Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BOYADAN YANAN SAÇ NASIL DÜZELİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
THE BOND TREATMENT SYSTEM
OLAPLEX
Yoğun Onarıcı & Nemlendirici & Bağ Güçlendirici Üçlü Saç Bakım Seti
4.470,00 TL
BOND MAINTENANCE SYSTEM
OLAPLEX
Saç Kusursuzlaştırıcı & Bağ Güçlendirici Üçlü Bakım Seti
4.470,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 0 INTENSIVE BOND BUILDING TREATMENT
OLAPLEX
Bağ Yapılandırıcı Yoğun Saç Bakım Spreyi
1.490,00 TL
No. 5 BOND MAINTENANCE CONDITIONER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Kremi
1.490,00 TL

Boyalı Saçlar

BOYADAN YANAN SAÇ NASIL DÜZELİR?

  • Aralık 26, 2022

Saçlarınızı sık sık boyatıyorsanız, özellikle de açıcı işlem uygulanıyorsa, kötü tecrübeler yaşamış olabilirsiniz. Peki, bu durum nasıl tersine dönebilir?

Kimyasal olarak zarar görmüş saçlar, genellikle açıcı işlemlerin veya aşırı renklendirmenin sonucudur. Hele de ince telli ve zayıf saçlarınız varsa, durumdan çok daha çabuk etkilenebilir, sonucunda saçlarınızın yanmasıyla bile karşı karşıya gelebilirsiniz.


Boyadan yıpranmış saçlar kendini nasıl belli eder?
Boya nedeniyle zarar görmüş saçlar kırılgandır, yani saç kırıklarıyla karşılaşmanız daha olası hale gelir. Özellikle de açıcı işlem uygulanmış sarışınlar için bu durumda yanmış saç görüntüsü saçların çatallaşması şeklinde kendini gösterebilir. Hasarlı saçların koptuğu yerlerde, kuru saç lifleri doğal şeklini koruyamaz.

Bununla ilgili küçük bir deneme yapmak isterseniz bir tutam saç alın, iki ucundan tutun ve yavaşça çekin. Eğer koparsa, büyük olasılıkla saçlarınız zarar görmüştür.


Yanmış saç nasıl düzelir?
Yanmış saçlardan muzdaripseniz, hemen saç kesimini değerlendirmenize gerek yok. Hasarın büyüklüğüne göre saç tellerinizi kurtarmanız mümkün. 
-    Öncelikle çok zorunlu olmadığı sürece hem kimyasal işlemlerden hem de ısıdan uzak durun ve bir süre saçlarınızı doğal haliyle dinlenmeye bırakın.
-    Bu aşamada yanan saçlara mucize arıyorsanız maskeler gibi durulanmayan ürünlerin büyük bir faydasını görebilirsiniz. Size önerilerimize ise şöyle;
Olaplex N° 6 Bond Smoother
Durulama gerektirmeyen ve saç şekillendirici olarak görev gören N° 6 Bond Smoother kuru, boyalı ve kimyasal işlem görmüş tüm saçlar için uygun. Saçları ağırlaştırmadan nemlendirirken, hem nemli hem de kuru saça uygulanabiliyor.


Olaplex N° 7 Bonding Oil
N° 6 Bond Smoother ile beraber bir uyum içinde hareket edebilen bu yağ, saçtaki hasarlı bağları güçlendirmek için formüle edilmiş yıldız bileşen bis-aminopropil diglikol dimaleat içeriyor. Elektriklenmeyi en aza indirirken parlaklığı, yumuşaklığı ve renk canlılığını önemli ölçüde artırıyor.
Olaplex N° 9 Bond Protector Nourishing Hair Serum
Durulama gerektirmeyen bir başka Olaplex ürünü de N° 9 Bond Protector Nourishing Hair Serum. Saçı ısıya ve çevresel faktörlere karşı koruyan serumdan küçük bir miktarı ürünü nemli saça uçlardan köklere doğru uygulamanız ise yeterli.

Olaplex No.8 Bond Intense Mouisture Mask

Saçlarınız boyadan yıprandıysa sık sık nem verecek ürünlere bakım rutininizde yer açmalısınız. Hasar görmüş saça bakım yapan ve yoğun nem sağlayan bu onarıcı maske saçtaki bağları güçlendiriyor. Kuru, kırılgan saçları ve yıpranmış saç bağlarını güçlendirip  onarıyor. Saçlara 2 kat fazla parlaklık, 4 kat fazla nem ve 6 kat fazla pürüzsüzlük sağlıyor. Saçların daha hacimli görünmesine yardımcı oluyor. .

Yanan saç ne kadar zamanda düzelir?
Bu aslında saçınızdaki hasarın ne kadar derin olduğuyla alakalı. Boyama işlemlerine yeni başladıysanız, önerdiğimiz ürünler eşliğinde daha kısa sürede sonuç elde edebilirsiniz. Saçlarınız boyadan yandıysa, yine aynı ürünleri daha uzun süre düzenli olarak uygulamanız daha sağlıklı olacaktır.


Saçı en hızlı ne uzatır?
Saçlarınız boyadan dolayı yanmışsa, hem kökleri hem de uçları durumundan etkilenmiş demektir. O yüzden hızlı ve sağlıklı şekilde uzatmak, var olan haliyle zor olabilir. Saçlarınızı daha hızlı uzatmak istiyorsanız, nem bakımlarına ağırlık vermeli, boyadan bir süre uzak durmalı, beslenmenize dikkat etmeli ve eğer gerekliyse çatallaşmış kısımlarından kestirmelisiniz.

 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ