Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ NEDEN KIRILIR? SAÇ KIRILMASININ NEDENLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 0 INTENSIVE BOND BUILDING TREATMENT
OLAPLEX
Bağ Yapılandırıcı Yoğun Saç Bakım Spreyi
1.490,00 TL
No. 3 HAIR PERFECTOR
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici ve Saç Kusursuzlaştırıcı
1.490,00 TL
NO. 3 HAIR PERFECTOR HOME & AWAY DUO
OLAPLEX
Ev ve Seyahat İçin Bağ Güçlendirici & Saç Kusursuzlaştırıcı İkili Bakım Seti
5.215,00 TL 4.440,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
THE BOND TREATMENT SYSTEM
OLAPLEX
Yoğun Onarıcı & Nemlendirici & Bağ Güçlendirici Üçlü Saç Bakım Seti
4.470,00 TL
BOND TREATMENT DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
BONDING & NOURISHING PROTECTOR DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendiren & Saçları Besleyen İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
BONDING & INTENSE MOISTURE DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendiren & Yoğun Nem Sağlayan İkili Bakım Seti
2.980,00 TL

Saç Kırıklarına Bakım

SAÇ NEDEN KIRILIR? SAÇ KIRILMASININ NEDENLERİ

  • Ekim 20, 2023

Saçlarınızda cansız bir görünüm oluşmasına neden olan saç kırıklarının hangi sebeplerden meydana gelebileceğini ve çözüm yollarını inceliyoruz.

Saçınızı her yıkadığınızda ya da taradığınızda kırık saç telleriyle karşılaşmak, yıprattırıcı bir süreçtir. Saç kırılması bir yana, bunun hangi nedenlerden kaynaklandığını bilmek, önlemek açısından önemlidir. Mesela yanlış şampuan mı kullanıyorsunuz? Saç maşası saçınıza zarar mı veriyor? Saçınızı ıslakken çok sert mi tarıyorsunuz? İşte saç kırılmasının nedenleri ve kırık saçları canlandırmak için öneriler;

1- Nem eksikliği
Saçınız nemsiz kaldığında, saç kütikülünde zaman içinde yıpranmalar meydan gelir. Nem kaybı farklı farklı nedenlerden dolayı meydana gelse de, saçı aşırı yıkamak en yaygın sebepleri arasında geliyor. Bu yüzden eğer saçlarınız kolaylıkla kırılıyorsa, daha az yıkamayı deneyebilirsiniz.

2- Fazla bakım yağı uygulamak
Haftalık olarak saç diplerine yapılan yağ bakımları, saçların daha sağlıklı olmasına ve uzamasına yardımcı olabilir. Ancak saç tipinize uymayan, saçlarınızı ağırlaştıran yağlar kullanıyorsanız ya da bu yağları saçınızdan arındırmak için duşta çok fazla uğraş veriyorsanız, saçlarınızın kurumasına ve akabinde kırılmasına davetiye çıkarıyor olabilirsiniz.

3- Sık sık boyatmak
Özellikle sık aralıklar açıcı işlem uygulanması, saç tellerine en çok hasar veren şeylerin başında geliyor. Eğer sürekli saçlarınızı boyatıyorsanız boya öncesinde saçlarınıza No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment ve No.3 Hair Perfector uygulayarak, saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece boya esnasında saçlarınız çok daha az yıpranır. 

4- Saçı ıslakken taramak
Saçlarınızı duştan çıkar çıkmaz ya da duştayken taramayın. Çünkü saç, en fazla ıslak olduğu zamanlarda kırılgandır. Sert bir şekilde saçınızı ıslakken tararsanız, kırılmalarına neden olursunuz. Taramadan önce mutlaka havluyla nemini almalı, kolay tarama sağlayan bir ürün kullanmalısınız.

5- Sürekli ısıyla şekillendirme
Isı koruyucu sprey olmadan saçlarınızı maşa ya da düzleştirici gibi aletlerle şekillendirmeniz saçınıza zarar verebilir ve daha kolay kırılmasına neden olabilir. Bu tarz aletler saçtaki nemi çekip saçı hasara daha yatkın hale getirir. Kullanacağınız zamanlarda ise mutlaka önceden saçınıza No.7 Bonding Oil gibi 232 dereceye kadar ısı koruması sunan bir ürün uygulamalısınız.

Saç kırılmasını önlemek mümkün mü?
Yukarıda bahsettiğimiz adımlara dikkat ederek elbette saç kırılmasını önlemek mümkün. Bunun yanı sıra kırık saçları canlandırmak istiyor ve saç kırılmasını önlemek için ürünler arıyorsanız, aşağıdaki önerilerimize de göz atabilirsiniz. 

- Saçınıza haftada en az bir kez No.3 Hair Perfector ve No. 8 Bond Intense Moisture Mask gibi yoğun bakım yapan maskeler kullanın. Saçlarınızda kırık olsun ya da olmasın, bu maskeler saçın daha sağlıklı ve canlı olması sağlar.

- Saçınızı nazikçe kurutun ve eğer ısı uygulayacaksınız No.7 Bonding Oil veya No. 9 Bond Protector Nourishing Hair Serum gibi ısıya karşı koruyucu bir yağ veya serum kullanın.

- Saç uçlarınız çok kırıldıysa uçlarından kestirin. Böylece hem daha sağlıklı bir görünüm elde edersiniz hem de uygulayacağınız bakım ürünleri saçlarınıza daha iyi etki eder. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ