Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÖZLERİN ETRAFINDA RETİNOL KULLANILIR MI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
VITAL PERFECTION UPLIFTING&FIRMING EYE CREAM
SHISEIDO
Sıkılaştıran ve Toparlayan Anti-Aging Etkili Göz Çevresi Kremi
4.950,00 TL
VITAL PERFECTION UPLIFTING&FIRMING EXPRESS EYE MASK
SHISEIDO
Sıkılaştıran ve Toparlayan Anti-Aging Etkili Ekspres Göz Çevresi Maskesi -12 Çift
4.350,00 TL
DAY & NIGHT COMPLETE SET
SHISEIDO
Vital Perfection Gündüz & Gece Cilt Bakım Seti
8.783,00 TL 7.895,00 TL
FIRMING EYE CARE SET
SHISEIDO
Sıkılaştırıcı Göz Bakım Seti
7.220,00 TL 6.495,00 TL

Cilt Bakım

GÖZLERİN ETRAFINDA RETİNOL KULLANILIR MI?

  • Ekim 06, 2023

Retinol, son yılların en popüler ve etkili içeriklerinden biri. Haliyle akıllara da “Retinol gözler için iyi mi?” sorusu geliyor ve biz de bu sorunun cevabını sunuyoruz.

Güneş etkisini kaybetmeye ve havalar yavaş yavaş serinlemeye başladığına göre, artık retinol kullanma zamanı gelmiş demektir! Çünkü biliyorsunuz ki yaz aylarında retinol kullanırken çok çok dikkatli olmak gerekiyor ve sonbahar ile kış ayları bu güçlü içeriği bakım rutinine dahil etmek için daha uygun.

Eğer tıpkı yüzünüz gibi göz çevrenizdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirmek istiyorsanız, bu aşamada da retinol mucizesinden kesinlikle destek alabilirsiniz. 

Gözlerde retinol ne kadar etkili?
Kolajen üretimini artırmaya, cildi nemli tutmaya, ince çizgilerin ve kırışıklıkları azaltmaya, cilt dokusunu pürüzsüzleştirmeye yardımcı olan retinol, göz çevresinde de maharetlerini gösteriyor. Retinol güçlü bir içerik olduğu için, özellikle göz çevresi için formüle edilmiş versiyonlarını kullanmalısınız ki cildiniz tahriş olmasın. Mesela Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Eye Cream bu konuda biçilmiş kaftan. 

Cildi sıkılaştırma ve toparlama uzmanı Vital Perfection serisinin göz çevresi için özel olarak geliştirilen bu kremi, içerdiği retinol sayesinde yaşlanma ve yorgunluk belirtilerine karşı daha fazla direnç için cildin doğal hyalüronik asit üretimini destekler. Göz çevresini sıkılaştırır ve toparlar. Yalnızca 1 haftada sarkmalar, kırışıklıklar ve koyu halkaların görünümünü azaltır.

Retinol kullanırsam göz kremine ihtiyacım var mı diye düşünüyorsanız, cildinize ve göz çevrenize kullandığınız retinol ayrı olmalı. Yani göz çevreniz için Vital Perfection Uplifting & Firming Eye Cream kullanabilirsiniz. 


Retinol göz kremi nasıl kullanılır?
Gündüz ve akşam cilt bakım rutininizin son adımı olarak göz çevrenize retinol içeren göz çevresi kremini uygulayabilirsiniz. Retinol içerdiği için gündüz kullanımında üzerine SPF’li bir ürün kullanmanız daha iyi koruyuculuk sağlayacaktır.

Retinol göz torbalarına yardımcı oluyor mu?
Retinol kırışıklık ve ince çizgi gibi yaşlanma karşıtı etkileriyle bilinse de, etkileri bunlarla sınırlı kalmıyor. A vitamininin bir türü olan retinol, koyu halkaların görünümünü azaltarak cildin gözle görülür şekilde daha pürüzsüz ve parlak olmasını sağlıyor.

Koyu halkalar konusunda ekstra şikayetçiyseniz, Uplifting & Firming Eye Cream’e ek olarak bakım rutininize haftalık olarak bir de Shiseido Vital Perfection Uplifting &Firming Express Eye Mask dahil edebilirsiniz.

Etkili sonuçlar ortaya koyan bu göz altı maskesi, normal retinol ile beraber daha da güçlü etki için saf retinol içerir. Bu sayede yaşlanma ve yorgunluk belirtilerine karşı daha yoğun direnç sağlar. Cildi derinlemesine nemlendirir ve yaşlanma belirtilerini (sarkma, koyu halkalar ve kırışıklıklar) önler.

Retinol göz maskesi nasıl kullanılır?
Haftada 1-2 defa bakım rutininizin son adımına olarak Vital Perfection Uplifting &Firming Express Eye Mask’i uygulayabilirsiniz. 

Gözaltına maskeyi yerleştirip 10 dakika bekletmeniz yeterli. Maskeyi aldıktan sonra kalan ürünü parmak uçlarınız ile cildinize yedirebilirsiniz.

Uygulama ipucu: Maskenin tüm göz alanını kaplayabilmesi için bandın üçgen olan ucunu gözün iç köşesinin altına, yuvarlak ucunu ise gözün dış köşesinin altına yerleştirin. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ