Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DOĞRU FONDÖTEN SEÇİMİ İÇİN İPUÇLARI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
SOFT MATTE COMPLETE FOUNDATION
NARS
Yüksek Kapatıcılık Sağlayan Mat Bitişli Fondöten
2.100,00 TL
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL
SOFT MATTE ADVANCED PERFECTING POWDER
NARS
Cilt Dokusunu Pürüzsüzleştiren Mat Pudra
1.890,00 TL
PURE RADIANT TINTED MOISTURIZER SPF 30
NARS
Cilde Parlaklık Veren -Yağsız- Renkli Nemlendirici SPF30
2.180,00 TL
SHEER GLOW FOUNDATION
NARS
Cildin Işıltısını Ortaya Çıkaran Fondöten
2.240,00 TL
THE SOFT MATTE POWDER & FOUNDATION BUNDLE
NARS
Soft Matte Advanced Perfecting Pudra & Soft Matte Fondöten Seti
3.990,00 TL 3.391,50 TL
THE LIGHT REFLECTING FOUNDATION & SETTING POWDER - LOOSE BUNDLE
NARS
Light Reflecting Fondöten & Sabitleyici Toz Pudra Seti
4.410,00 TL 3.748,50 TL
LIGHT ON LOCK BUNDLE
NARS
Light Reflecting Fondöten & Soft Matte Advanced Perfecting Pudra Seti
4.270,00 TL 3.629,50 TL
BEST IN GLOW BUNDLE
NARS
Cilde & Dudaklara Canlı Görünüm Kazandıran Set
7.160,00 TL 5.728,00 TL

Ten Makyajı

DOĞRU FONDÖTEN SEÇİMİ İÇİN İPUÇLARI

  • Ekim 30, 2023

Sizin için en iyi fondöteni nasıl seçmeniz gerektiğine dair püf noktalarını keşfedin.

Makyaj adımının en önemli aşamalarından biri elbette fondötenler. Çünkü pek çok amacı bir araya getirerek kusursuz bir ten görünümü yaratmanın en kolay yolunu sunarlar; sivilceleri ve koyu lekeleri kapatırlar, cilt tonunuzu eşitlerler, parlak bir görünüm elde etmenize yardımcı olurlar.

Yani diğer makyaj ürünlerinin aksine, fondöten seçimi yaparken bazı şartları göz önünde bulundurmalısınız ki, ortaya mükemmel bir sonuç çıksın. Fondöten seçimi yaparken zaman zaman kararsız kalıyorsanız, mükemmel fondöteni bulmak için aklınızda bulundurmanız gereken maddeleri bir araya getirdik.

1- Cilt tipinize göre seçim yapın
Kusursuz bir ten görünümü için fondöteninizin cilt tipinize uyması önemli. Yağlı ciltler için en iyi fondötenler, matlaştırıcı etkili ve aşırı yağ üretimini kontrol edenler olurken, kuru ciltler ise cilde nem katacak saten bitişli fondötenler tercih etmeli. Ayrıca cildiniz donuk mu, akneye meyilli mi gibi konuları da seçim yaparken hesaba katmalısınız.

NARS Soft Matte Complete Foundation yağlı ve karma ciltlerin çok seveceği bir fondöten. Çünkü Hydramatte Balancing Complex sayesinde fazla sebumu dengeler. Ciltte pürüzsüz bir doku bırakarak ikinci bir cilt hissi yaratır. Ayrıca yumuşak mat bir bitişe sahiptir.

NARS Light Reflecting Fondöten ise sunduğu aydınlatıcı etkiyle pek çok cilt tipine uyum sağlayabilecek bir seçenek. Hem cildi pürüzsüzleştirerek cildin ışığını ortaya çıkarır hem de cilt bakımı faydaları sunar. Dilerseniz bu fondötenin ardından makyajınızı sabitlemek ve biraz matlık elde etmek için NARS Soft Matte Advanced Perfecting Powder uygulayabilirsiniz.

2- Cilt alt tonunuzu belirleyin
Elbette ikinci aşamada cilt alt tonunuza uygun bir seçim yapmanız geliyor. Çünkü kendi cildinizden daha açık ya da daha koyu tonlar, ten makyajı uygulamasından istediğiniz mükemmel sonucu almanızı engeller. 

Sıcak, soğuk veya nötr alt ton gibi seçeneklerden hangisine sahip olduğunuzu keşfetmek için bu iki yazımıza mutlaka göz atmalısınız.
HANGİ CİLT ALT TONU MAKYAJDA HANGİ RENKLERİ KULLANMALI?
CİLT ALT TONU RENGİ NE DEMEK? SİZİN CİLT ALT TONU RENGİNİZ NEDİR?

3- İstediğiniz kapatıcılığı göz önünde bulundurun
Burada cildinizdeki kusurları ya da istediğiniz sonucu düşünmelisiniz. Eğer sivilce ve leke probleminiz varsa daha yoğun kapatıcılığa sahip bir fondöten sizin için daha uygundur. Her şeyi kapatmadan sadece cilt tonunuzu eşitlemek istiyorsanız,  o zaman fondöten yerine NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer gibi cilde sağlıklı bir parlaklık veren renkli bir nemlendirici seçebilirsiniz.

4- Mevsime göre değişimler yapın
Cildiniz yaz aylarında biraz daha koyu, kışın ise daha soluk olabilir. Bu nedenle tek bir fondöten tüm yıl boyunca renk konusunda aynı sonucu vermeyebilir. Fondöteninizin ten renginize uyum sağlamadığını fark etmeye başladığınızda, değişim zamanı gelmiştir. Yaz ve kış aylarında sizin için en uygun renk tonlarını belirledikten sonra, sonbahar ve ilkbaharda doğru renk tonunu elde etmek için iki fondöten rengini karıştırmayı deneyebilirsiniz. 

5- Fondöteni boynunuzda deneyin
Yüzünüzle boynunuzu arasında çok keskin bir renk farklılığı oluşmasını istemezsiniz değil mi? Bu yüzden fondöteni el ya da bileğinizde de değil boynunuzda denemeli ve buna göre bir karar vermelisiniz.

Fondöten nasıl sürülür?
Doğru fondöteni seçme konusundaki kafa karışıklarını giderdiğimize göre, mükemmel ten görünümü için bir de fondöten uygulaması yaparken dikkat etmeniz gerekenlere değinelim.

-    Her zaman az miktarda fondöten uygulayarak işe başlayın, ardından doğru miktarda kapatıcılığa ulaşana kadar miktarı artırın. Amaç, fondötenin kalıp gibi durmasını önlemek ve kendi cildinizmiş gibi görünmesini sağlamak.

-    Fondöteninizi yüzünüzün ortasından başlayarak dışarıya doğru dağıtın. Alnınızın ortasından başlayarak burnunuza ve çenenize doğru ilerleyin. Yüzünüzün çevresine ise küçük dokunuşlar yapın. Böylelikle daha doğal ve etkili sonuç alabilirsiniz.

-    Fondöten fırçası, sünger ya da parmaklarınız… Burada neyle fondöten uygulaması yapacağınız tamamen size kalmış. Sadece saç çizgisine, çeneye ve boynunuza doğru uygulama yapmayı, özel günlerde ise kulaklarınızı es geçmeyin. 

-    Fondöteninizi ovarak değil tampon hareketlerle cildinize uygulayın ki doğal bir sonuç elde edin.

Ünlülerin ve makyaj artistlerinin en sevdiği NARS fondöten
Zendaya, Sarah Hyland, Joey King gibi isimlerin makyaj artisti Allan Avendaño ile Jenna Ortega’dan Katie Holmes’a pek çok yıldızla çalışan Vincent Oquendo, en çok NARS Sheer Glow Foundation tercih ediyor.

Avendaño bu fondötenin saten ve nemli bitişini sevdiğin ifade ederken, uygulamadan önce cildi iyice nemlendiriyor, daha şeffaf bir uygulama için parmaklarınızı, daha yoğun bir etki için ise makyaj süngerinden destek almanızı öneriyor.

Oquendo pek çok Hollywood yıldızla çalıştığı için NARS Sheer Glow Foundation’ınen çok da farklı cilt tiplerine uyum sağlamasını sevdiğini belirtiyor. Kendisinin uygulama ipucu ise çok yumuşak bir sonuç için yoğun kıllara sahip bir allık fırçası kullanmak. 
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ