Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GUA SHA İLE GÖZ ALTI TORBALARI VE KOYU GÖZ HALKALARI NASIL GİDERİLİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
ULTIMUNE POWER INFUSING EYE CONCENTRATE
SHISEIDO
Ultimune Çok Fonksiyonlu Göz Çevresi Bakım Kremi
3.850,00 TL
VITAL PERFECTION UPLIFTING&FIRMING EYE CREAM
SHISEIDO
Sıkılaştıran ve Toparlayan Anti-Aging Etkili Göz Çevresi Kremi
4.950,00 TL
THE TIGER EYE GUA SHA
AURELIA GENEVE
Kalp Şekilli Gua Sha Taşı – Kaplangözü
1.190,00 TL 952,00 TL
STAINLESS STEEL GUA SHA
AURELIA GENEVE
Paslanmaz Gua Sha - Çelik
1.190,00 TL 952,00 TL
SPOON GUA SHA - ROSE QUARTZ
AURELIA GENEVE
Kaşık Şekilli Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
990,00 TL 792,00 TL
THE ROSE QUARTZ WING GUA SHA
AURELIA GENEVE
Melek Kanadı Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
990,00 TL 792,00 TL
AMETHYST GUA SHA CRYSTAL - HEART
AURELIA GENEVE
Kalp Şekilli Gua Sha Taşı – Ametist
1.090,00 TL 872,00 TL

Gua Sha Masaj Taşları

GUA SHA İLE GÖZ ALTI TORBALARI VE KOYU GÖZ HALKALARI NASIL GİDERİLİR?

  • Mayıs 04, 2023

Eğer göz altı torbalarından ve koyu göz halkalarından şikayetçiyseniz, gua sha taşı ile yapacağınız masaj bunun çözümü olabilir.

Gua Sha taşları son yıllarda cilt bakım rutininde kendine sağlam yer edinmiş durumda. Sıkı, sağlıklı ve genç görünümlü bir cildin anahtarı düzenli masajdan geçerken, Gua Sha taşları da bunu sağlamak adına devreye giriyor. Yüzün farklı bölgelerinde kullanılabilen bu taşlar, söz konusu göz çevresi problemleri olduğunda da etkin bir görev görüyor. 
Eğer uyandığınızda göz altı torbalarınızın olduğunu gözlemliyorsanız, öncelikle bunun şu şekilde farklı sebepleri olabilir;
-    Alerji
-    Susuz kalmak
-    Çok fazla tuz tüketmek
-    Yetersiz uyku
-    Böbreklerde ya da karaciğerde dengesizlik
-    Metabolizmanın yavaş çalışması

Ayrıca 25 yaşından itibaren ciltteki kolajen ve elastin üretimi azalır, bu da cildin gevşemesine, sarkmasına ve şişmesine neden olabilir. Tüm bunlara bağlı olarak göz altındaki torbalardan ve sinir bozucu koyu halkalardan hiç kurtulamayacağınızı düşünüyorsanız, doğru bakımlar ve uygulamalarla umut vadeden sonuçlar elde etmeniz mümkün. Peki nasıl?

Gua Sha ile koyu göz halkaları ve göz torbaları nasıl giderilir?
Gua sha taşıyla göz çevresine masaj yapmak, şişliği azaltır, toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olarak dolaşımı iyileştiren lenfatik drenajı teşvik eder ve sarkmaların da önüne geçmeye yardımcı olur. Göz çevresi bakımınıza gua sha’yı nasıl dahil edebileceğinizi ise şöyle açıklayalım;

1- Öncelikle en çok dikkat etmeniz gereken şey, gua sha kullanmadan önce mutlaka göz çevrenize uygun bir serum ya da krem kullanmak. Çünkü kuru cildinize gua sha ile masaj yapmanız etkili olmayacağı gibi cildinizin de tahriş olmasına neden olabilir. Bunun için Shiseido Ultimune Power Infusing Eye Concentrate ile gua sha’yı buluşturmak çok daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
Shiseido Ultimune Power Infusing Eye Concentrate koyu halkalar, şişkinlik, yaşlanmanın ilk belirtileri, donukluk ve yorgunluk olmak üzere göz çevresinde birden fazla endişeye meydan okur. Koyu halkaların, şişliklerin ve ince çizgilerin görünümünü azaltırken, daha parlak, güçlü ve genç görünen bir göz çevresi ortaya çıkarır. 1 hafta kullanım sonrasında koyu halkalar, şişkinlikler ve ince çizgiler gözle görülür şekilde azalır.

2- Ardından  seçtiğiniz gua sha taşının yuvarlak köşesiyle, gözünüzün iç tarafından başlayarak dışarı doğru çekme işlemiyle hafif basınç yaparak masaj uygulayın.

3- Göz altı ve çevresi son derece hassas olduğundan nazik davranmaya özen gösterin.

4- Göz kapağının üzerinden gözün dış köşesine doğru devam edin. Bu daire içinde 10 kez devam edin.


GÖZ ÇEVRESİ İÇİN EN ETKİLİ GUA SHA’LAR HANGİLERİ?

Göz altı torbalarının veya koyu göz halkalarının önüne geçmek için gua sha masajıyla birlikte yaşam tarzınızda yapacağınız bazı değişikliklerin de faydası olacaktır.

1- Göz çevresindeki kolajen üretimin destekleyin
Yaşlanma sorununun üstesinden gelmek için yapabileceğiniz en iyi şey göz çevresinde kolajen üretimini desteklemek. Bu, sarkmayı önlemeye yardımcı olacak ve genç bir görünüm için daha güçlü bir bariyer oluşturacaktır. Bunu sağlamak adına kolajen takviyeleri kullanabilirsiniz.

2- Retinol içerikli ürünlere şans verin
Retinol, zamanla kolajen oluşturmaya yardımcı olmak için hücre dönüşümünü artıran A vitamininin bir türevi. Ayrıca retinol, yaşlanma ve yorgunluk belirtilerine karşı daha fazla direnç için cildin doğal hyalüronik asit üretimini destekliyor.
Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Eye Cream bu aşamada oldukça etkili bir ürün. Sarkma, koyu halka ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtileriyle savaşmak isteyen herkes için uygun bir göz çevresi kremi. Yalnızca 1 haftada sarkmalar, kırışıklıklar ve koyu halkaların görünümü azaltmayı da başarıyor.

3- Tuz tüketimini azaltın
Göz altı torbalarınız her geçen gün daha da kötüye gidiyorsa beslenme düzeninizi gözden geçirmenizde fayda var. Örneğin, çok fazla tuz alımı cildinizi kurutabilir ve gözlerinizin altı da dahil olmak üzere tüm vücudunuzda sıvı birikmesine neden olabilir. Bu, göz torbalarının tek nedeni olmasa da, kesinlikle şişkinliklerini artırabilir. 

4- Güneş korumasına özen gösterin
Güneş kremi sürerken göz çevresi genellikle ihmal edilebiliyor. Ancak güneşin zararlı ışınları kolajen ve elastini parçalayarak göz torbalarına, kırışıklıklara ve yaşlanmaya da neden olabiliyor. Bu sebeple cildinize uyumlu güneş kreminizi yüzünüze uygularken göz altınızı da ihmal etmemeli, güneşli günlerde mutlaka koruyucu özellikte bir güneş gözlüğü de kullanmalısınız.

5- Uyku düzeninize dikkat edin
Uykusuzluk da göz altı torbaları ve koyu halkaların oluşmasındaki etkenler arasında. Bu yüzden yeterli uyku çok önemli Ayrıca gün içinde de çok fazla ekran ışığına maruz kalıyorsanız, biraz ara vererek 10-15 dakika kadar gözlerinizi dinlendirebilirsiniz. 

GUA SHA TAŞININ GERÇEK OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

HANGİ GUA SHA TAŞINI ALMALIYIM?

GUA SHA TAŞI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ