Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
CİLT BARİYERİ NEDİR? CİLT BARİYERİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
PERFECT CLEANSING OIL
SHISEIDO
Makyaj Temizleyici Yağ
2.200,00 TL
CLARIFYING CLEANSING FOAM
SHISEIDO
Tüm Ciltler İçin Arındırıcı Köpüren Temizleyici
2.250,00 TL
EUDERMINE ACTIVATING ESSENCE
SHISEIDO
Cildi Güzelleştiren Losyon
4.200,00 TL
ULTIMUNE POWER INFUSING CONCENTRATE - 50ML
SHISEIDO
Cildin Savunmasını Güçlendiren Konsantre
5.450,00 TL
ESSENTIAL ENERGY HYDRATING CREAM
SHISEIDO
Yaşlanma Karşıtı & Uzun Süreli Nem Sağlayan Bakım Kremi
3.050,00 TL
SPORTS BB COMPACT SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Kompakt BB Krem SPF50+
2.850,00 TL
SPORTS BB CREAM SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Likit BB Krem SPF50+
2.550,00 TL
URBAN ENVIRONMENT AGE DEFENSE OIL-FREE SPF30
SHISEIDO
Cildi UV Işınlarına Karşı Koruyan & Yaşlanma Karşıtı Günlük Güneş Kremi SPF30 - Yağsız
2.150,00 TL
CLEAR SUNSCREEN STICK SPF50+
SHISEIDO
Yüksek Güneş Koruyuculu Şeffaf Stik - Yüz & Vücut (Yeni Formül)
2.850,00 TL

Cilt Bakım

CİLT BARİYERİ NEDİR? CİLT BARİYERİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR?

  • Nisan 07, 2023

Cildinizin sağlıkla ışıldayabilmesi için öncelikle cilt bariyerinizin güçlü olması gerekiyor. Cilt bariyeri nedir ve nasıl güçlendirilir merak ediyorsanız, yazımızı okumaya davetlisiniz.

Kullandığımız her cilt bakım ya da makyaj ürünü cildimizi aslında daha iyi duruma getirmek ve daha güzel göstermek için değil mi? Ancak durumun kalıcı olmasını istiyorsak, yani cildimizin her daim ışıldamasını, sağlıkla parlamasını istiyorsak, es geçmememiz gereken bir konu var; cilt bariyeri…

Cilt bariyeri nedir?
En temel tanımıyla cilt bariyeri, cildin koruyucu tabakasıdır. Cildin üst katmanını tanımlamak için kullanılan bu terim söz konusu olduğunda biraz da olsa detaylarına inmek de fayda var. Derinin en dış tabakası olan epidermis üç tip hücreyi içeriyor;

Keratinositler;  Bu hücreler aslında deri olarak düşündüğünüz şeyi oluşturur. Bu koruyucu tabaka, epidermisin en dış tabakası olan stratum korneum olarak da adlandırılıyor. Bilim insanları genellikle stratum corneum'un yapısını tuğladan oluşmuş bir duvara benzetiyorlar. Bu duvar zararlı bakterilerin, kimyasalların, tahriş edici maddelerin ve alerjenlerin cilde girmesini önleyen ve aynı zamanda gerekli nemi hapseden bir bariyer oluşturuyor.
Melanositler; Bu hücreler melanin üretmekle görevli. Epidermal melanin ultraviyole radyasyonu emerek cildi UV hasarından koruyor. Melanin ayrıca cilde doğal cilt tonunu veriyor.
Langerhan hücreleri; Bunlar, cildin bakterilere, mantarlara ve virüslere karşı bir bağışıklık tepkisi oluşturmasına yardımcı olan hücreler. Cilt bariyerine yapılan çoğu uygulama, aslında epidermisin en üst tabakası olan statum corneum'a odaklanıyor.

Cilt bariyeri zarar görürse ne olur?
Cilt bariyeri, en başta cildin ne kadar sağlıklı olduğunun bir göstergesi. Ayrıca cildi dış stres faktörlerinden koruyarak  onu nemli tutuyor ve hayati besinleri cilde taşıyor. Yani bir nevi cilt bariyeri iyi şeyleri içerde ve kötü şeyleri de dışarda tutmakla görevli. 
Epidermisin en dış tabakası yani stratum korneum, yeterli derecede su içermiyorsa, cilt elastikiyetini kaybeder, bunun neticesinde ise kuru, pürüzlü ve pul pul görünebilir. Yeterince nemlendirilmemiş cilt ise uygun bir sağlam cilt bariyerini koruyamaz. Cilt dışardan gelecek hasarlara karşı daha savunmasız hale gelir. Cilt bariyerinin zarar gördüğünün bazı belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkün;
-    Cildin kaşınması
-    Cildin daha kuru hale gelmesi
-    Cildin hassasiyetinin artması ve hatta iltihaplanması
-    Hiperpigmentasyon
-    Cilt enfeksiyonları
-    Cildin matlaşması
-    Akne

Cilt bariyerine neler zarar verir?
Cilt bariyerinizi korumak için öncelikle ona nelerin zarar verebileceğini öğrenmekte de fayda var.
-    Sigara ve alkol tüketimi
-    Düzensiz uyku
-    Stres
-    Yetersiz beslenme
-    Hava kirliliği
-    Güneş ışınları
-    Cildin nem dengesini bozan kurutucu ürünler kullanmak
-    Sert peeling kullanmak
-    Cildi çok sık yıkamak
-    Cildi düzenli nemlendirmemek

Cilt bariyeri nasıl güçlendirilir?
Eğer yukardaki maddelere dikkat etmiyorsanız ve cilt bariyerinizin olumsuz etkilendiğini gözlemliyorsanız, güçlü içerikli ürünler kullanarak ve bazı önlemler alarak durumu tersine çevirebilirsiniz. Kesinlikle ilk yapmanız gereken şey cilt bakım rutininiz sadeleştirmek ve cildiniz yağlı olsa bile mutlaka nemlendirici uygulamak.

Cilt dokusu bozulduğunda daha fazla ürün kullanarak onun düzeltilebileceğinin düşünülmesi aslında yanlış. Burada az ve öz ürün kullanımı çok daha önemli ve faydalı. Sabahları yüzünüzü sadece suyla yıkamalı, gerekliyse tonik adımıyla devam etmeli, mutlak nemlendirmeli ve güneş koruyucu krem uygulamalısınız.

Akşamları ise gündüz güneş kremi kullandığınız için önce çift aşamalı temizlik yöntemiyle yüzünüzü temizlemelisiniz. Bu aşamada sizin için oluşturabileceğimiz bakım adımları şöyle;

Perfect Cleansing Oil: Gözeneklerdeki temizlemesi zor ten makyajını bile etkili şekilde giderir. Cildi hızlıca temizler ve yapışkanlık hissi vermeden, nemli bırakır. İçindeki özel nemlendirici bileşim sayesinde makyajı cildin nem dengesini bozmadan temizler.

Clarifying Cleansing Foam: Pürüzsüz ve ışıltılı bir cilt için kirliliğe neden olan tüm makyaj, yağ ve ölü deri kalıntılarını nazikçe temizler. Bu sırada cildin nemini de korur. Cildi yumuşatırken ve güçlendirirken kirliliğin giderilmesine yardımcı olur.

Eudermine Activating Essence: Cilt bariyerini güçlendirmek için bakım rutininize dahil edebileceğiniz en yenilikçi ürünlerden biri bu losyon. Cildin bariyer fonksiyonunu güçlendirerek iç ve dış streslere karşı daha dirençli olmasını sağlayarak cildi güzelleştirir. İçeriğindeki prebiyotik sayesinde cildin dengesini korurken, daha nemli bir cilt için Hyaluronik asit üretimini destekler. Işıltılı bir cilt elde etmek için hücre döngüsüne, içten nemlendirmeye ve güçlü bir bariyere odaklanır. Sabah ve akşam cildinizi temizledikten sonra avuç içine dökerek ya da bir pamukla cildinize uygulamanız yeterli ve durulamanıza da gerek kalmıyor.

Ultimune Power Infusing Concentrate: İşte geldik bariyeri güçlendirmek için yıldız konumundaki ürüne! Canlı bir cilt yaratmak için çift yaşlanma karşıtı teknoloji ve 8 bitki ile güçlendirilen bu ödüllü serum, cilt bağışıklık hücrelerinin azalmış işlevini artırır, cildin bariyer işlevini güçlendirir, cildi nemlendirir ve stres, doğal yaşlanma ve hava kirliliğinin zararlı etkilerine karşı korur. Anında cilt daha pürüzsüz görünür ve derinlemesine beslenmiş hisseder. Üstelik sadece 1 ay sonra cildinizin daha sıkı ve esnek olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Essential Energy Hydrating Cream: Sabah ve akşam kullanabileceğiniz bu nemlendirici krem, Ultimune ile birlikte kullanıldığında çok daha etkin bir şekilde çalışıyor. 3 kat daha uzun süreli nem sağlayarak canlı bir görünüm ortaya çıkarıyor. İçeriğindeki kabuklu zencefil özü, cilt yenilenmesine ve daha gülü bir bariyer işlevine yol açan Oksitosin sinyalini arttırıyor. Ashitaba & Natsume Özü ise cilt hücrelerinin iletişimini kuvvetlendiriyor.

Güneş Bakım: Gündüz bakımında ise kış ya da yaz fark etmeksizin cilt bariyerini güçlü tutmak için mutlaka güneş koruyucu bir krem kullanmalısınız. Bu aşamada ister cilt tonunu eşitleyen renkli nemlendiricilerden isterseniz de renksiz koruyuculardan destek alabilirsiniz. Sizin için önerilerimiz şöyle;

Sports BB Compact SPF50+
Sports BB Cream SPF50+
Urban Environment Age Defense Oil-Free SPF30
Clear Sunscreen Stick SPF 50+
Expert Sun Protector Cream SPF50+
Expert Sun Protector Lotion SPF50+

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ