Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
LOSYON VE TONİK ARASINDAKİ FARK NEDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
TREATMENT SOFTENER ENRICHED
SHISEIDO
Normal/Kuru Ciltler İçin 24 Saat Etkili Yumuşatıcı Losyon
2.950,00 TL
TREATMENT SOFTENER
SHISEIDO
Karma/Yağlı Ciltler İçin 24 Saat Etkili Yumuşatıcı Losyon
2.950,00 TL
FUTURE SOLUTION LX CONCENTRATED BALANCING SOFTENER
SHISEIDO
Lüks Future Solution Lx Zengin İçerikli Yumuşatıcı Losyon
6.900,00 TL
ULTIMUNE POWER INFUSING CONCENTRATE - 75ML
SHISEIDO
Cildin Savunmasını Güçlendiren Konsantre
6.250,00 TL
STARTER SKIN CARE KIT
SHISEIDO
Cilt Savunmasını Güçlendiren Seyahat Kiti
3.110,00 TL 2.100,00 TL
ARINDIRICI & NEM BOMBASI & GÖZENEK SIKILAŞTIRICI SET
SHISEIDO
Karma & Yağlı Ciltler
6.800,00 TL 5.780,00 TL
ARINDIRICI & NEM BOMBASI & GÖZENEK SIKILAŞTIRICI SET
SHISEIDO
Normal & Kuru Ciltler
6.800,00 TL 5.780,00 TL
EUDERMINE ACTIVATING ESSENCE
SHISEIDO
Cildi Güzelleştiren Losyon
4.200,00 TL
LIGHT REFLECTING MULTI-ACTION TREATMENT LOTION
NARS
Ultra Nemlendirici & Cildin Işığını Ortaya Çıkaran Bakım Losyonu
2.030,00 TL

Cilt Bakım

LOSYON VE TONİK ARASINDAKİ FARK NEDİR?

  • Haziran 22, 2023

Cilt bakım rutininize bu ikisinden birini dahil etmek istiyor ancak nasıl kullanmanız gerektiğini, ne işe yaradıklarını ve aralarındaki farkı bilmiyorsanız, sorularınızı cevaplamaya hazırız!

Muhtemelen cilt bakımında hemen hemen hiçbirimizin es geçmediği ürünler var. Temizleyici, serum ve nemlendirici gibi… Ancak cildinizin çok daha aydınlık, canlı, sağlıklı ve parlak olmasını sağlamak adına bunlar dışında rutininize dahil edebileceğiniz başka detaylar da var. Tonik ve losyon ise tam olarak bu aşamada devreye girerken, ikisi arasında bazı kafa karışıklığı yaratan şeyler var. Bizler de ikisi arasındaki farkı, ne işe yaradıklarını ve nasıl kullanmanız gerektiğini mercek altına alıyoruz.

Losyon nedir?
Losyon, köpük ya da krem formundaki bir temizleyiciyle cildi temizledikten sonra, bakım rutininde yer alan serum ve nemlendiricilere bir hazırlık aşaması oluşturuyor. Cildin yüzeyine nüfuz ederek cildin daha nemli, yumuşak ve esnek hissetmesini sağlıyor. Nemsizlik, donukluk, aşırı yağlanma, yaşlanma belirtileri gibi cilt sorunlarıyla mücadele ediyorsanız cilt bakım rutininize mutlaka losyon dahil etmelisiniz. Ayrıca losyonlar toniklere göre daha uyumludur; yağlı, hassas veya kuru, tüm cilt tipleri kullanabilir. 

Tonik nedir?
Aslında güzellik dünyasında pek çok uzman tarafından tonik veya losyon arasında pek bir farkın olmadığı açıklanmış durumda. Yani tonikler de tıpkı losyonlar gibi ciltteki problemleri giderme ve daha sağlıklı bir görünüm elde etme noktasında bakım rutinine destek veriyor. 

Tonik ve losyon farkı
- Losyonlar çoğunlukla alkol içermez ve cildi nemlendirmek için formüle edilmiştir. Daha nazik bir üründür ve hassas ciltler için yatıştırıcı olabilir. Ayrıca cildin her ihtiyacına göre cildi hazırlar ve tedavinin ilk adımı olarak kabul edilir.

- Her ikisi de cildin pH'ını dengeler.

- Tonik ise genellikle ciltteki fazla yağı kontrol etmek ve gözenek görünümünü en aza indirmek için kullanılır.

- Her iki ürün de cilt temizliği yapıldıktan sonra kullanılır. Yani cildi kirlerden arındırmak için değil, bir sonraki adıma cildi hazırlamak için kullanılır. 

- Akne eğilimli veya hassas ciltler için çoğu zaman tonik önerilmez. 

Losyon nasıl uygulanır?
Her cilt tipine daha iyi uyum sağlayabildiği için losyonlar son zamanlarda cilt bakım dünyasında daha geniş bir yer edinmeye başlamış durumda. Losyonu sabah ve/veya akşam cildinizi temizledikten sonra ister parmaklarınızla isterseniz de pamuk yardımıyla tampon hareketlerle cildinize uygulayabilirsiniz. Sadece serum ve nemlendirici uygulamadan önce birkaç dakika ürünün cildiniz tarafından emildiğine emin olmanız yeterli.

Losyon önerileri
Cilt tipinize uygun ürün seçimi yapmanız, elde edeceğiniz faydalar için de çok önemli. O halde sizin için birkaç öneri sunalım;

Shiseido Eudermine Activating Essence
Shiseido’nun üstün teknolojileriyle donatılmış en yeni ürünlerinden biri olan Eudermine, cildin bariyer fonksiyonunu güçlendirerek iç ve dış streslere karşı daha dirençli olmasını sağlayarak cildi güzelleştiriyor. Ayrıca cildi uygulanacak diğer bakım ürünlerine çok güzel bir şekilde hazırlıyor. İçeriğindeki prebiyotik sayesinde cildin dengesini korurken, daha nemli bir cilt için epidermal Hyaluronik asit üretimini destekliyor. Işıltılı bir cilt elde etmek için hücre döngüsüne, içten nemlendirmeye ve güçlü bir bariyere odaklanıyor.

Shiseido Treatment Softener Enriched: Normal ve kuru ciltler için uygun olan bu yumuşatıcı etkili losyon, yaşlanma karşıtı ve nemlendirici içeriklere sahip. İnce çizgilerin görünümünü iyileştiriyor, cildin netliğini arttırıyor ve cilt dokusunu güzelleştiriyor. Sağlıklı bir görünüm için cildi sonraki bakımlara hazırlıyor.

Shiseido Treatment Softener: Bu losyon ise Enriched versiyonuyla aynı özelliklere sahip. Sadece cilt tipi olarak karma/yağlı ciltler için çok daha uygun. 

Shiseido Future Solution LX Concentrated Balancing Softener: Cildinize yatırım yapma konusunda daha lüks ürünler kullanmak isterseniz de bu losyon devreye girmeye hazır. Shiseido’ya özel gelişmiş Enfüzyon Formülü cilde uzun süreli nem vererek anında yumuşaklık ve esneklik sağlıyor. İçeriğindeki Enmei bitkisi, ömür boyu süren güzel ve genç cilt için Longevity geninin korunmasını ve hücre çoğalımını arttırıyor. Cilt yapısını ve cildin genel durumunu temelden iyileştiriyor.

Shiseido Benefiance Nutri Perfect Pro-Fortifying Softener: Daha olgun ciltler için uygun olan Benefiance Nutri Perfect Pro-Fortifying Softener, cansızlığı, sertliği ve kırışıklıkları hedef alıyor. Özellikle hormonal değişikliklerle bağlantılı olarak kırışıklık, renk ve sıkılık kaybı gibi sorunlar yaşayan kadınlar için mükemmel bir seçenek. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ