Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
PRIMER NEDİR? PRIMER NE İŞE YARAR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
FUTURE SOLUTION LX INFINITE TREATMENT PRIMER SPF30
SHISEIDO
Cilt Bakımı Yapan Çift Etkili Makyaj Bazı
3.450,00 TL
SYNCHRO SKIN SOFT BLURRING PRIMER
SHISEIDO
Cildi Pürüzsüzleştiren Baz
2.050,00 TL
SOFT MATTE PRIMER
NARS
Cildi Matlaştıran ve Pürüzsüzleştiren Makyaj Bazı
1.880,00 TL
RADIANCE PRIMER SPF35
NARS
Aydınlatıcı, Enerji Verici, Canlandırıcı Makyaj Bazı SPF35
1.880,00 TL

Makyaj Bazı

PRIMER NEDİR? PRIMER NE İŞE YARAR?

  • Temmuz 19, 2022

Uzun yıllardır ten makyajının vazgeçilmezi olan Primer, ciltteki kusurları kamufle etmek, cildi pürüzsüzleştirmek ve makyajın daha kalıcı olup daha kusursuz görünmesine yardımcı olması için kullanılan makyaj bazlarının diğer ismi primerdır.

Bu yazımızda size Primer yani Makyaj bazları ile ilgili birçok merak edileni cevaplamaya çalışacağız. Yazımızın içerisinde cevaplayacağımız sorular aşağıda ki gibidir; 

•    Primer tek başına kullanılır mı?

•    Primer baz ne işe yarar?

•    Primer olarak ne kullanılabilir?

•    Önce primer mı güneş kremi mi?

•    Makyaj bazı nedir ne için kullanılır?

•    Makyaj bazı mı nemlendirici mi?

•    Makyaj bazı tek başına kullanılır mı?

•    Makyaj bazı zararlı mıdır?

•    Makyaj bazı nasıl olmalı?

•    Önce makyaj bazı mı güneş kremi mi?

•    Hangi markanın makyaj bazı iyi?

Primer makyajdan önce cilde uygulanan bir bazdır, bizler aynı zamanda makyaj bazı olarak da biliriz. Primer artık sadece ten makyajı için değil, göz makyajı için hatta kirpik ve dudaklar içinde artık bulabileceğimiz ürünlerdendir. Makyaj öncesi makyaj bazı yani primer uygulamak, makyajının daha kalıcı olmasına yardımcı olur. 

Primer nedir? Primer ne işe yarar?

Günümüzde artık Primer’lar nemlendirici ve güneş koruma özellikli olarak formüle edildiği için istenirse tek başına da kullanılabilirler. Primerınızı kusursuz bir cilt görünümü elde etmek istediğin her zaman kullanabilirsiniz. Primer yani makyaj bazı seçerken elbette cilt yapınıza ve cilt durumunuza uygun bir ürün seçmenizde fayda sağlayacaktır. Örneğin; Kuru bir cilt yapısına sahipseniz ve cildiniz donuk görünüyorsa nemlendirme özelliği taşıyan ve cilde parlaklık kazandıran bir primer seçebilirsiniz. Ya da cildiniz yağlı ise ve gün içerisinde parlama sorunu canınızı sıkıyorsa burada da daha mat bitişli bir primer seçmeniz sizi daha çok mutlu edecektir. 

Her ne kadar makyaj bazları nemlendirici özelliğe sahip olsa da Makyaj bazı mı nemlendirici mi? Sorusuna da bir açıklık getirmemiz gerekir. Makyaj bazları nemlendiricinin yerini tutmaz ve altına cilt yapınıza uygun olan nemlendirici bakım kreminizi uygulamanızı tavsiye ederiz. 

Makyaj bazları güzel bir makyajın en önemli adımlarından biridir, çünkü makyaj bazları cildin üzerinde bir bariyer oluşturarak makyajın dış etkenlerden dolayı bozulmasını önlerler. 

Primer nasıl kullanılır ?

Seçtiğiniz makyaj bazınızın güneşten koruma özelliği yoksa makyaj bazını güneş kremi sürdükten hemen sonra ve fondöten sürmeden önce uygulayın. Makyaj bazınızın güneşten koruma özelliği varsa makyajdan önce tek başına yeterli olacaktır. 
Hangi markanın makyaj bazı iyi? Sorusunun cevabı için sizlere önerdiğimiz makyaj bazlarını (Primer) incelemenizi tavsiye ederiz. 

Shiseido Synchro Skin Soft Blurring Primer: İnce çizgilerin, kırışıklıkların, gözeneklerin ve pürüzlerin görünümünü anında düzelten makyaj bazıdır. Cildin daha pürüzsüz görünmesi için cilt dokusunu iyileştirir, kusursuz bir makyaj görünümü oluşturur. Ciltte ki yağlı parlaklığı minimize eder ve mat bir görünüm verir. Tüm yüze veya sorunlu bölgeler üzerine lokal olarak uygulanabilir. İstenirse tek başına da kullanılabilir. Cildi nemli tutar ve hafif serinletici, rahatlatıcı bir dokusu vardır. Tüm cilt tipleri için idealdir.

Shiseido Future Solution LX Infinite Treatment Primer SPF30: Bu ürün sadece bir primer değil! Cilde global anti-aging bakım yapan ve cildi güneşin zararlı etkilerine karşı SPF30 ile koruma altına alan bir makyaj bazıdır. Sürdüğünüz anda cilt tonunu dengeleyerek, eşit ve parlak bir cilt elde etmenize yardımcı olur. Ultra ince yapıya sahiptir; bu yüzden ciltte ağırlık ve yağlanma yapmaz. Uzun süre kalıcı ve dayanıklıdır. Makyaj bazı olarak da tek başına da kullanılabilir. Tüm cilt tiplerine uygundur.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ