzden göz çevremizin sağlığını ve gençliğini korumak, kaz ayaklarını önlemek için göz çevresi kremi mutlaka kullanmalıyız. Kaz ayağı nedir diye sorarsanız eğer; göz çevresinin kenarındaki özellikle gülünce ortaya çıkan çizgilere kaz ayağı deniyor, hemen belirtelim.
 

Shiseido Glow Revival Eye Treatment, göz çevremizi en az bizim kadar düşünen çok özel bir krem. En azından bu prensiple üretildiğinden kendisini bu şekilde tanımlamak yanlış olmaz. 
 

Göz çevresini yenileyen ve aydınlatan bir bakım kremi olan Glow Revival, göz çevresinin genel görünümünü düzelten ve 24 saat nemlendirici etkili göz çevresi kremidir. Göz çevresini aydınlatır ve ışıltı verir. Bunu da tam olarak gerçekleştirir. Ama bu kremden maksimum fayda sağlamanın bir püf noktası var: Kassa masajı. Bu masaj tekniği ile uygularsanız, göz çevrenizdeki olumlu ve hızlı değişime kısa sürede kavuşursunuz.
 

Kassa masaj tekniğini öğrenmek için haberimize okuyun: GÖZ ÇEVRENİZİN BAKIMINI MASAJLA YAPAN MUHTEŞEM KREMLE TANIŞIN! 

 

 

4) SPF’li koruma

 

Shiseido Urban Environment UV Protection Cream, aslında şehir yaşamında cildi UV ışınlarına karşı korumak için geliştirilmiş günlük güneş kremi. SPF30 ve SPF50 olarak 2 çeşidi bulunuyor. Günlük kullanım için tasarlanmış bir güneş kremi. Yaz ve kış günlük kullanım için tasarlandığından dolayı da bildiğimiz güneş kremlerinden biraz daha farklı.

 

Bu farklar neler?

 

1) Bu yüksek korumalı güneş kremi, birçok güneş koruyuculu kremin aksine tüy gibi hafif bir yapıda. Cilt tarafından çok iyi emilir ve yapışkan bir his bırakmaz.

 

2) Günlük hayatta yüzünüzde tek başına nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Uzun süreli nemlendirme özelliğiyle cildi pürüzsüzleştirir.

 

3) Makyaj bazı olarak kullanabilirsiniz. Üzerine makyajınızı rahatlıkla yaparsınız. 

 

4) Hem yüzünüze hem vücudunuza güneş koruyucu olarak sürebilirsiniz.

 

5) Aynı zamanda cilt bakım ürünü olarak da kabul edebilirsiniz. İçeriğinde ciltte doğal olarak bulunan nemlendirici amino asitler vardır. UV ışınlarından kaynaklanan hasarı önlemek amacıyla Scutellaria Baicalensis özü içerir. UV ışınlarının neden olduğu DNA hasarını önleyen Elma Gülü Yaprağı özü ile formüle edilmiştir. Bu içeriğin güçlü bir antioksidan etkisi vardır. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ