Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ORYANTAL PARFÜM NE DEMEK?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
THE WORLD ARTHUR EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum- Oryantal Odunsu
10.370,00 TL
THE BEWITCHING YASMINE EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Oryantal Odunsu
10.370,00 TL
CLANDESTINE CLARA EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Oryantal Amberli
10.370,00 TL
HALFETI LEATHER EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Oryantal Odunsu
9.580,00 TL
THE LEGACY OF PETRA EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau de Parfum - Odunsu Oryantal
9.580,00 TL
CONSTANTINOPLE EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum- Oryantal Odunsu
9.580,00 TL
CAIRO EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum- Oryantal Çiçeksi
9.580,00 TL

Parfüm

ORYANTAL PARFÜM NE DEMEK?

  • Mayıs 24, 2023

Parfümlerin ait olduğu ailelere baktığımızda baharatlı ve çiçeksi gibi oryantal de sıkça karşımıza çıkıyor. O halde hem detaylarını hem de en iyi oryantal parfümleri inceleyelim.

Parfüm seçimi yapmadan önce detaylı bir araştırma yapanlardansanız, mutlaka içeriğine, hangi notalarla hayat bulduğuna ve teninize yakışıp yakışmayacağına dikkat edersiniz. O halde parfüm ailelerini bilmek de bu açıdan önemli. Tıpkı çiçeksi ve baharatlı koku aileleri gibi ortanyal parfümler de kendini başka bir çatı altında birleştiriyor.

Oryantal parfüm ne demek?
Oryantal kokular, kalıcı ve yoğun aromaları sayesinde daha çok kış ayları için popüler bir seçim olurken, elbette kullanmayı tercih edenler için yaz aylarında da devreye girebilir. Oryantal parfüm içerikleri, genellikle Hindistan ve Mısır gibi lokasyonlardaki ilk koku kreasyonlarından ilham alır.

Oryantal parfüm ailesini çiçeksi oryantal ya da odunsu oryantal olarak da farklı kategorilere ayırmak mümkün. Çiçeksi oryantal kokular biraz daha hafiftir ve akılda kalıcı bir parfüm istiyorsanız mükemmel olabilir. Odunsu oryantal kokular ise sıcak ve çekici notalarla daha derinlik bir ruha sahiptir. Oryantal parfümler genellikle amber, vanilya, tonka fasulyesi ve paçuli gibi notalara sahiptir.

En iyi oryantal parfümler
Oryantal parfümlerin size hitap ettiğini düşünüyorsanız, keşfetmeniz gereken seçenekleri ise sizin için derledik:


Penhaligon’s The World According To Arthur 
Bu popüler parfüm, Tütsü, Tahiti Vanilya İnfüzyonu, Greyfurt, Amber Tohumları, Adaçayı Özü ve Tonka Fasulyesi Özü gibi notalarla egzotik yanını temsil ediyor. 

Penhaligon’s The Bewitching Yasmine
Oryantal odunsu bir parfüm olan The Bewitching Yasmine kakule, yasemin, tütsü, vanilya, kahve ve oud notalarıyla hayat buluyor. 

Penhaligon’s Clandestine Clara
Portraits serisinin bir başka üyesi olan bu parfüm ise oryantal amberli koku ailesine ait. İçeriğinde yer alan om-vanilya, misk-tarçın, paçuli-amber oryantal parfüm özelliklerini mükemmel şekilde karşılıyor.

Penhaligon’s Halfeti Leather
Markanın popüler parfümlerinden biri olan Halfeti Leather Trade Routes koleksiyonunun bir parçası. İhamını değerli ipekler ve güzel işlemeli kumaşlardan alırken, bergamot, erik, yeşil ve turunçgil akorları, siyah gül, yasemin, lavanta, kakule, kimyon, menekşe, tarçın, ud, paçuli, sedir ağacı gibi zengin notalara sahip.

Penhaligon’s Legacy of Petra
Ürdün’ün gizemli antik kenti Petra’ya bir övgü niteliği taşıyan Legacy of Petra’nın ihamını aldığı Antik Petra Kenti gibi gizemli, sıcak ve enerjik bir ruhu var. Mür, meyan kökü, vanilya, belambre notalarıyla hayat bulan koku; bergamot, rezene ve yeşil çay notalarıyla tazeleniyor.

Penhaligon’s Constantinople
Avrupa ve Asya kıtalarını bağlayan bir köprü konumunda olan, Karadeniz ile Ege'nin mavi denizlerinin tam ortasında yer alan Konstantinopolis/İstanbul’dan ilhamı alan bu parfüm oldukça özel bir yere sahip. Koku üst notalarda pembe biber, lavanta ve sardunya, orta notalarda Konsantre İris Özü, Damas Gülü, alt notalarda ise Vanilya, Paçuli, Meşe Yosunu içeriyor.

Penhaligon’s Cairo
Trade Routes serisinden bir başka parfüm de Cairo ve oryantal çiçeksi ailesine ait. Kahire üzerinde yükselen güneş ve sıcak safran baharatından ilham alan parfüm Sri Lanka sandal ağacı, damas gülü, safran, laden reçinesi ve paçuli notalarına sahip. Üstelik ünisex kullanım imkanı sunuyor. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ