Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YÜZ BAKIM YAĞI NE İŞE YARAR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
WASO YUZU-C GLOW-ON SHOT SERUM
SHISEIDO
Anında Parlaklık & Nem Veren 2 Fazlı Serum
2.390,00 TL
FACE AND BODY VIBRATING -Y- ROLLER
AURELIA GENEVE
Yüz & Vücut İçin Pilli ve Titreşimli Germanyum -Y- Roller
3.450,00 TL 2.760,00 TL
FACE AND BODY BEAUTY GERMANIUM ROLLER
AURELIA GENEVE
Yüz ve Vücut İçin Anti-Aging Etkili Germanium Roller
1.590,00 TL 1.272,00 TL
STAINLESS STEEL GUA SHA
AURELIA GENEVE
Paslanmaz Gua Sha - Çelik
1.190,00 TL 952,00 TL
ROSE QUARTZ GUA SHA CRYSTAL - SQUARE
AURELIA GENEVE
Kare Şekilli Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
890,00 TL 712,00 TL
AMETHYST GUA SHA CRYSTAL - HEART
AURELIA GENEVE
Kalp Şekilli Gua Sha Taşı – Ametist
1.090,00 TL 872,00 TL
ROSE QUARTZ GUA SHA CRYSTAL - HEART
AURELIA GENEVE
Kalp Şekilli Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
890,00 TL 712,00 TL

Cilt Bakım

YÜZ BAKIM YAĞI NE İŞE YARAR?

  • Şubat 23, 2023

Bir zamanlar yağ bazlı ürünlerin kullanımından kaçınılırken, K-Beauty trendlerinden biri olan yüz için bakım yağları bu algıyı tersine çevirmeyi başarıyor.

Bundan belirli bir süre önce cilt bakımı konusunda nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiği noktasında yağ bazlı ürünlerden uzak durulması öğütlenirdi. Yağsız nemlendiriciler, yağsız SPF ürünleri ve esasen yağsız her şeyi dikkate almamız gerektiğini düşünürdük. Hele de hali hazırda yağlı ve karma bir cildiniz varsa bunların yanından bile yaklaşmamalıydınız. Ancak takvimler 2023’ü gösteriyor ve cilt bakımına dair eskiden doğru bildiğimiz bazı şeyler artık yanlış kabul ediliyor. Tıpkı yüz için bakım yağları gibi. 

Yüz bakım yağı ne işe yarar?
Zengin yüz bakım yağları aslında çoğu cilt tipi için uygun. Yani karma, yağlı veya akneye eğilimli bir cilde sahip olsanız bile bu tarz ürünleri günlük cilt bakımı rutininize dahil etmek, cildiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri.  Dikkat etmeniz gereken şey ise özellikle saf içerikli yüz bakım yağı kullanırken miktarını minimumda tutmak. 
Ayrıca yüz için bakım yağı nemlendirici kremler gibi bir göreve sahip değil. Temel olarak cilde nem sağlamak gibi bir amaçtan ziyade cildin yüzeyinde kaldıkları için, halihazırda uygulamış olduğunuz diğer her ürünün hidrasyonunu ve bileşenlerini hapsetmeye yardımcı olurlar.

Yüz için bakım yağları cildinize nemi hapsetmek için ekstra bir koruma katmanı sağlarken şu tarz faydaları da öne çıkıyor;
- Kırışıklıkları en aza indirmek için kolajen üretimini teşvik eder.
- Cildi serbest radikallerden korur.
- Cilt tonunu eşitler.
- Yağlı bir görünüm bırakmadan cilde ışıltı katar ve daha aydınlık, parlak görünmesini sağlar.
- Cildi dolgunlaştırmaya, beslemeye ve sıkılaştırmaya yardımcı olur.
- Cildin dış tabakası için bir bariyer görevi görür.

Yüz için hangi yağ kullanılır?
Söz konusu bakım yağları olduğunda akla Pürüzsüz cilt için hangi yağ?, Hangi yağ cildi güzelleştirir?, Hangi yağ cildi sıkılaştırır? ya da Kırışıklık için hangi yağlar kullanılır? gibi sorular gelebilir. İşte en çok öne çıkan yüz için bakım yağları;
 

Argan yağı: Argan yağı, yağ asitleri ve E vitamininden oluşan bir yüz yağıdır. Bu elementler, nem kaybını önlemek ve en dıştaki cilt tabakasını yumuşatmak için devreye girer.

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağının antiseptik özellikleri, cildin doğal yağ üretimini kontrol etmeye yardımcı olur. Çay ağacı uçucu bir yağ olduğundan, tahrişi önlemek için uygulamadan önce seyreltmeniz gerekir. Doğrudan cildinize uygulamak yerine çay ağacı yağı içeren ürünlere şans verebilirsiniz. Özellikle yağlı, karma ve akneye meyilli bir cildiniz varsa bu yağ tam da size göre olabilir. 

Jojoba yağı: Bu yağ, ultra yatıştırıcı ve anti-enflamatuar faydalara sahiptir. Jojoba yağı sebum üretimini dengelediğinden, sivilceleri temizlemek ve gelecekte çıkmalarını engellemek için tedavi olarak kullanabilirsiniz.

Kuşburnu yağı: Yüz için bakım yağları listesinin belki de en popülerlerinden biri. Kuşburnu yağı oldukça yumuşatıcıdır, sağlıklı bir cilt bariyerini destekleyen antioksidanlar ve bitkisel besinlerle doludur. Cilde verdiği canlı ışıltının yanı sıra tahriş önleyici özellikleriyle de ön plana çıkar.

Marula yağı: Cildi yumuşatan ve besleyen hem oleik hem de linoleik yağ asitlerine sahiptir ve dolayısıyla cildin daha nemli ve yumuşak olmasını destekler. Marula yağı ayrıca güçlü antioksidan özelliklere sahipti ve yaşlanma karşıtı faydalar sunar. 

Yüz bakım yağı nasıl kullanılır?
Çoğu yağda olduğu gibi, onu doğrudan kullanabilir veya bir serum veya nemlendiricide diğer bileşenlerle karıştırılmış olarak arayabilirsiniz. Shiseido Waso Yuzu-C  Glow-On Shot iki fazlı formülüyle buna bir örnek oluşturuyor. Japon Yuzu özünün nem yükleme gücü ve aydınlatıcı özelliği içeriğindeki C Vitamini ile birleşirken, cildin parlaklığını anında artırarak nem seviyesini 8 saat içinde ikiye katlıyor.

Günlük olarak kullanabileceğiniz yüz bakım yağlarını tek başına kullanıyorsanız gece cilt bakım rutininizin son adımı olarak, gündüz ise güneş kreminizden önce uygulayabilirsiniz. Cildinize ekstra bakım yapmak, kırışıklıkları engellemek, kan dolaşımını artırmak ve daha gergin bir cilde sahip olmak isterseniz, yüz bakım yağınızla birlikte aşağıdaki doğal taşları ve cilt bakım aletlerini kullanabilirsiniz.
Aurelia Geneve Kalp Şekilli Pembe Kuvars Taş
Aurelia Geneve Kalp Şekilli Ametist Taşı
Aurelia Geneve Kare Şekilli Pembe Kuvars Taşı
Aurelia Geneve Paslanmaz Çelik Gua Sha
Aurelia Geneve Face And Body Germanium Beauty Roller
Aurelia Geneve Face And Body Vibrating Y Roller
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ