Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
MİKROBİYOM VÜCUT SAĞLIĞIMIZI NASIL ETKİLİYOR?
PAYLAŞ

Cilt Bakım

MİKROBİYOM VÜCUT SAĞLIĞIMIZI NASIL ETKİLİYOR?

  • Ocak 10, 2023

Kalp sağlığından sağlıklı yaşlanmaya kadar mikrobiyom, vücudumuzda pek çok şeyi etkiliyor. O halde neleri etkisi altına aldığına dair bir keşfe çıkmaya ne dersiniz?

Bağırsak mikrobiyomu, doğduğumuz anda vücudumuzu etkilemeye başlar. Büyüdükçe, bağırsak mikrobiyomunuz çeşitlenir ve birçok farklı türde mikrobiyal tür içerir. Bununla birlikte yediğimiz yiyecekler bağırsak bakterilerinin çeşitliliği üzerinde çok etkilidir. O halde mikrobiyomun vücudumuzda neleri etkileyebileceğini inceleyelim.


Mikrobiyom ve kilo kontrolü
Bağırsaklarda sağlıksız mikropların fazla olması, hastalanmanıza neden olabilir. Sağlıklı ve sağlıksız mikropların dengesizliği ise zaman zaman kilo artışına zemin hazırlar. Bağırsaktaki bakteriler, metabolizma, açlık ve sindirim gibi hayati işlevlerde yer alan bir ekosistem oluşturur. Dolayısıyla bu ekosistemin bozulması da metabolizmanın düzensiz çalışmasına ve zamanla kilo artışına sebebiyet verebilir.
Mikrobiyom ve kalp sağlığı
Bağırsak mikrobiyomunun iyi olarak nitelendirilen HDL kolesterol ve trigliseritleri artırmada önemli bir rol oynadığını ortaya koyan çalışmalar mevcut. Ayrıca mikrobiyomun, vücut ağırlığı, kan basıncı, diyabet ve inflamasyon dahil olmak üzere kalp sağlığı ile ilişkili ek faktörleri de etkiliyor. Burada devreye giren bir başka kriter de beslenme şekli. Örneğin lif açısından zengin beslenme şeklinde kalp hastalıkları yüzde 30'a kadar azalıyor. 


Mikrobiyom ve yaşlanma 
Uzmanlar, daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olan temel faktörlerden biri olarak bağırsak mikrobiyomumuza giderek daha fazla dikkat çekiyor. Bağırsak mikrobiyomu, hem genel sağlığın bir göstergesi, hem de bağışıklık sistemi ve vücudun doğal onarım mekanizmaları üzerindeki etkisiyle sağlıklı yaşlanmanın anahtarını elinde tutuyor. Elbette burada bir kez daha beslenmenin ve vücudumuza aldığımızın gıdaların kalitesinin de önemi devreye giriyor. 
Mikrobiyomun ve bağışıklık sistemi 
Bağırsaktaki kötü bakterilerin sayısının artmasının fiziksel yorgunluk ve mide bulantısı gibi semptomlara neden olduğundan bahsetmiştik. Yapılan araştırmalar ise faydalı mikroplar içeren bağırsak mikrobiyomu ile sağlıklı bir bağışıklık sistemi arasındaki önemli bağlantıları ortaya koyuyor. Bağırsakların tüm bağışıklık hücrelerinin yüzde 70 ila 80'ini barındırdığına inanılırken, tükettiğiniz yiyecek ve içeceklere dikkat etmek de bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olacaktır. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ