Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DİDEM SOYDAN’IN GÜNDÜZ BUĞULU GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
i

Ünlülerin Makyajı

DİDEM SOYDAN’IN GÜNDÜZ BUĞULU GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR?

  • Temmuz 09, 2020

Buğulu göz makyajı sadece gece kullanılmaz. Gündüz gidilen davetler, özel toplantılar, yemeklerde de rahatlıkla tercih edilebilir. Bu makyajın püf noktalarını Fezi Altun detaylı olarak anlattı.
 

Fezi’den makyaj sırları:

“Didem, gündüz bir galaya katılacağı için kendisine buğulu ve koyu bir göz makyajı yapacağım ve dudakları öne çıkarmayarak bu görünümü gündüz için dengeleyeceğim.”

Makyaja farla başlıyoruz çünkü cildi önceden hazırlamıştık. İnce ve kapatıcı özellikli Nars Sheer Glow fondöten sürdük. Bu fondöten yüze sağlıklı bir parlaklık veriyor. Sonra göz çevresi için Nars Radiant Creamy Concealer kullandık. Şimdi sıra göz makyajında...

Nars’ın Dual-Intensity farlarından Himalia tercih ediyorum. Bu far kahverengi ile çok yakışacak. Himalia hem parlak hem de ışığı yansıttığı için pürüzsüz ve kremsi bir doku veriyor. 
 

FAR SÜRMENİN PÜF NOKTASI

Farı kirpik dibine uyguluyoruz. Farı uygularken dikkat edin: Ürünü kirpik dibine oturtup yukarı doğru çekerek sürün. Böylece kirpik diplerinden boşluk kalmaz ve ürün en iyi şekilde kendini gösterir. Göz kapağından yukarısına far sürmeyin. Bazen kirli bir görüntü yaratabilir. Kaş altında parlaklık da biraz demode artık. Tabii partiküllü farlar için geçerli bu durum, aydınlatıcılar için değil. 

Fardan sonra sırada kalem uygulaması var.
 



HOLLYWOOD YILDIZLARININ SIRRI!

Didem: Göz kalemini nasıl uyguluyacağız?

Fezi: Hem iç hem de dış uygulama yapacağım ve bununla ilgili bir sır paylaşacağım!

“Kalemi koyu renk seçtik ki, gözlerin rengi ortaya çıksın. Make Up For Ever Artist Liner kullanacağım. Bu yapacağım uygulamaya aslında “Hollwood liner” da deniyor. Kalemi gözün hem içine hem üst göz içine süreceğim. Bu gözlere harika bir etki veriyor, inanılmaz.”

Kalemi kirpik diplerin tam üstüne sürüp dağıtmak yeterli. Böylece buralarda boşluk kalmıyor. Sonra normal şekilde eyeliner çekeceğiz elbette. Fırça yardımıyla alta ve üste bulaşan kalemi hafifçe dağıtıyoruz. Siyah kalemin etrafa bulaşmasından korkmayın, bunları dağıtın. Bu şekilde renkler birbirinin içinden geçiyormuş gibi olur.

“Neden kirpiklerine kalemi sürüyoruz? Makyajı gerçekten kusursuz göstermenin en etkili yolu budur çünkü. Kirpik dipleri boyanmadığı zaman boş kalıyor ve bence makyajı kaliteli göstermiyor”
 

GÖZLERİ YUKARI KALDIRMANIN YOLU

“Gözü yukarı çekmek için kalemi yanlara uygulayıp yukarı doğru dağıtıyorum. Rengin verdiği etkiyle göz yukarı çıktı. Çekik ve seksi göründü. Siz de rengi gelişigüzel dağıtabilirsiniz yukarı doğru, üste nasılsa farklı renk gelecek.” 

Didem: Gözüm nasıl böyle yukarı kaalkmış görünüyor? 

Fezi: Fırçayı yanlara doğru çekerek ürünü dağıtma stiliyle.

Didem: Fırça çok önemli. Bütün makyajdaki detayları fırçalar gösteriyor. Ben de kirpik dibini boyarken fırçasız yapamıyorum.

Fezi: Fırça ile far kirpik dibine oturuyor çünkü.

Şimdi, kızıl kahve ve kahveler ile makyajı karıştırıp rengi kıracağız. Yumuşak bir görüntü olacak. Sürdüğümüz eyeliner’ı dağıtalım önce.

Didem: Nasıl bir fırça ile?

Fezi: Renk geçişini yapmak ve gözü yukarı çekmek için kesik uçlu bir fırça tercih ediyorum. Sert olmayan kıl yapısı ürünü daha iyi dağıtır. Siyahı silmiyorum tamamen sadece siyahın keskinliğini alıyorum. Ve “Smoky” makyajın da anlamı bu aslında! 

Didem: Smoky dendiğinde akla siyah ve gri geliyor ama bir sürü rengin buğulu hali yapılıyor.

Fezi: Çok doğru söyledin! Simsiyah göz makyajı buğulu makyaj değildir. Ne kadar minimal o kadar daha iyi etkidir. Dünyadaki makyaj trendi artık bu.
 

MASKARA İLE EFEKT YARATMAK

“Maskara uygularken dikkat edin: Kirpik uçlarına değil, kirpik diplerine yoğunlaşın. Böylece “dipliner” efekti yaratabilirsiniz!”

Maskarayı kirpiklerin çıkış noktasına doğru tarayarak sürün. Önce orta sonra göz pınarı en son da kenarlara...

Didem: Eskiden diplerden başlıyordum sürmeye ama yanlara gelince yapışıyordu kirpiklerim birbirine...

Fezi: Kirpikleri tarayarak gidersen yapışma olmaz ve etkili bir görüntü yakalarsın. Takma kirpik varmış gibi! 



ALLIK İLE GÖLGELENDİRME YAPMAYIN

Allık ile gölge yapmaya çalışmak makyajın kalitesini düşürür. Gölgelendirme için olan ürünleri kullanın. 

“Gölge uygularken yüzü aşağı düşürmemek için fırçayı çok aşağı indirip ürünü her yere dağıtmıyorum. Elmacık kemiklerine ve kaş kemiğine kadar hafifçe kullanıyorum. Renk geçişi olsun diye.”

Gölgeden sonra yüze renk vermek için şeftali allık kullanacağım. 

“Allık sürerken hafif gülün. Daha iyi bir uygulama sağlar. Gölge tek başına gri kalabilir, allık ile bunu harmanlayın. Burun kenarlarına kadar sürmeyin. Allığı da yukarıya doğru uygulayın. Makyajı sıcaklaştırır.”

Didem: Benim yüzün uzun ve ince. O yüzden uzun ince yüzü aşağı çekmemek için, yüzü yukarı çekmek için fırçayı aşağı indirmeden kullanmam gerek. Doğru mu?

Fezi: Kesinlikle evet.

 

NUDE RUJ SEÇİMİ

Didem: Benim kırmızı ruj tutkumu herkes bilir, gündüz makyajında da kullanırım. Ama bu sefer gözlerim ön planda o yüzden dudak rengi bir ruj tercih ettim. Bu arada şunu belirtmem lazım, dudak rengi demek, renksiz demek değildir.

Fezi: Haklısın, sana ruj olarak bej şeftali tonunda harika bir ruj seçtim. Bence bu tarz bir göz makyajıyla kullanılabilecek tek renk! Nars Satin Lipstick serisinden “Honolulu Honey”, dudakları silmiyor ve göz makyajını iyice ortaya çıkarıyor.

“Ruju sürmeden önce rujla eş renk bir dudak kalemi kullandım yine. Bu, dudakların şeklini kusursuzlaştırdığı gibi rujun kalıcılığını da arttırıyor.”

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ