Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
NEWYORK MODA HAFTASI’NDAN ÇIKAN 10 TREND
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürün

Makyaj Modelleri

NEWYORK MODA HAFTASI’NDAN ÇIKAN 10 TREND

  • Temmuz 21, 2020

NewYork Moda Haftası’ndan sonra yeni trendlerle ilgili net fikirlerimiz oluştu. Bunları kullanmak için daha fazla beklemek zorunda değiliz elbette. Baştan belirtmek de fayda var: Bu sezon karma ve yaratıcı olarak hatıralarda yer alacak.

Bahar trendlerine dair aldığımız notları aşağıda 10 anahtar madde olarak sıraladık.

1) Makyajsız güzellik
Marc Jacobs yüz kapatıcısından ve rujdan tasarruf için modellerini makyajsız podyuma çıkardı. Bir makyaj sanatçısının parasını almasına rağmen işe gitmemesi sadece moda sektöründe görülmüştür... Bu dediklerimiz espri tabii ki!
Asıl kapsamlı mesaj burada kendi cildinizin tekrardan IN olması. Geçtiğimiz sezonlarda mat veya buğulu görünüm olsun, yüz her zaman kapatıcı, fondöten ve pudra ile bitirilirdi. Ama artık olay ‘sahici’ olmak. Ve bizce bu harika trend çok benimsenecek! Elbette uygulaması da çok kolay

Marc Jacobs’ın yanı sıra, bu görünümü Phillip Lim ve Alexander Wang podyumlarında da gördük. Şovlarda yüze yapılan işlem, kontür ve ışık kazandırmaktan öteye gitmedi. B u da cildi çıplak ama şekillendirilmiş gösterdi.

2) Grafik eyeliner
Grafik eyeliner yeni bir trend değil -bir kaç sezondur var aslında- ama bu sefer karşımıza daha sert olarak çıkıyor. Bu sene sadece siyah değil, gökkuşağı renkleri hatta beyaz eyeliner kullanılan örnekler oldu.

Burada gözüktüğü kadar aşırıya kaçmanıza gerek yok –üst kirpiklerinize çekeceğiniz ince bir çizgi mükemmel olacak. Ya da biraz daha cesur olmak istiyorsanız, mavi grafik kedi gözlerinden yapmak enfes olacaktır. Dior’un yeni sıvı eyeliner'ı pembe, mor ve mavi tonlarında. Kullanmak için çok uygun.

3) Mat manikür
Tırnak sanatı henüz demode olmuş değil fakat bu sezon neredeyse hiç yapılmamış tırnaklar göreceğiz. Podyumda en kusursuz manikür ise DKNY’ye aitti. Modellerin tırnaklarına birkaç farklı şeffaf tırnak cilası ve son kat olarak mat doku yapılmıştı. Efekt çok şık olmuştu. Matlık manikürü yüceltmişti...Bunun üzerinde düşünülmüş bir hareket olduğu belli...
Bu sezon mat manikürü kesinlikle tavsiye ediyoruz. Ama kombinasyonu parlak renkli ojelerle değil şeffaf ya da pembe şeffaf cilalar ile yapın. Ellerinizi cansız vitrin mankenleri gibi düşünürseniz doğru işlemi de yapacağınız kesin.

4) Kalın kaşlar
Geçen sezonlarda her zaman anahtar bir dudak modası olurdu –turuncu, sıcak pembe veya klasik kırmızı dudaklar hemen aklınıza gelmiştir. Bu sefer 'odak' dudakların üstüne değil göz kapakları ve kaşlara kaydı diyebiliriz. (İlginç olan kirpikler üzerine fazla gidilmemesi.)

Kalın kaşlar tek kelimeyle: Moda.

5) Yüz takıları
Tasarımcıların küçük aplikelerini ve süslemelerini görmeye devam ediyoruz. Buna ‘yüz takıları’ diyebiliriz. Rodarte’nin “piercingleri de bu kategoriye giriyor.
Bu trendin kapısını ilk Chanel açtı. Birkaç yıl önce kendi duble C logosu ile podyumda büyük sükse yapmıştı. Daha sonra bunları kendi mağazalarında limitli olarak satışa çıkarmıştı.

6) Koyu farlar
Geçtiğimiz birkaç senede dudaklarımıza bütün renklerin tonlarını kullandık. Bundan sonra gözlerimizde de aynı renk çeşitliliğine başlayabiliriz.

Daha öncede dediğimiz gibi aslında işimiz kirpikler ve kirpik çizgisi değil. Mesele göz kapaklarını tamamen renklendirmek. Her ne kadar cesaretsizlere göre olmasa da parlak maviler çok ön planda olacak.

7) Yalın bırakılmış tırnaklar
Tırnak sanatında tırnakları yalın bırakmak yeni bir akım. Buna başlı olarak tırnağın bir bölümünün boyanıp diğer kısmının boş bırakılması “negatif alan” olarak tırnak sanatında adlandırılıyor. Tırnak sanatı, belirli bir ya da birkaç rengin düz ya da desenli bir şekilde uygulanması ile oluyordu. Şimdi ise yeni moda: Negatif alanlı tırnaklar olacak.

8) Düğümlü saçlar
Düğümler Carolina Herrera’daki tasarım at kuyruklarından, Thakoon’daki ıslak görünümlü süslere kadar birçok farklı şekilde podyumlardaydı. Ama en şık olanının haricinde –günlük hayatta kullanabileceğimiz- en iyi model Zero – Maria Cornejo’daydı.

Bütün saça uygulamaktan çok ufak detaylarda, yarım toplama ya da at kuyruğunda düğümleri kullanmak daha uygun.




 9) Mat dudaklar
Şovlarda şimdiye kadar parlak ve ıslak dudakları daha doğru bulurduk ama artık değil. 2015 bahar şovları parıltının aslında bunlarda olmadığını bize gösterdi. Dudaklardaki göze batan matlık sınıfı geçtiğini kanıtladı.

En iyi dudaklar muhtemelen Oscar de la Renta’dakilerdi. Parmaklarla uygulanmış hafif lekeler hafif ısırılmış efektini veriyorlardı.

Ayrıca Altuzarra’daki oyuncak bebek gibi uçuk pembe ve parıltısız dokuya da bir göz atmanızı öneririz.

10) Arkaya atılmış saç stilleri
Zac Posen, Peter Som, Suno ve Proenza Schouler gibi tasarımcılar bu stili sundular. Sadece iyi bir saç spreyi ile saçlarınızı geriye atmak, tek ihtiyacınız olan şey.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ